Platform voor de interieurbouwbranche
Kwaliteitskeukens maak je met een kwaliteitsmachinepark
De Morbidelli X400 Nesting Cell.

Kwaliteitskeukens maak je met een kwaliteitsmachinepark

Ze zijn een snelgroeiend bedrijf in maatwerk keukens. Kooken BV uit Budel, van oorsprong interieurbouwer, heeft zich gespecialiseerd in de vervaardiging van high end keukens. Eigenaar en directeur Teun Kooken is in 2009 gestart met de keukentak van het bedrijf, begon met 3 personeelsleden en telt er inmiddels 17. De keukenspecialist levert zowel aan particulieren als aan het bedrijfsleven.

Teun vertelt: “Onze kracht is dat we alles in eigen beheer doen, ook het spuitwerk. Alleen zo kunnen we de kwaliteit waarborgen waar we voor staan. Aan de ene kant komen alle grondstoffen ons bedrijf binnen, aan de andere kant verlaten complete keukens ons pand.”

Twee nieuwe machines maken het proces nog optimaler

Kooken BV heeft onlangs geïnvesteerd in twee nieuwe machines. SCM Group viel de eer ten deel deze te leveren. “We hebben via SCM een Morbidelli X400 Nesting Cell geleverd gekregen. Een fantastische machine, die zichzelf laadt en ontlaadt. Aan de ene zijde gaat het hout erin en na de benodigde bewerkingen komt alles kant en klaar gezaagd, CNC gefreesd eruit. Opdelen, 5-assig CNC frezen, boren en zagen gebeurt uit volle platen. SCM heeft ons voortreffelijk geholpen met deze machine, waar werkelijk alle opties opzitten. En dat voor een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. We werken flexibeler, nauwkeuriger en nog efficiënter dankzij de Morbidelli X400. Minder stops, minder fouten en een fijne, snelle doorloop zorgen voor een geoptimaliseerd productieproces. We werken met PaletteCad. Alles wat daarin getekend wordt, kan rechtstreeks naar de machine gestuurd worden.”

De andere nieuwe ster aan het firmament is een Stefani kantenlijmmachine, ook door SCM Group geleverd. “We hebben het dan over de Stefani MD TER4s, een kantenlijmmachine met retoursysteem. Ook computergestuurd, ideaal. Voorheen werkten we met een tellerklok en een handmatige afstelling, met een doorloopsnelheid van 12 meter per minuut. De Stefani MD TER4s behoeft geen handmatige afstelling en haalt tot wel 25 meter per minuut aan doorloopsnelheid. Tel uit je winst”, legt Teun tevreden uit.

De Stefani MD TER4s, een kantenlijmmachine met retoursysteem.

Een complete digitaliseringsslag

Kooken BV begon het digitaliseringsverhaal met het in gebruik nemen van PaletteCAD op kantoor. Van daaruit is de wens ontstaan om ook machines te kunnen aansturen vanuit de software. Om tot de juiste keuze in machines te komen heeft Kooken BV onderzoek verricht bij diverse leveranciers. Teun: “Uiteindelijk zijn we gevallen voor SCM. De prijs-kwaliteitverhouding en de zeer complete lijst met aanwezig opties wonnen het van de rest. Een ideale keuze voor ons.”

De toevoeging van beide machines maakt dat Kooken BV binnen de markt waarin men actief is nog breder kan leveren. “Bovendien sluit de kwaliteit die we met de machines kunnen leveren volledig aan bij onze bedrijfsfilosofie. We hanteren een kwaliteitsnorm waarbij we de lat heel hoog hebben liggen. Onze klanten waarderen ons daarom. Dat we nu efficiënter kunnen werken en breder kunnen leveren, zonder in te boeten aan deze kwaliteit, is enorm belangrijk.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.