Platform voor de interieurbouwbranche
K(l)eurig en hoogwaardig spuitwerk
Een keuken afgewerkt met een witte en blanke lak van Anker Stuy. (Beeld: Fabo Spuitwerken)

K(l)eurig en hoogwaardig spuitwerk

Groot gebruiksgemak en een fraaie en krasvaste afwerking. Fabo Spuitwerken wil (bijna) met niets anders meer werken dan de lakken van Anker Stuy Verven. De kwaliteit zit ‘m niet alleen in de hoogwaardige producten, maar ook in de samenwerking. “Door hun nieuwste producten te testen, helpen we elkaar verder te ontwikkelen.” 

Van kunststof tot metaal, en alles wat daar tussen zit. Als het gaat om hoogwaardig spuitwerk van materialen is voor Fabo Spuitwerken niets onmogelijk, zegt Marcel Jonkers, industrieel lakverwerker bij Fabo Spuitwerken. “We bedienen een brede doelgroep van zowel particuliere als zakelijke klanten, zoals interieurbouwers, ziekenhuizen en musea. Het kan gaan om een opknapbeurt van een oude kast, stoel of tafel, maar ook om complete keukens, balies en kantoorinrichtingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we krijgen het door onze handen in onze spuiterij in Culemborg.”

Een tv-meubel voor en na de bewerking door Fabo Spuitwerken. (Beeld: Fabo Spuitwerken)

Anker Stuy als beste uit de verf

Fabo Spuitwerken werkt al bijna tien jaar met de laksystemen van Anker Stuy Verven. Jonkers: “Het begon ooit met de grondlak. We zochten destijds een kwalitatief goede grondlak en hebben daarvoor tien leveranciers benaderd. Daaruit kwam die van Anker Stuy als beste naar voren. In de loop der jaren zijn daar de blanke lak en kleurlakken bijgekomen. Inmiddels werken we voor 90 procent met de lakken van Anker Stuy Verven.”

Gebruiksgemak, krasvast en fraaie look

Wat maakt de producten van Anker Stuy Verven zo goed? Volgens Jonkers is dat een combinatie van factoren. “De lakken zijn door het gebruiksgemak heel fijn om mee te werken. Daarnaast zorgen ze voor een fraaie afwerking en zijn de lakken erg krasvast. We spuiten een vierlaags systeem, en bij de laatste afwerking spuiten we nog eens een laag blanke lak. Dat zorgt voor een nog strakkere look en meer bescherming.”

Een tv-meubel in een fraaie bruine houtlook. (Beeld: Fabo Spuitwerken)

Alle gewenste kleuren

Fabo Spuitwerken maakt vooral gebruik van Anker Stuy’s blanke lak en witte vullende voorlak. Met hun mengmachine kan Fabo vrijwel elke kleur maken die de klant wil, zegt Jonkers. “Op de computer hebben we een programma met recepten van bijna alle kleuren. Aan de hand daarvan kunnen we op de kleurmengmachine van Anker Stuy de kleuren mengen en verwerken. In een heel enkel geval zit de gewenste kleur er niet tussen en moeten we een mailtje of een staaltje opsturen naar Anker Stuy Verven. Vaak krijgen we dezelfde dag nog het gewenste recept of een terugkoppeling over de ontwikkeling.”

Schakelen met Anker Stuy Verven

Ook voor wensen van de klant overlegt Jonkers soms met Anker Stuy Verven. “Meestal gaan we eerst met een klant in gesprek over wat die wil en krijgen we vervolgens de vrije hand. Voor de beste oplossing schakelen we vaak nog even met Anker Stuy Verven. Zij geven dan bijvoorbeeld aan welke producten het meest geschikt zijn. De korte lijntjes en het meedenken maken de samenwerking met Anker Stuy Verven erg prettig.”

De door Fabo Spuitwerken ontwikkelde kleurenwaaier voor Anker Stuy. (Beeld: Anker Stuy Verven)

Proeftuin voor nieuwe producten

Volgens Hans de Heer, sales manager bij Anker Stuy Verven, is er meer sprake van een partnerschap dan van een klant-leveranciersrelatie. “Hierdoor ontstaan mooie nieuwe ideeën die we dan samen uitwerken, ieder op zijn specialistisch gebied. Wij van de laktechnische kant, Fabo vanuit de applicatietechniek.”

Hierbij fungeert Fabo Spuitwerken als een soort proeftuin, zegt Jonkers. “Wij testen graag nieuwe laksoorten van Anker Stuy Verven. Wij willen natuurlijk ook graag met de tijd mee. Onze feedback koppelen we dan weer terug. Zo helpen we elkaar verder te ontwikkelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.