Platform voor de interieurbouwbranche
Kleurbehoud Platowood Fraké met 10 jaar garantie

Kleurbehoud Platowood Fraké met 10 jaar garantie

Nu verkrijgbaar: Natural Color Stain. Deze hoogwaardige afwerking, geschikt voor Platowood Fraké, is een semi-transparante beits die zorgt voor het behoud van de warme bruine kleur van het geplatoniseerde Fraké. Bij het volgen van de onderhoudsvoorschriften biedt Platowood 10 jaar garantie op de afwerking met een onderhoudsinterval van 3 tot 4 jaar.

Onbehandeld Platowood Fraké vergrijst door weersinvloeden in een zilvergrijze tint. Door middel van de Natural Color Stain – een semi-transparante beits – voorziet Platowood haar klanten in de mogelijkheid om de bruine kleur van het hout te behouden. Bart Raymann, commercieel directeur Platowood: “Vanuit esthetisch oogpunt wordt er door onder andere architecten vaak gevraagd naar kleurbehoud. Door middel van de nieuwe afwerking speelt Platowood in op deze groeiende vraag. En kunnen we een afwerking bieden met een lange onderhoudsinterval.” Het onderhoudsinterval van de afwerking is, afhankelijk van weersinvloeden, 3 tot 4 jaar. Bij het volgen van de onderhoudsvoorschriften biedt Platowood een garantie van 10 jaar op deze afwerking. Om te zorgen voor een goede hechting van de beits, wordt de beits altijd aangebracht op een geborsteld oppervlak.

Platowood Fraké

Natural Color
Naast de Natural Color Stain is kleurbehoud ook mogelijk door middel van een milieuvriendelijke olie: Natural Color Oil. In deze olie, op basis van lijnzaad, zit bij juiste toepassing minder pigment en daardoor een lagere hoeveelheid UV-bescherming. Het gevolg is dat de olie door weersinvloeden sneller wordt afgebroken ten opzichte van de beits. Hierdoor is het onderhoudsinterval minder lang en zit er geen garantie op deze afwerking.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.