Platform voor de interieurbouwbranche
Maatwerk anno 2019 met state-of-the-art-technologie

Maatwerk anno 2019 met state-of-the-art-technologie

Dat maatwerk geen verleden tijd is, bewijst Van Hoecke met cijfers. In tijden van uniformisering slaagt het Belgische bedrijf er jaarlijks in 5.000 klanten te voorzien van ‘op maat gemaakt’ meubelbeslag, lades en componenten die in bijna elke keuken, dressing of huiskamer in de Benelux kunnen worden geïnstalleerd. Wat maakt dit bedrijf zo succesvol en vooral future proof? 

Bij Van Hoecke rolt elke dag 70 ton materiaal van de loskades, met een jaarlijks stijgende omzet van 72 miljoen euro. 250 werknemers komen er elke dag met veel plezier werken.

Wat bij de vorige generatie begon met een kast, bestelwagen en garage, is nu uitgegroeid tot een maakbedrijf dat toont hoe het kan en moet. CEO Peter Van Hoecke is zoon van oprichter Luc Van Hoecke. “We willen relevant blijven als familiebedrijf, maar ook onze verantwoordelijkheid nemen voor alle mensen die hier werken, de producten die we maken én de klanten die we bedienen. Om dat te kunnen blijven garanderen, hebben we groei nodig. De eerste Factory of the Future Award die we kregen, was een bekroning voor een immense transformatie die we hadden gedaan: van verdeler van meubelbeslag voor de lokale markt tot producent op internationaal niveau.”

State-of-the-art-technologie
‘Altijd in gesprek met de klant’ (Beeld: Juan Wyns)

Deze award opnieuw krijgen, is hét bewijs bij uitstek dat hun innovatie elk jaar werkt. “We zijn dan ook constant in de weer om onze processen te optimaliseren. Niet alleen in functie van de kwaliteit van het eindproduct, maar ook in functie van onze medewerkers, het milieu en de verwachtingen van onze klanten. Zo mochten we in 2017 voor onze TA’OR BOX , een industrieel vervaardigde houten lade, het prestigieuze TÜV certificaat ontvangen. Het onafhankelijke keuringsmechanisme TÜV erkent hiermee de continue kwaliteit waarmee TA’OR BOX wordt geproduceerd.”

Eindeloze mogelijkheden
Baanbrekend op het vlak van design en verwerking creëert de TA’OR BOX lade volledig nieuwe vormgevingsmogelijkheden: de lade onderscheidt zich door zijn rechte lijnen en is beschikbaar met een afwerking in verschillende soorten fineerhout of houtdecor. Het unieke systeem laat toe om alle kleuren en materialen, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, naar believen te combineren.

State-of-the-art-technologie
De fabriekshal

Customer centric
“Voor ons komt de klant altijd op de eerste plaats. Dat klinkt als een mooie slide in een marketingpresentatie, maar we handelen daar ook naar in onze productie”, overtuigt Peter. “Ook al hebben we een enorm aanbod waaruit zij met enkele klikken kunnen kiezen, dan nog kan ons productieapparaat garanderen dat we zeer snel en vanaf één stuk kunnen leveren. We willen frictie wegnemen en onze klanten tijd besparen: alles is snel leverbaar en zijzelf kunnen hun vaste kosten omzetten in variabele, wat vandaag steeds belangrijker wordt om de snel veranderende economie het hoofd te bieden.”    

State-of-the-art-technologie
Een geavanceerd productieproces (Beeld: Stefaan Van Hul).


Over van hoecke
Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Als verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers in de Benelux, is het al jaren marktleider.

Daarnaast creëerden ze met ORGALUX een eigen merk van lade-indelingen en keukenhulpjes. Sinds 2014 brengt Van Hoecke onder het merk TA’OR een eigen, industrieel vervaardigd, houten ladesysteem op de markt. Met de eigen merken kijkt Van Hoecke ook verder dan de grenzen van de Benelux en voert het reeds uit naar Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Dankzij de inzet van 250 enthousiaste medewerkers en lopende investeringen in technologie en automatisering groeit het bedrijf jaar na jaar.

Tekst: Jerry Helmers   Beeld: Van Hoecke

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.