Platform voor de interieurbouwbranche
Lage instapkosten maar hoog rendement
Een kapsalon, ingericht door Interieur ID.

Lage instapkosten maar hoog rendement

“Het is onze passie om elk project tot een mooi einde te brengen”, zegt Erwin ten Brinke, eigenaar van Interieur ID uit Hardenberg. Het interieurbouwbedrijf wil niet vasthouden aan een bepaald product, maar zich wél blijven ontwikkelen. Het gebruik van de Holzfraese CNC speelt hierbij een grote rol.

Erwin ten Brinke bij de Holzfraese CNC.

Sinds de oprichting in 1999 heeft Interieur ID een solide reputatie opgebouwd als expert in interieurontwerp en productie. Voor zowel de particuliere als zakelijke markt, de medische sector en onderwijsinstellingen. “Ik kwam in 2001 in dienst bij de toenmalige eigenaar”, zegt Ten Brinke. “Als timmerman ben ik zo het interieurvak ingerold. In de ruim elf jaar dat ik bij Interieur ID werkte, deed ik allround ervaring op als monteur en productiemedewerker.” Hoewel Ten Brinke daarna besloot om als zzp’er aan de slag te gaan, bleef hij altijd betrokken bij het bedrijf uit Hardenberg. “Toen de eigenaar met pensioen wilde gaan, ontstond voor mij een nieuwe kans. Sinds 2020 leid ik het bedrijf samen met mijn vrouw Nicolien. Ik sta ook nog steeds op de vloer. Ik wil graag de feeling met het werk houden en in contact staan met onze klanten.”

Zorginrichting als specialisme

Inmiddels telt Interieur ID 10 medewerkers. Ten Brinke: “We zijn een veelzijdig bedrijf, maar specialiseren ons in de inrichting van ziekenhuizen en kapsalons.” Dit specialisme ontstond zes jaar geleden toen het bedrijf een aanbestedingstraject van de Treant Zorggroep won en in drie ziekenhuizen de medicijnruimtes aan mocht pakken. “Dit beviel van beide kanten zo goed, dat wij de vaste leverancier van Treant zijn geworden. Al doende hebben wij steeds meer geleerd over infectiepreventie en Arbo technische zaken. Deze regels zijn op elke afdeling weer anders.” Voor zorginstellingen levert Interieur ID voornamelijk balies, pantry’s, bureaus en medicijnkasten. “Dit doen wij voor de Treant Zorggroep, maar bijvoorbeeld ook voor de Saxenburghgroep. Voor beide zorggroepen hebben wij materialen op voorraad, zodat we snel kunnen schakelen als dat nodig is. Naast ziekenhuizen zijn wij ook gespecialiseerd in de maatwerkinrichting voor kapsalons.” 

Ziekenhuisinrichting, gemaakt door de Interieur ID.

Efficiënt en nauwkeurig zagen

Tijhuis Houtbewerkingsmachines werkt samen met Interieur ID, door het bedrijf te voorzien van geavanceerde houtbewerkingsmachines. “Deze samenwerking gaat terug naar het begin van ons bedrijf. Wij gebruikten toen al een opdeelzaag waarvoor Tijhuis ook het onderhoud verzorgde. Toen onze CNC machine defect raakte, zochten wij naar een oplossing om het frees- en boorwerk uit te blijven voeren. De Holzfraese CNC bleek hiervoor ideaal.”

“Erg prettig aan deze machine zijn de lage investeringskosten en de grote nauwkeurigheid waarmee hij verticale boringen en freesbewegingen uitvoert. Daarnaast heeft de Holzfraese een groot werkvlak.” 

Ook het verhaal achter Holzfraese spreekt Ten Brinke erg aan. “De eigenaar van het bedrijf heeft de machine vanuit eigen praktijkervaring ontwikkeld en blijft hem verbeteren. De instap vraagt een relatief lage investering, maar het is altijd mogelijk om de machine verder uit te breiden.” 

Sinds september 2022 werkt Interieur ID met de Holzfraese. “We zijn blij met de goede samenwerking met Tijhuis. Omdat het een relatief klein bedrijf is, zijn de lijnen kort. Ook zijn we erg tevreden met de service. Omdat Tijhuis snel kan schakelen, kunnen we stilstand tot een minimum beperken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.