Platform voor de interieurbouwbranche
Loba afwerkingsproducten voor meubelstukken
Meubelstukken, afgewerkt met Loba afwerkingsproducten.

Loba afwerkingsproducten voor meubelstukken

Loba-afwerkingsproducten van Maiburg zijn al jarenlang een vaste waarde voor parketteurs. Het bedrijf wil echter benadrukken dat deze producten zich ook uitstekend lenen voor het afwerken van massief houten- en gefineerde meubelstukken. De probleemloze verwerking is dan volgens Maiburg hét grote voordeel ten opzichte van andere producten. 

Marketing medewerker Frank van Boxtel van Maiburg: “De Loba-afwerkingspro-ducten zijn zowel lakken als oliën. Onze lakken zijn erg prettig en zonder zichtbare aanzetten verwerkbaar. De Loba oliën kennen een extreem lange verwerkingstijd. Daardoor is het product ook interessant voor omgevingen zonder seriematige productie.”

LOBASOL® HS 2K IMPACTOIL

Lobasol® HS 2K ImpactOil is een ingekleurde 2K High Solid olie voor houten vloeren en meubels op plantaardige basis. Van Boxtel: “De olie benadrukt het natuurlijke karakter van het hout bij excellente bestendigheid. Daarmee is de olie voor openbare gebouwen en woningen met de hoogste belasting geschikt, zelfs voor natte ruimten. Door het goede indringend vermogen wordt het hout geconserveerd, maar blijft daarbij echter openporig en ademingsactief. Door de Lobasol® 2K-technologie wordt het onderhoud beperkt en tegelijkertijd wordt een betere bestendigheid tegenover water en chemicaliën bereikt.” 

Ingebruikname na het toepassen van de olie is al mogelijk na 24 uur en het product is geschikt voor kinderspeelgoed. Ook voldoet Lobasol® HS 2K ImpactOil aan de eisen van de DIN EN 71-3. Het product is geschikt voor vrijwel alle Europese en exotische houtsoorten en is beschikbaar in een uitgebreid pallet van 18 kleuren. 

Met de lak blijft de charme en de robuuste uitstraling van onbehandeld hout behouden.

LOBADUR® 2K INVISIBLE PROTECT AT

Behalve de olie is er ook de Lobadur 2K InvisibleProtect AT. “Hiermee heb je een supersnelle, onzichtbare en unieke lak in handen”, aldus van Boxtel. “In slechts twee lagen is je meubelfront of -stuk extreem goed beschermd tegen krassen, chemicaliën en slijtage. Er is zelfs geen primer meer nodig. Dat scheelt tijd. En geld. Bovendien behoud je met deze lak dát wat het meubelstuk zo mooi maakt: de charme en de robuuste uitstraling van onbehandeld hout. Dit komt door het unieke ultramatte effect dat de lak geeft, dus de uitstraling van een olie maar de voordelen van een lak.”

“Na gebruik ontstaan er geen strepen of glansplekken op het meubelfront of -stuk. Met deze lak heb je dus een supersnelle, onzichtbare en unieke lak in handen. In slechts twee lagen is je meubelstuk extreem goed beschermd.” 

Zoals met elke product is het van belang om de juiste stappen te volgen bij het verwerken van deze producten, om zo een uniek werkstuk te creëren. 

De Loba afwerkingsproducten voldoen volgens Maiburg aan de volgende eigenschappen:

· Slijtvastheid, voor jarenlang plezier en gemak;
· Resistentie van invloeden van buitenaf, chemicaliën, vervuiling, etc.;
· Snelle droging;
· Fijn te verwerken;
· Vele designmogelijkheden in kleur, matgraad en dekking;
· Voldoen aan de strengste eisen m.b.t. milieu en persoonlijke veiligheid.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.