Platform voor de interieurbouwbranche
Licht Consultants helpen interieurbouwer verder bij ontwikkelen lichtplan

Licht Consultants helpen interieurbouwer verder bij ontwikkelen lichtplan

Frank Knapper, managing director van Häfele Nederland, sprak in de recente jubileumeditie van Binnenwerk over het creëren van de gezamenlijke ambitie binnen de branche om meer ketenoptimalisatie na te streven. Klanten en leveranciers moeten elkaar als bondgenoten zien.

Häfele zet daarbij nu weer een belangrijke stap met het inzetten van Licht Consultants; adviseurs die de markt verder helpen en wijzer maken over het gebruik van LED-verlichting in meubilair. Michael Ruitenbach is één van deze Licht Consultants. “Wij adviseren eigenlijk over alles wat er komt kijken bij het toepassen van LED-verlichting in meubilair. Zelfs voor de meest complexe vragen kunnen wij een passende oplossing bieden. Dit is voor Häfele een belangrijk instrument om de klant extra te kunnen ondersteunen.”

Met de introductie van Loox5 biedt Häfele de interieurbouwers de mogelijkheid zich nog meer  te kunnen onderscheiden. Behalve het benoemen van Licht Consultants introduceerde het bedrijf tevens een eigen Lichtplan Service. Beide gratis diensten hebben als doel klanten te helpen met vraagstukken die steeds moeilijker worden. Häfele biedt ondersteuning bij het vinden van technische oplossingen.

“Verlichting is een essentieel verlengstuk van een meubel geworden”, aldus Ruitenbach. “LED-verlichting heeft niet alleen een functionele, maar steeds vaker ook een toegevoegde waarde op het gebied van sfeerbeleving. Door te kiezen voor de juiste verlichting en aansturing is het mogelijk om de perfecte sfeer te creëren met behulp van individueel
voorgeprogrammeerde instellingen. De hoofdtaak van een interieurbouwer blijft echter het maken van een meubel. Daarom willen wij als Licht Consultant graag een goed advies geven en de kennis van deze vakmensen verruimen en waar mogelijk taken van hen overnemen.”

LED-verlichting heeft de nieuwe trend van lineaire verlichting in het interieur gebracht. De smalle strips lenen zich uitermate goed voor lichtlijnen die zorgen voor een egale verlichting in/van het meubel. Of het nu gaat om accent-, omgevings- of werklicht, Häfele heeft met zijn nieuwe uitgebreide collectie led-strips voor elke situatie de juiste oplossing

Ruitenbach: “Wij kunnen uitleggen wat verlichting doet met een meubel. Vaak levert dat verrassende inzichten op. Is het oppervlak van een meubel licht of donker? Hoe groot is de afstand tussen de lamp(en) en het verlichte vlak? Welk lichteffect wil men bereiken? Welk type armatuur is gewenst? Er zijn veel vragen te beantwoorden. Kortom: wij willen de interieurbouwer verder helpen en het inzicht over het gebruik van licht vergroten.”

Loox5 biedt mogelijkheden voor verlichting in residentiële omgevingen, maar ook voor werklocaties of bij winkelinrichting.

In de horeca merk je al steeds meer dat verlichting op sfeervolle en vaak verrassende wijze wordt toegepast. Ook in andere settings bestaat steeds meer behoefte aan een goed lichtplan. Zeker binnen de retail is het essentieel om de juiste sfeer te ontwikkelen of om bepaalde producten te accentueren. Daarbij heeft het natuurlijk ook met de persoonlijke smaak van de klant te maken, maar dankzij onze kennis en door goed te luisteren, is het mogelijk het juiste lichtplan te ontwikkelen. Daarbij nemen wij de interieurbouwer veel werk uit handen. Het enige wat de klant hoeft te doen, is het insturen van een situatietekening. Wij doen de rest en leveren een schets en kant-en-klaar productvoorstel aan.” 

Vanaf eind dit jaar kunnen klanten ook  LED-strips op maat – al vanaf één stuk – bestellen via de nieuwe configurator op www.hafele.nl. Met al deze nieuwe diensten laat Häfele zien zijn rol als bondgenoot serieus te nemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.