Platform voor de interieurbouwbranche
‘Je kunt oneindig gek blijven doen’

‘Je kunt oneindig gek blijven doen’

De keuze voor het juiste licht vereist vakkennis. Of zoals Mattheus van Diest, mede-eigenaar van TD keuken&interieur het stelt: “Wij hebben verstand van het maken van meubels. Daarom is een partner die ons goed informeert over het op juiste wijze toepassen van licht in die meubels zo essentieel.”

TD keuken&interieur is gespecialiseerd in het produceren van maatwerk meubilair: keukens, kasten, tafels et cetera. “Dat doen we allemaal in de eigen werkplaats”, zo vervolgt hij zijn uitleg. “Alles wat we creatief kunnen bedenken, maken we zelf. Voorbeelden? Denk aan een gouden balie inclusief het spuitwerk voor de showroom van Hora in Barneveld, maar ook maken wij het interieur voor het oude stadhuis van Harderwijk, zoals balies, banken en kasten.” Jaren geleden ontstond het contact met Häfele. Een leverancier van meubelbeslag, maar inmiddels gespecialiseerd in veel meer producten. “Ze leveren alles wat met interieur te maken heeft. Wij integreren dat in ons meubilair. Afvalbakken, lades, gereedschap, deurkrukken, maar ook verlichting. Het is een voordeel om alles bij één leverancier te kunnen bestellen.”

TD keuken&interieur
De sfeer in huis of werkplek wordt steeds belangrijker.

Lichtplan
Een goed lichtplan is essentieel voor ieder interieur. Speciaal daarvoor ontwikkelde Häfele een aantal jaren geleden het speciale LED-verlichtingsprogramma Loox. Volgens Van Diest was met name de gebruiksvriendelijkheid doorslaggevend om voor Loox te kiezen. “Dit is prima toepasbaar in situaties waar details bepalend zijn voor de sfeer. Het is bovendien zeer eenvoudig aan te sluiten. Häfele levert het materiaal eigenlijk als een soort plug and play systeem aan. Het gemak van dit verlichtingsprogramma was doorslaggevend om hiervoor te kiezen.” 

Workshop
Om de juiste kennis op te doen volgde Van Diest een workshop voor gebruikers van Loox. “Een bijzonder leerzame ervaring. Ze gaan uitgebreid in op de wijze van toepassen en de techniek. Tevens gaan ze dieper in op de vele mogelijkheden van licht in het algemeen.” De workshop is zeker van belang voor interieurbouwers wiens technische kennis niet optimaal is, zo weet ook hij inmiddels. Diverse aspecten passeren tijdens de workshop de revue. “Hoe werken de trafo’s? Wat voor soort dimmers kun je toepassen? Op welke wijze kun je het beste licht laten uitstralen op een keukenblad? Hoeveel watt wordt gebruikt? Het is echt heel interessant en een aanrader voor iedere interieurbouwer.”

TD keuken&interieur

Noviteit
De reden voor Häfele om deze workshop te organiseren, heeft te maken met het feit dat in deze branche het gebruik van elektriciteit in meubels een noviteit is waar de consument behoefte aan heeft. Het draait allemaal om beleving. De sfeer in huis of werkplek wordt steeds belangrijker. Kennis over licht is daarbij essentieel. Häfele wil met dit programma zorgen voor een oplossing bij zowel eenvoudige als complexe verlichtingsvraagstukken. 

Bij TD keuken&interieur bespreken ze de diverse mogelijkheden op het gebied van licht weer met de klant.  “Je kunt oneindig gek blijven doen. Bijzondere wensen van de klant bespreken wij met Gerwin Groot Bluemink, ons vaste aanspreekpunt bij Häfele. Maar het kan ook goed zijn dat ik zelf een lichtplan bedenk dat aansluit bij het interieur van de klant en leg dat aan hem voor. Dan ben je altijd verzekerd van een uiterst deskundig advies.”  

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Häfele
Uitgelichte afbeelding: 
Häfele wil met dit programma zorgen voor een oplossing bij zowel eenvoudige als complexe verlichtingsvraagstukken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.