Platform voor de interieurbouwbranche
Kwastimo blinkt uit dankzij hoogglanslakken van Anker Stuy Verven
Keuken in hoogglanslak van Anker Stuy Verven.

Kwastimo blinkt uit dankzij hoogglanslakken van Anker Stuy Verven

Voor hun schilder- en spuitwerk maken ze gebruik van de hoogwaardige verven en lakken van Anker Stuy Verven. Zoon Joop Rottier nam onlangs een piano onder handen die dankzij zwarte hoogglanslak nu glimt als een spiegel. 

25 jaar geleden begon vader Jan Rottier op het Zeeuwse Walcheren met zijn allround klusjesbedrijf Kwastimo (KWASten, TIMmeren en Onderhoud). Inmiddels hebben ook zonen Joop en Pim en schoondochter Tineke zich bij het familiebedrijf gevoegd en is de naam uitgebreid naar Kwastimo/Rotiko. 

Joop Rottier: “Rotiko is een afkorting van ROttier TImmeren Kwasten en Onderhoud. De naam is dus een beetje gejat van Kwastimo. We verzorgen allerlei soorten klussen voor binnen en buiten: verbouwingen, schilder- en spuitwerk, installaties, elektra, noem het maar op. Onze klanten zitten voornamelijk in Zeeland, zo’n 90 procent zelfs op Walcheren. Meestal werken we voor particulieren, maar soms doen we ook opdrachten voor bijvoorbeeld zorginstellingen.”

Joop Rottier actief in de spuiterij van Kwastimo/Rotiko.

Dealer Dingemanse & Van de Ploeg

Zoon Joop is vooral gespecialiseerd in spuitwerk, onder andere van meubels, binnendeuren en keukens. Sinds vier jaar gebruikt hij hiervoor de hoogwaardige lakken van Anker Stuy Verven. Joop Rottier: “We zijn met de lakken van Anker Stuy Verven in aanraking gekomen via onze dealer Dingemanse & Van de Ploeg. Bij hen kochten we al verfproducten van Anker Stuy Verven, maar toen Dingemanse & Van de Ploeg naar een vestiging vlak bij ons op het bedrijventerrein verhuisde, zijn we ook overgestapt op de lakken. Die heeft Dingemanse namelijk op voorraad, waardoor we in plaats van binnen drie dagen binnen drie uur over de lakken kunnen beschikken.”

Bespoten meubels en meubelpanelen hangen te drogen.

Lakken van Anker Stuy Verven

Bij het spuitwerk maakt Rottier het meest gebruik van de HD Pur Color Kleurlak (40-612), vaak in combinatie met hoogglanslak. “De lakken zijn erg fijn in de bewerking en hebben een hele mooi vloeiing en een hoge dekkracht, waardoor het eindresultaat altijd top is. Voor tafels en andere meubels gebruik ik vaak blanke lakken in de afwerking. Dat geeft een mooi krasvast en natuurmat effect. Zo’n blanke lak kun je gewoon over de kleurlak heen spuiten voor bijvoorbeeld een andere glans of juist een matter effect.”

Piano in hoogglanslak

Een recent project waar Rottier aan heeft gewerkt, is de bewerking van een piano. “Deze had een beukenhouten kleur en was echt aan een opknapbeurt toe. Ik heb de piano eerst ontvet en geschuurd en in de vulgrond gezet met de HD Cryl Compakt Vuller (40-6450-9901). Vervolgens heb ik er een zwarte hoogglanslak (Ankogel 2K Kleurlak Brilliant 11-4079) overheen gespoten. Al met al heeft het project bijna een maand geduurd. Hoogglanslak is erg bewerkelijk. Met name het laten uitharden en opdrogen neemt veel tijd in beslag. Bij standaard stompmat, zijdeglans en zijdemat gaat het allemaal wat sneller. Maar ik ben erg trots op het resultaat, de piano glimt nu als een spiegel.”

Eigen kleuren-mengsysteem

Kwastimo/Rotiko kan objecten in alle gewenste kleuren spuiten, zegt Rottier. “Als je bijvoorbeeld maar één keukendeurtje wilt laten behandelen, dan kunnen we die in exact dezelfde kleur als de andere kastjes of de oude staat spuiten. Hierdoor zie je nagenoeg geen verschil. We sturen dan een staaltje op naar Anker Stuy Verven, zodat zij de kleuren mengen. Binnenkort kunnen we dat zelf ook. Een kleurenscanner scant dan op het kleurenlaboratorium van Anker Stuy Verven de gewenste kleur in, waarna wij nog dezelfde dag een recept ontvangen en we met behulp van kleurpasta’s en de basislak de exacte kleur kunnen maken. Voor ons superhandig en voor de klant superfijn natuurlijk. ”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.