Platform voor de interieurbouwbranche
‘Laat hout mooi oud worden’
Wordt de vloer of het meubel niet onderhouden, dan vindt er een slijtageslag plaats die eindigt in echte beschadiging.

‘Laat hout mooi oud worden’

Het is een absolute trend op dit moment: het verwerken van de natuur in het interieur. De woonbladen staan vol met inspirerende foto’s van interieurs waar de warmte van hout gecontrasteerd wordt met de robuustheid van metaal. De tijden van statische interieurs lijken voorbij te zijn. We zien graag dat ons interieur met ons meeleeft. Metaal mag roesten, hout mag oud worden. Het is allesbehalve saai en wat is er nu mooier dan een interieur dat uit zichzelf aan verandering onderhevig is?

Dat vindt ook Henk Laverman van WOCA. “We leveren een compleet programma aan olie, lak en hard wax”, opent Laverman het gesprek. “Ons onderhoudsprogramma kan op elke houtsoort toegepast worden. Onze favoriet is olie, omdat hout dat wordt afgewerkt met olie met de tijd alleen maar mooier wordt. Onze slogan is dan ook: ‘Laat hout mooi oud worden’. Door de juiste behandeling kan het hout beschermd mee veranderen met de tijd.”

“We hopen dat consumenten de Diamond Active Box bij een van onze dealers bestellen.”

Olie en hout gaan een huwelijk voor het leven aan

Twee mooie natuurproducten die een symbiose aangaan: olie en hout. Laverman: “Onze toegevoegde waarde is onze expertise op oliegebied. Ook niet onbelangrijk: onze Diamond Active olie is een schoon product om mee te werken en bezit als 1K product de kracht van een 2K product. Dat telt tegenwoordig zeker mee. We zien de omslag plaatsvinden bij de consument, die graag een echte houten vloer wil hebben of geniet van echte houten meubelen. De uitstraling, het warme gevoel, de akoestiek… het is pure beleving.”

Diamond Active olie is een schoon product om mee te werken en bezit als 1K product de kracht van een 2K product.

De consument is dus meer dan ooit warm te krijgen voor echt hout in het interieur. Toch ligt er voor de professionals in hout nog een schone taak: “Er moet goed en uitgebreid informatie gegeven worden over het juiste onderhoud. Dat houten producten met de tijd alleen maar mooier worden, dat weet de consument. Dat gebeurt echter niet vanzelf. Zou de vloer of het meubel niet onderhouden worden, dan vindt er een slijtageslag plaats die eindigt in echte beschadiging. Dan wordt het hout niet oud, maar gaat het kapot. Dat is gewoon zonde”, concludeert Laverman.

“Voorlichting vanuit de houtspecalist aan de consument is dus van groot belang. Onze Diamond Active Oil is het juiste product om een hout goed beschermd gracieus te laten verouderen. De olie geeft de gewenste kleur aan het hout, biedt een maximale bescherming en haalt de mooie accenten extra naar boven. Eigenlijk gaan olie en hout een huwelijk voor het leven aan.”

Deze boomstamtafel zal in de loop der tijd alleen maar mooier worden, mits goed behandeld.

Laat het aan de professional over

Door corona zijn veel mensen thuis aan de slag gegaan met het interieur. Dat merkt WOCA ook, waar meer telefoontjes van particulieren binnenkomen dan ooit. “Vaak vraagt men om advies of een oplossing voor een mislukte poging om de vloer of een meubelstuk te onderhouden. Vaak heeft men dan onderhoudsmiddelen via een webshop besteld, zonder zich te realiseren hoe er met het product gewerkt moet worden. De consument neemt daarmee een risico met alle gevolgen van dien.”

Diamond Active Oil is het juiste product om een hout goed beschermd gracieus te laten verouderen.

Om consumenten kennis te laten maken met de juiste olie voor vloer- en meubelonderhoud, is WOCA gestart met het versturen van proefzakjes Diamond Active Oil. “Een groot succes, gezien de aanvragen. We hopen dat consumenten daarna de Diamond Active Box bij een van onze dealers bestellen. Natuurlijk kunnen ze daar zelf mee aan de slag, maar tegen de dealer willen we zeggen: zie dat contactmoment als een kans om je expertise te laten gelden en overtuig de wat minder handige consument ervan de klus niet zelf met Diamond Active Oil aan te pakken, maar het door jouw bedrijf te laten doen. Het spaart de consument tijd en levert gegarandeerd het gewenste resultaat op. Voor je het weet heb je een klant voor het leven!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.