Platform voor de interieurbouwbranche
Lancering van een revolutionaire MDF-plaat op basis van een milieuvriendelijk ontwerp
Fibrapan Bio is een houtvezelplaat gemaakt met lijmen van 100% biologische oorsprong.

Lancering van een revolutionaire MDF-plaat op basis van een milieuvriendelijk ontwerp

Een toekomstgerichte keuze voor elke ontwerper

In het kader van de toewijding aan duurzaamheid en geavanceerde oplossingen, meldt Finsa verheugd te zijn om om Fibrapan Bio te presenteren. Dit alvast als vooruitblik op de komende Material District-beurs. Stand A10 belooft – zo zegt Finsa zelf – een meeslepende ervaring met Fibrapan Bio te worden. Waar we het precies over hebben? Wel… het gaat om een revolutionaire MDF-plaat die de essentie van milieuvriendelijk ontwerp belichaamt.

Op Interzum 2023 presenteerde Finsa haar Fibrapan Bio al eerder als innovatie.

Fibrapan Bio: een synthese van duurzaamheid en kwaliteit

De nieuwste aanwinst, Fibrapan Bio, getuigt van de toewijding van het bedrijf aan duurzame praktijken. Deze MDF pronkt niet alleen met technische excellentie maar voldoet tevens naadloos aan de meest strenge normen voor duurzame bouw, waaronder LEED- en BREEAM-certificeringen. Vervaardigd met 100% biologische lijmen en afkomstig uit lokaal beheerde bossen, draagt Fibrapan Bio bij aan een groenere toekomst. Met PEFC/FSC-gecertificeerd hout, de afwezigheid van schadelijke chemicaliën en gemakkelijke bewerkbaarheid met minimale slijtage van gereedschap, wordt het een duurzame keuze die zowel het milieu als de menselijke gezondheid respecteert.

Met Fibrapan Bio kunnen perfect meubels en constructies worden vervaardigd: keukenfronten, roomdividers, badkamermeubels, counters, bureau’s, etc.

Ontdek de groene Revolutie: Fibrapan Bio

Het product is samengesteld uit lijmen die afkomstig zijn van boomschors en ook zijn aangevuld met biologische paraffine, bestaande uit meer dan 99% natuurlijke componenten. Geschikt voor toepassingen in vochtige omgevingen (gebruiksklasse 2), belichaamt het duurzaamheid en aanpasbaarheid. Afkomstig van lokaal hout, een bijproduct van verantwoord bosbeheer, is Fibrapan Bio een milieuvriendelijk alternatief zonder concessies te doen aan prestaties. Het gebruik van de SIPS-technologie door Finsa zorgt voor een snelle uitharding van biohars, met volledige controle over dichtheid en vochtverdeling. Vrij van formaldehyde, isocyaten en fossiele grondstoffen, is het een toekomstgerichte keuze.

Bezoek ons op de Material District: verken de toekomst van milieuvriendelijke materialen

Wij nodigen u uit om ons op de beurs te bezoeken en Fibrapan Bio zelf te ontdekken. U laat zich als bezoeker beslist onderdompelen in de duurzame toekomst van de bouw. Ook ontdekt u de mogelijkheden die dit innovatieve MDF met zich meebrengt. Mis de kans niet om Fibrapan Bio meteen te ervaren en laat u inspireren door de samensmelting van duurzaamheid en innovatie. Tot snel op stand A10!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.