Platform voor de interieurbouwbranche
Kiest u voor het beste, of neemt u genoegen met minder?

Kiest u voor het beste, of neemt u genoegen met minder?

De Karat Groep in Rotterdam is al ruim 20 jaar topleverancier van industrieel gereedschap voor de hout-, aluminium- en kunststofverwerkende industrie. De merken Karat en Leuco zijn niet meer weg te denken in de verspanende industrie. Met een van de grootste precisie-slijperijen van Nederland verzorgt het bedrijf voor het hele land het onderhoud van deze kostbare precisie-gereedschappen.

Naast hoogwaardig industrieel gereedschap levert de Karat Groep ook houtbewerkingsmachines van absolute topmerken zoals Schelling , IMA, Barbaric EN OTT.  Alle machines worden geleverd met de hoogst betrouwbare kwaliteit. Men kan dan denken aan opdeelzaagmachines van Schelling, kantenlijmmachines van IMA en OTT en  CNC bovenfrees-machines van IMA.

Elke houtbewerkingsmachine die de Karat Groep levert, is geheel naar eigen wens op te bouwen. Wist u bijvoorbeeld dat de opdeelzaagmachine van Schelling kan worden gebouwd met een volledig geautomatiseerd magazijn? Breedtes variëren van 8 tot 16 meter, de diepte van een magazijn kan zelf worden bepaald en is geheel afhankelijk van het werkoppervlak van de klant. 

Als de klant behoefte heeft aan automatisering maar door ruimtegebrek geen mogelijkheden voor een geautomatiseerd magazijn heeft, dan kan hij de opdeelzaagmachine via de achterkant of via de zijkant beladen met een automatisch rollersysteem. De gebruiker bespaart hierdoor meerdere handelingen aan de voorzijde van de machine.

Karat Groep

OTT Tornado plus kantenlijmmachine + retour systeem. Lengte van 6,3 meter.

Hoogwaardige kantenlijmers van OTT zijn te verkrijgen inclusief retoursysteem waardoor de machine met één man bediend kan worden. Daarin maakt de operator een grote slag op meer productiviteit en efficiëntie. Denk daarbij aan de High-Tec CNC machines van IMA Klessmann waar bijna alles mogelijk is. Een goed voorbeeld daarvan  is de BIMA PX80E/R. De CNC freesmachine met  Laser-lijmen en EVA-lijmen in één ‘IMA Patent’. In een tijd waarin het lastig is om goed opgeleid personeel te vinden, biedt dit soort machines de uitkomst. Deze automatiseren en versnellen de productieprocessen.

Bij de Karat Groep heeft men ruim 20 jaar ervaring in deze indus­trie en zijn er 45 ervaren vakmensen werkzaam, die met de klant meedenken over de juiste oplossing. Het meedenken en vinden van de juiste toepassingen binnen elke organisatie, staat bij Karat met stip op nummer 1.

Kiest u voor het beste, of neemt u genoegen met minder?

Bent u geïnteresseerd in een van onze houtbewerkingsmachines? Neem contact op met onze machinespecialist: jeffrey.bourne@karat.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.