Platform voor de interieurbouwbranche
‘Ik koop een machine op basis van service’

‘Ik koop een machine op basis van service’

Een nieuwe machine is bij meer aanbieders verkrijgbaar. De service, nazorg, vakkennis en het goede gevoel zijn vaak doorslaggevend voor een ondernemer om te bepalen waar de machine gekocht wordt.

Dit is in ieder geval de redenatie van Huib van Bennekom, bedrijfsleider bij Artilux. In de afgelopen jaren kocht hij drie nieuwe machines. Alle drie bij Molendijk Houtbewerkingsmachines. “Nee, ik heb niet echt bij andere aanbieders gekeken. Ik ken Martijn Molendijk al vanaf het moment dat hij nog bij Van der Spek in loondienst was. Toen hij voor zichzelf begon, was zijn service direct goed. Het is een relatief klein bedrijf dat ik vergelijk met onze organisatie. Hij en zijn team hebben ons nog nooit teleurgesteld. Het voelt gewoon goed.”

Molendijk Houtbewerkingsmachines
De eerste twee machines waren vervangen en de laatste aanschaf diende als uitbreiding.

Artilux is een specialist op het gebied van meubilair. Van Bennekom: “Wij maken alle soorten meubels, behalve stoelen. Dat is een vak apart. Als totaalontzorger kan de klant verder voor de complete inrichting hier terecht. Van kastjes en dressoirs tot gordijnen en vloeren. Om optimale kwaliteit te leveren, moeten onze machines vanzelfsprekend ook up-to-date zijn. Een paar jaar kochten wij een HolzHer Contriga 1368 kantenbandmachine. Verleden jaar een CNC Promaster 7018 en vrij recent een Evolution 7402 verticale CNC houtbewerkingsmachine. De eerste twee waren vervanging en de laatste aanschaf diende als uitbreiding van het machinepark.”

Molendijk Houtbewerkingsmachines

Volgens Van Bennekom is een groot voordeel dat de mensen bij Molendijk zijn bedrijf goed kennen. “Martijn is heel praktijkgericht. Hij of Arnoud Renaud hebben tijdens het aankooptraject een goed onderbouwd advies uitgesproken. Daar vertrouw ik op. Andere bedrijven zijn vaak verkoopgericht. Zij kijken naar de praktijk.” 

Molendijk Houtbewerkingsmachines
‘Een goede machine is op meer plaatsen te koop, maar vertrouwen, flexibiliteit, een goede service en een luisterend oor; dat kom ik niet overal tegen’.

Ook de service was dus doorslaggevend. “Waar ik bij andere bedrijven binnen 48 uur word teruggebeld en dan met een afsprakensysteem te maken krijg, daar staat Martijn Molendijk bijna altijd dezelfde dag op de stoep. Het is een flexibel bedrijf dat snel schakelt. De lijntjes zijn kort. Ik word niet eerst vijf keer doorverbonden voordat ik de juiste persoon aan de lijn krijg. Indien nodig komt er nog iemand ’s avonds langs om het probleem te verhelpen. Een goede machine is op meer plaatsen te koop, maar vertrouwen, flexibiliteit, een goede service en een luisterend oor; dat kom ik niet overal tegen. Daarom de bewuste keuze voor Molendijk.”

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Artilux
Uitgelichte afbeelding: 
Om optimale kwaliteit te leveren, moeten onze machines vanzelfsprekend ook up-to-date zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.