Platform voor de interieurbouwbranche
Kleefkracht waarop je kunt bouwen

Kleefkracht waarop je kunt bouwen

Al meer dan 100 jaar!

Wanneer je kunt zeggen dat je in Nederland 80% van de markt bedient met lijm voor kantenband, dan doe je iets goed. We praten over JOWAT Industriële Lijmen, met een oorsprong die teruggaat naar 1919. In het Duitse Breslau opgericht door Johannes Watzlawczik, verhuisde het bedrijf later naar Detmold, het kloppend hart van de Duitse meubelindustrie. Henk Luijerink, directeur bij JOWAT Nederland, vertelt ons meer.

“JOWAT bedient wereldwijd het gros van de bedrijven in hout, bouw en interieurbouw. Door de toenemende vraag naar onze lijmen staat uitbreiding wereldwijd als vast punt op de agenda. Inmiddels heeft JOWAT dan ook fabrieken over de hele wereld gebouwd, twee in Duitsland, een in Zwitserland, een in de Verenigde Staten en een in Maleisië”, licht Luijerink toe. Toen ik 33 jaar geleden bij Jowat ben gestart hebben we Jowat Nederland BV opgericht. Voordien was er een handelsagent.

bild-449.50-zubehor-kopieren

Het is voor de gebruiker slechts een kwestie van de slang met het lijmpistool aansluiten en hij kan ermee werken.

 

Eigen kantoor en magazijn

JOWAT Nederland telt op dit moment 18 medewerkers, waarvan er 7 de buitendienst vormen. Met een magazijn van maar liefst 1500 pallets wordt de Nederlandse markt voorzien van de best denkbare lijm. “En dat allemaal vanuit onze rustiek gelegen locatie in Fleringen”, zegt Luijerink met een glimlach. “We leveren aan alle grote verwerkers rechtstreeks en de kleinere afnemers worden via de vakhandel bediend. Wat voor ons belangrijk is, is dat iedereen in staat moet zijn om aan ons product te komen, zodat men optimaal kan werken.”

blank_canister_private_label-kopieren

Binnenkort worden aan het online assortiment ook de drukvaatjes van 22 kg, gevuld met contactlijm, toegevoegd.

 

Nieuwe contactlijm met hoge hechting

Naast de kantenband hotmelt lijm doet JOWAT veel in witte houtlijm en contactlijmen. Interessant nieuws komt uit de hoek van de contactlijmen. “We hebben een nieuwe contactlijm ontwikkeld met een hoge aanvangshechting en een hoge temperatuurweerstand”, vertelt Luijerink. “Deze zitten nu verpakt in drukvaatjes van 22 kg, de zogenaamde ‘bommetjes’. Het is voor de gebruiker slechts een kwestie van de slang met het lijmpistool aansluiten en hij kan ermee werken. De voordelen zijn legio. Dankzij de hoge aanvangshechting en hoge temperatuur bestendigheid is deze lijm ideaal voor het verlijmen van HPL. Lijm spuiten in plaats van kammen geeft bovendien een veel egaler hechtingsoppervlak en je voorkomt verdikkingen in de lijmlaag.”

overzichtfoto-riepe-kopieren

Partner van Riepe.

 

Toegankelijkheid is alles: een perfecte webshop

“Zoals eerder vermeld bezoeken en beleveren we alle grote lijm verwerkende bedrijven, waaronder bijvoorbeeld de grote keukenfabrikanten. Het is voor ons echter onmogelijk om alle bedrijven persoonlijk te bezoeken, maar wij willen hen wel alle toegang bieden tot onze producten. Uiteraard kunnen bedrijven via de tussenhandel bij ons kopen, maar via onze goed geoutilleerde webshop kan men ook makkelijk rechtstreeks bestellen. Onze kantenlijm behoort tot de beste ter wereld en nagenoeg iedere interieurbouwer gebruikt kantenlijm. Met een paar klikken in de webshop heb je toegang tot ons product, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Handig voor de ondernemer die pas na werktijd toekomt aan het doen van bestellingen!”

Gevraagd naar de eigenschappen van de JOWAT kantenlijm, antwoordt Luijerink: “Onze lijm laat zich verwerken met een minimale lijmnaad. In België is polyurethaan hotmelt lijm het meest gekozen product voor verlijmen van kanten. In Nederland wordt dat ook populairder, wij leveren deze lijm nu ook in een monomeer-arme variant, zonder gevarensymbool, dus vrij van giftige stoffen.”

Qua support zit het ook goed met de webshop: JOWAT heeft specialisten in dienst die bij vragen telefonisch of ter plaatse ondersteuning kunnen bieden. “In de webshop kunnen alle lijmen besteld worden, men kan snel het juiste product vinden. Binnenkort worden aan het online assortiment ook de drukvaatjes van 22 kg, gevuld met contactlijm, toegevoegd.”

Met name voor de interieurbouwer is de webshop een hele uitkomst, omdat de JOWAT-producten nu voor iedereen rechtstreeks verkrijgbaar zijn.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.