Platform voor de interieurbouwbranche
Korte deadline, snel schakelen
Maatwerk wandkast voor Marc Edwards met maatwerk- en standaardelementen uit het Perfotube assortiment.

Korte deadline, snel schakelen

Bij retail- en interieurprojecten is flexibiliteit vaak de sleutel tot succes. Meestal gaat het om snel schakelen, oplossingen bieden die als een maatpak passen, en op tijd zijn. Het draait allemaal om het vermogen om in te spelen op veranderingen, creatief te denken en strakke deadlines te halen. Slaag je daarin, dan kun je het verschil maken. Een recent project van interieurbouwer Project 2000, samenwerkend met staalleverancier Perfotube voor de herinrichting van Marc Edwards Menswear in Haarlem, toont precies deze eigenschappen.

Samen sterker met staal: succesvolle retailinrichting in Haarlem

Hoge tijdsdruk
Met ruim een kwart eeuw aan ervaring in interieur-, standbouw en winkelinrichtingen kreeg Marcel Combé, founder van Project 2000 in Utrecht, de opdracht om binnen afzienbare tijd een kledingwinkel van een nieuw interieur te voorzien. Voor Marcel reden genoeg om Perfotube te benaderen. De staalleverancier waarmee hij in het verleden al meerdere retailopdrachten succesvol wist op te leveren. Zijn verzoek was duidelijk; binnen een zeer korte tijd moest een nieuwe winkelinrichting worden geleverd voor Marc Edwards Menswear, een herenkledingzaak in Haarlem. Marcel houdt wel van een uitdaging en ondanks de hoge tijdsdruk en beperkte tijd had hij er vertrouwen in dat Project 2000 deze klus binnen de gestelde tijd kon klaren.

Zwart gecoate draagbalk met front presentatie van Perfotube.

Een meesterzet in maatwerk staal

Maar dat kon hij niet alleen. Gezien het korte tijdspad, bracht Marcel een bezoek aan de showroom van Perfotube in Renswoude om direct de mogelijkheden door te spreken, advies te krijgen over beschikbare staaloplossingen en knopen door te hakken. Na overleg en het doorspreken van de ontwerptekeningen werd gekozen voor deels maatwerk- en deels standaardoplossingen om de deadline van het project te kunnen waarborgen. “Ik was onder de indruk van de snelheid en precisie waarmee Perfotube te werk ging. Binnen de kortste keren werden schetsen realiteit en stonden de nieuwe elementen klaar om te worden geïnstalleerd”, legt Marcel uit.

Haakse bevestiging wandkast.

Het geheim van slimme staaloplossingen

De adviseurs bij Perfotube dachten slim na waardoor ze een aantal standaard onderdelen konden combineren met maatwerk staanders om zo tot een unieke wandkast voor het winkelinterieur te komen. De stalen staanders van de wandkast werden op maat gemaakt en zwart gepoedercoat. Door de haakse bevestiging kunnen ze direct tegen de achterwand van de winkel worden bevestigd. De tussenliggende onderdelen van de kastenwand zijn opgebouwd uit standaard accessoires van het Perfotube RAW programma. De stalen draagbalken, dragers en frontaal presentaties zijn ook zwart gepoedercoat. In combinatie met de houten lattenwand, een balie met gemarmerd HPL blad en een eiken gefineerd blad op een bestaand zwart stalen onderstel werd het één strak geheel. Ook de deur en de paskamers werden door Project 2000 onder handen genomen, met een tevreden eindklant als resultaat.

De juiste keuze: maatwerk- en standaard staaloplossingen

Perfotube maakte haar slogan, ‘samen sterker met staal’, volgens Marcel Combé volledig waar. Voor de winkelinrichting van Marc Edwards Menswear combineerden ze maatwerk met standaard accessoires, waardoor de korte deadline van het project gehaald werd. Voor Marcel van Project 2000 reden genoeg om voor de aanpassingen van een winkelinrichting in Amsterdam opnieuw voor de staaloplossingen van Perfotube te kiezen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.