Platform voor de interieurbouwbranche
Lancering nieuwe (metaal)collectie tijdens de Milaan Design Week
Hoe mooi kan een ontvangstbalie zijn? (Beeld: Julia Lormis)

Lancering nieuwe (metaal)collectie tijdens de Milaan Design Week

Echte metalen oppervlakken voor exclusieve interieurontwerpen

In juni wordt op de Salone del Mobile de vernieuwde Homapal collectie gepresenteerd. Dit is een hoogwaardige HPL collectie waarbij gebruik wordt gemaakt van een echt metalen toplaag. Met deze collectie kunnen architecten en ontwerpers allure geven aan het interieur voor een breed scala van toepassingen.

Een gouden touch!

Deze collectie is net als standaard HPL gemakkelijk te verwerken door de interieurbouwer met standaard gereedschap of -machines. Daarnaast kan het worden verwerkt op elke gewenste drager en is het buigbaar zodat je ronde- en vloeiende vormen kunt maken. De lancering bewijst de prikkelende innovatie van de Formica Group waar Homapal een onderdeel van is. 

Jaap Haasnoot, Country Manager voor de Benelux, kijkt uit naar de lancering. “Deze nieuwe collectie wekt nieuwsgierigheid op en is een samenvloeiing van de beproefde metaal HPL collecties van Homapal, Formica en Arpa aangevuld met nieuwe decors in diverse texturen. Met deze collectie heb je hét antwoord voor alle exclusieve afwerkingen met metaal. We bieden nu één totaalcollectie die het gehele creatieve spectrum bestrijkt,
variërend van klassiek tot modern, van industrieel chic tot stoer.” 

De collectie kent 5 productgroepen:

‘Elements’ 

“Bij ‘Elements’ draait alles om puur metaal, glanzend en vol energie, koel maar met het vermogen om warmte te geven; met een dynamisch samenspel van licht en reflectie. Brons, rosé, hemelsblauw, zilver en goud. Deze basiskleuren met hun geborstelde afwerkingen vertegenwoordigen de vier elementen vuur, water, lucht en aarde. Ze worden aangevuld met zorgvuldig geselecteerde tinten met typische metaalstructuren die subtiele nuances vastleggen en levendige diversiteit toevoegen.”

‘Gestures’ 

“‘Gestures’ wordt geproduceerd in de Homapal-fabriek, waar onze experts het traditionele metaalbewerkingsproces in praktijk brengen. Geen enkele plaat is hetzelfde. Alles wordt vanaf scratch met de hand opgebouwd.”

‘Perspectives’ 

“De decors in onze serie ‘Perspectives’ lijken uit een andere wereld te komen. Fantasierijk, levendig en opwindend. Dit materiaal wil je gewoon ook aanraken, zo uitnodigend is het! De platen zijn organisch gevormd, wiskundig ontwikkeld of afgeleid van de noodzaak van industriële vereisten.” 

‘Magnetic & Boards’ 

Magneetborden van Homapal maken het makkelijk om concepten te visualiseren, ideeën op te schrijven of gedachtegangen uit te leggen. “Het gemak moet de mens dienen”,  legt Jaap uit. “De platen zijn te beschrijven met een whiteboard marker of krijt. Ze zijn verder magnetisch. Alles kan achteraf moeiteloos worden verwijderd zonder een spoor achter te laten. Dit is superinteressant voor scholen, kantooromgevingen maar denk ook aan achterwanden in ziekenhuizen of retailomgevingen: flexibiliteit en authenticiteit zijn gegarandeerd!”

‘SRM’

Jaap licht deze unieke en onderscheidende collectie toe. “Het oppervlak is veel minder gevoelig voor krassen en vingerafdrukken. Deze collectie biedt interieurontwerpers een nieuwe dimensie. Dankzij de slijtbestendigheid, de matte structuur met en de anti fingerprint eigenschappen kunnen deze ook horizontaal worden toegepast. We hebben hiervoor de technologie ‘SRM – Scratch Resistant Mat’ ontwikkeld.”

De nieuwe Homapal collectie werkt goed samen met de pas geïntroduceerde Formica Colors, Plus Color en Woods collectie.

De voorlancering van deze collectie vindt plaats in Milaan en na de zomer wordt deze uitgerold in de Benelux.
Houd www.homapal.com in de gaten of neem contact op zodat Homapal u kan informeren over de mogelijkheden van deze collectie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.