Platform voor de interieurbouwbranche
De keuken is vaak de meest bewoonde ruimte van het huis

De keuken is vaak de meest bewoonde ruimte van het huis

Wie professioneel en modern wil werken, moet beschikken over een up-to-date machinepark. Afgestemd op de productie van het bedrijf, maar wel met oog voor kwaliteit en een betrouwbare, servicegerichte leverancier.

Format-4, het premium merk van de Oostenrijkse Feldergroep,  heeft de afgelopen periode zijn weg gevonden binnen de productie van The Living Kitchen in Amersfoort. The Living Kitchen komt voort uit de doorstart van het voormalige Paul van de Kooi keukens. Top keukens met veel vernuft en gevoel voor smaak voor de fijnproever. Want in de keuken wordt tegenwoordig al lang niet meer alleen gekookt; het is vaak de meest bewoonde ruimte in het huis. En daar geeft Paul van de Kooi al ruim 25 jaar invulling aan. 

Na de doorstart besloot Van de Kooi een Felder formaatzaag aan te schaffen. De behoefte aan een CNC-bewerkingsmachine weer snel duidelijk. Wie een top product wil maken en op een hoogwaardige en efficiënte wijze wil werken kan niet zonder een CNC-machine. Van de Kooi freest met zijn 4-assige Format-4 H200 de keukenpanelen perfect op maat en boort de gewenste patronen. Tevens zet hij de machine in voor horizontaal freeswerk, profileren en het schuren van zijn panelen. Dit stelt hem in staat al zijn gewenste bewerkingen uit te kunnen voeren met de hoogste precisie. Ook kan hij de machine, die is uitgerust met een meelopende wisselaar, perfect inzetten voor pendelbediening.

Format-4
De nieuwe Tempora zorgt voor een strakke afwerking van constante kwaliteit. 

Het kantenaanlijmen van de rompen wordt sinds 2018 uitgevoerd met een F600 uit de Format-4 Tempora serie. De nieuwe Tempora serie is zowel in Nederland als in de rest van de wereld zeer goed ontvangen en heeft al vele malen zijn weg gevonden in de Nederlandse markt. De machine zorgt voor een strakke afwerking van constante kwaliteit, maar ook voor een echte finishing van de panelen bij het verlaten van de machine. De bediening is zowel direct als intuïtief en kan geheel NC gestuurd verlopen. Natuurlijk niet onbelangrijk is de interessante prijs-prestatieverhouding die de Oostenrijkse machinebouwer biedt.  

Als laatste uitbreiding heeft Van de Kooi zijn Felder formaatzaag vervangen door een Format-4 Kappa 550 met E-motion sturing. Een NC gestuurde formaatzaag met simultaan gestuurde assen en een 3-as motorisch gestuurde voorrits met parkeerstand. Tevens beschikt deze formaatzaag over een groot en eenvoudig te bedienen touchscreen plus een zaaghoogte van 200 millimeter. Op deze wijze is The Living Kitchen in staat zijn hoogwaardige keukens op top niveau te produceren. 

Zo gevraagd geeft Van de Kooi aan dat hij hiermee een goede koop heeft gedaan en zeer tevreden is. “Ik kan iedereen deze machines aanraden.”  

Format-4

Tekst: Paul van de Kooi & Rob Buchholz   Beeld: Felder
Uitgelichte afbeelding: 
Wie een topproduct wil maken en op een hoogwaardige en efficiënte wijze wil werken kan niet zonder een CNC-machine.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.