Platform voor de interieurbouwbranche
Krion Fitwall® van Porcelanosa Grupo is uniek en past in ieder interieur
FITWALL® Wave Grey Sand.

Krion Fitwall® van Porcelanosa Grupo is uniek en past in ieder interieur

Een primeur, zo mogen we het laatste nieuws van Krion wel noemen. Het sterke merk in decoratief plaatmateriaal introduceerde onlangs haar nieuwste wapenfeit, onder de naam Fitwall®. Wat wordt hier onder verstaan? Fitwall® panelen zijn decoratieve bekledingen die texturen en volumes kunnen nabootsen met een groot realisme voor zowel oog als tastzin. Het nieuwe plaatmateriaal is ontworpen voor commerciële en residentiële inrichtingen, kunnen worden geïnstalleerd als wandpanelen, op plafonds en worden gebruikt als horizontale bekledingen van decoratieve elementen.

De samenstelling van de panelen is exclusief ontwikkeld door de Krion Porcelanosa Grupo. Het materiaal bevat een grote hoeveelheid mineralen, gebonden met hars waarin gerecycleerd PET is verwerkt. 

Dankzij deze samenstelling biedt Fitwall® goede veiligheidsprestaties op het gebied van brandwerendheid, ondoordringbaarheid en lage emissie van vluchtige organische stoffen. We zijn in gesprek met Mario Buil, Krion Fitwall® Advisor bij Porcelanosa Grupo en met Sander Geurtsen, Sales Manager van leverancier RET Interieur.

FITWALL® Mattonella Bianco.

Esthetiek en toepassing

“Fitwall® wordt geleverd in diverse uitvoeringen, waaronder fraaie 3D-designs en natuurgetrouwe texturen en kleuren”, opent Mario het gesprek. “Het type Fitwall® dat gekozen wordt, bepaalt de flexibiliteit van het materiaal. Het is dus mogelijk om ronde vormen te bekleden. We onderscheiden vier hoofd designgroepen, Concrete, Mattonella Cotto, Wood en Creative. Er zijn in totaal 30 opties om uit te kiezen. De anorganische pigmenten, het geacideerde emaille en de kleurstoffen op waterbasis geven Fitwall® panelen een geweldige, natuurlijke look. 

Sander voegt toe: “Fitwall® panelen bevatten in hun samenstelling een minerale lading van meer dan 50%. Dat draagt bij aan onder andere een verminderd gebruik van hars bij de fabricage, verbeterde brandvertragende eigenschappen van het paneel en een weerstand en flexibiliteit door het hele paneel heen.” 

FITWALL® Palm Mediterranean.

Mario: “SCS Global Service, een toonaangevende Noord-Amerikaanse onafhankelijk instituut op het gebied van milieucertificeringen, heeft geverifieerd dat Fitwall® panelen minimaal 3% PET in hun samenstelling bevatten, grotendeels afkomstig van gerecycled plastic afval, daarmee blijk gevend van toewijding aan een duurzamere en milieuvriendelijke productie.”

Minerale samenstelling en 100% realistische afwerking

Fitwall® panelen hebben een gedetailleerde esthetiek gebaseerd op originele creaties en hebben ook een reeks aantrekkelijke eigenschappen die hen functioneel maken, zoals slagvastheid, brandwerendheid, herstelbaar zijn en niet poreus zijn. Bovendien dragen ze bij tot de akoestische en beschermende isolatie. 

FITWALL® Serie Mattonella Anticato.

Mario benoemt de voordelen: “Fitwall® vereist geen moeilijke handelingen bij installatie. De verwerker bespaart zelfs op de installatietijd. Fitwall® panelen zijn ontworpen om een metamorfose met impact te bereiken, gekoppeld aan een snelle installatie zonder hinderlijk stof of ingewikkelde handelingen. Op die manier kan een binnenhuisarchitectuurproject in een commerciële omgeving worden voltooid terwijl de werkzaamheden nauwelijks worden verstoord, dankzij de korte installatietijden. Fitwall® panelen zijn bovendien isolerend en beschermend.” 

Hoe worden Fitwall® panelen verwerkt? Sander geeft uitleg: “Op hout kunnen de panelen met een tacker worden aangebracht, op beton kunnen ze geschroefd worden of verlijmd, met MS-lijm.” 

Mario vult aan: “De panelen worden onderling verbonden met onze Zitmastic, de emulsie is leverbaar in fijne en grove structuur. De Zitmastic wordt aangelengd met een speciale primer voor uitharding en kan worden voorzien van de juiste pigmentatie door bijvoegen van Zitpaint. Door zo te werken zijn ook de naden tussen de panelen esthetisch weggewerkt. Overigens is de emulsie ook geschikt om reparaties aan de panelen uit te voeren!”

FITWALL® Serie Oz Yellow Clay.

Fitwall® is vanaf september te bestellen bij RET Interieur, in plaatafmetingen van 130 cm x 330 cm. Het plaatgewicht ligt tussen de 5 en 10 kg per m². De levertijd bedraagt tussen de 3 en 5 weken. Een staal aanvragen kan via de webshop van RET Interieur, www.retinterieur.nl  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.