Platform voor de interieurbouwbranche
Coatings & Verf

Krepel geeft deuren een fraaie glans met de lakken van Anker Stuy

Krepel Deuren is al decennialang een vooraanstaande producent van houten deuren in de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Samen met...

foto-2-kopieren-1

9 maart 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Een familiebedrijf met deuren in het dna

Krepel Deuren is al decennialang een vooraanstaande producent van houten deuren in de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Samen met verf- en lakproducent Anker Stuy Verven brengt Krepel Deuren hoogwaardige binnendeuren met een krasvaste lak en fraaie glansgraad op de markt.

Het komt niet vaak voor dat een bedrijf is gevestigd aan een straat die is vernoemd naar de eigen oprichter. Voor Krepel Group uit het Gelderse Klarenbeek is die eer wel weggelegd. De vestiging van het familiebedrijf staat namelijk aan de J.R. Krepellaan, vernoemd naar de Oostenrijkse voorvader en oprichter Johannes Richard Krepel.

Deuren voor woning- en utiliteitsbouw

Anno 2020 staat nazaat en achtste generatie Bernhard Krepel aan het roer van Krepel Deuren, de deurentak van Krepel Group. Krepel: “We produceren houten deuren voor de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatiemarkt. Daarnaast leveren we deurkozijnen in combinatie met hang- en sluitwerk en verzorgen we de eindmontage. We bieden dus het complete pakket en zijn een bouwpartner voor een brede markt, van woningen en hotels tot kantoren en onderwijsinstellingen.”

De krasvaste binnendeur glanst fraai in het interieur van de woning.

 

Krasvaste lak, met fraaie glansgraad

Bij het standaard assortiment deuren maakt Krepel Deuren gebruik van de lakken van verf- en lakproducent Anker Stuy Verven. Krepel: “We gebruiken zowel hun grondlak als eindlak. Ongeveer 30 tot 40 procent van ons assortiment deuren werken we af met de lakken van Anker Stuy Verven. Dat zijn voornamelijk binnendeuren voor de woningbouw- en renovatiemarkt. De lakken van Anker Stuy Verven geven de deuren een mooie krasvaste lak met een fraaie glansgraad.”

De binnendeuren worden behandeld in de lakstraat.

 

Uv-behandeling

Volgens Krepel is het bewerken van de deuren met lak een complex proces. “Het is niet zo dat we even wat lak op een deur spuiten en klaar is Kees. We hebben een speciale uv-lakstraat. Een deur wordt eerst geschuurd door een robot en stofvrij gemaakt. Vervolgens komt er een grondlaag op die wordt uitgehard. Dat proces herhaalt zich nog twee keer. Uiteindelijk gaat de deur onder een lakgordijn door waar de eindlak wordt aangebracht. In een droogtunnel wordt deze lak uiteindelijk uitgehard door middel van uv. Hierdoor is de uithardingstijd zeer kort en hebben we geen oplosmiddel of water nodig.”

Zoeken naar verbetering

Samen met Anker Stuy Verven kijkt Krepel Deuren continue hoe de afwerking van deuren efficiënter, beter en strakker kan. Krepel: “Het zit ‘m vaak in kleine dingen. We kijken met Anker Stuy naar welke lakken voor een nog mooier resultaat zorgen en andersom, hoe wij kunnen zorgen dat hun producten bij ons het beste uit de verf komen. Dat is een voortdurende ontwikkeling met veel testen en proefdraaien.”

Na uitharding met uv hebben de binnendeuren een fraaie glansgraad.

 

Twee familiebedrijven

Het feit dat zowel Krepel Deuren als Anker Stuy Verven een familiebedrijf is, geeft de samenwerking tussen beide bedrijven een bijzondere dimensie, zegt Krepel. “Je spreekt elkaars taal en je kent het reilen en zeilen binnen een familieorganisatie. Daardoor hadden we snel een klik. Bovendien zijn de lijntjes kort, dat maakt de communicatie extra prettig.”

150-jarig jubileum

Tot slot stipt Krepel nog het bijzondere jubileum aan dat in 2020 voor de deur staat. “Krepel Group is officieel opgericht in 1870, dit jaar bestaan we dus 150 jaar. In september gaan we dat vieren met een groot feest. Het is toch een bijzondere mijlpaal, het is lang niet voor elk familiebedrijf weggelegd om anderhalve eeuw te bestaan.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%