Platform voor de interieurbouwbranche
Lichtgewicht platen als meerwaarde voor de interieurbouw

Lichtgewicht platen als meerwaarde voor de interieurbouw

Als gewicht besparen het doel is

Goed luisteren naar de wensen vanuit de markt en daar op inspelen. Dat is een belangrijke voorwaarde om succesvol te zijn. Kuiper Holland weet dat als geen ander.

Toen een aantal jaren geleden klanten steeds vaker vroegen naar lichtgewicht plaatmateriaal, besloot deze fineerspecialist om zelf de oplossing te ontwikkelen: het werd Queenply. Verstelbare bureauonderstellen bevorderen namelijk de productiviteit en de gezondheid. Deze nieuwe lichtgewicht multiplex plaat heeft een meervoudige laagconstructie die nu ongeveer twee jaar op de markt is.

“Een lichtgewicht plaat is voor veel interieurbouwers een enorm voordeel”, zo laat Thijs Haarhuis van Kuiper Holland weten. “Natuurlijk is stabiliteit daarbij wel essentieel, maar met een kerngewicht van 350 kilogram per kubieke meter is dat aspect zeker voldoende gedekt.” Volgens Haarhuis is de stabiliteit van de constructie verzekerd omdat de plaat uit meerdere lagen is opgebouwd. “Het zijn gesloten dunne lagen, zonder noesten in de kern. Dat maakt dit materiaal extra stabiel.”

Vooral in de jachtbouw maken ze veel gebruik van Queenply, maar ook bij de productie van campers zien we dit lichtgewicht plaatmateriaal veelvuldig terugkomen.  Haarhuis: “In de jachtbouw zoeken ze telkens weer naar oplossingen om gewicht te besparen. Ook de vochtbestendige verlijming is belangrijk voor deze groep. Bij de inrichting van campers zien we steeds vaker dat mensen een bus kopen en deze verder ombouwen tot camper. Daarbij moeten ze verzekeringstechnisch rekening houden met het gewicht op de weg en een aantal andere zaken. Daarom zijn lichtgewicht platen voor deze groep van belang. Maar eigenlijk bij alle soorten bouw waar gewicht een essentieel issue is, merken wij dat interieurbouwers voor deze plaatoplossing kiezen. Zelfs bij reguliere bouwprojecten van woningen of kantoren.”

De Queenply is afkomstig uit een fabriek in Indonesië. De platen worden gemaakt van Albasia hout uit verantwoorde bosgebieden waar ze voor iedere gekapte boom ook weer meerdere nieuwe bomen aanplanten. De afmeting van de plaat is 250 bij 122 centimeter en is verkrijgbaar in verschillende diktes: 3, 4, 6, 8,9, 10, 12, 15, 18, 20 en 22 millimeter. Kuiper Holland blijft altijd oog houden voor nieuwe ontwikkelingen en wensen vanuit de markt. Ook na deze introductie van Queenply. Deze innovatieve aanpak draagt bij aan het internationale succes en zorgt telkens weer voor waardering vanuit de branche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.