Platform voor de interieurbouwbranche
Logistiek verder uitgebreid

Logistiek verder uitgebreid

Ostermann heeft het volautomatische robotmagazijn, de capaciteiten voor het afrollen van kantenband én het aantal werkplekken voor het verpakken en versturen van kanten in Bocholt (Duitsland) verder uitgebreid. Daarmee worden vrijwel alle kanten volautomatisch opgeslagen. Met deze uitbreiding speelt de onderneming in op de stijgende vraag naar kanten van klanten in heel Europa.

Ostermann met het hoofdkantoor in Bocholt (Duitsland) heeft momenteel 9 vestigingen in Europa. Vier vestigingen hebben een eigen magazijn. Klanten uit landen zonder eigen magazijn worden rechtstreeks beleverd vanuit het logistieke complex in Duitsland. Met het oog op de toekomst en de verdere groei van de onderneming had Ostermann bij de bouw van het logistieke complex in 2017 al met een mogelijke uitbreiding rekening gehouden en kon hierdoor in de afgelopen anderhalf jaar binnen de bestaande bouw verder uitbreiden. Met de uitbreiding van het volautomatische ‘goods-to-person’ opslagsysteem worden nu middels meer dan 40.000 boxen kanten opgeslagen en opgehaald. En dat naast een eveneens volautomatisch palletmagazijn met 20.000 palletplaatsen.

Kanten vanaf 1 meter

Het leveren van kleine hoeveelheden blijft een belangrijke service van Ostermann. Een keuken-, meubel- of interieurbouwer heeft voor verschillende projecten (ook) kleine hoeveelheden van diverse kanten nodig. Met de actuele uitbreiding van het logistiek complex zijn niet alleen meer dan 20.000 extra magazijnboxen gecreëerd, maar ook talrijke nieuwe werkplekken voor het afhandelen en versturen van klantorders, al dan niet met afgerolde rollen kantenband.

Ostermann als extern magazijn

Klanten van Ostermann maken graag gebruik van de snelle en betrouwbare levering, om op elk project afgestemde hoeveelheid in kleine hoeveelheden te bestellen en zo onnodige voorraad(kosten) te besparen. Met de uitbreiding van het logistieke complex is Ostermann nog meer voorbereid op de toekomst en de verdere groei van de onderneming. Door te investeren in volledig geautomatiseerde processen duurt de handling – van orderintake tot pikken, verpakken en gereed maken voor verzending – slechts enkele minuten. Met de toenemende diversiteit in het assortiment én de verdere uitbreiding naar nieuwe markten kunnen producten ook op de lange termijn betrouwbaar en just-in-time geleverd worden !

Meer informatie over de vestigingen van Ostermann vindt men via het zoekbegrip „Vestigingen“ op de Ostermann website www.ostermann.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.