Platform voor de interieurbouwbranche
Kennismaken met de beste gereedschappen? Dat kan bij Broeinest UTR!

Kennismaken met de beste gereedschappen? Dat kan bij Broeinest UTR!

De nieuwe Broeinest vestiging, een concept van Baars & Bloemhoff, bevindt zich in Utrecht. Het decor voor dit kenniscentrum is de imposante werkspoorfabriek.  De vestiging in Utrecht belooft hét kenniscentrum voor huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de interieur- en meubelbranche te worden op het gebied van (plaat)bewerkingen, software, duurzaam bouwen en ‘operational excellence’. Makers, ontwerpers, architecten en studenten kunnen er hun actuele praktische kennis bijspijkeren en advies ontvangen om samen nog mooiere en duurzamere interieurs te creëren. Ook Leitz Service is van de partij in Utrecht. Zij leveren er de gereedschappen voor de machines waarmee wordt geboord, gezaagd en gefreesd. We spreken met Jeroen van Dijk, Technisch Verkoopleider bij Leitz Service.

Hogere prestaties door betere gereedschappen

“In de markt komen we vaak situaties tegen waarbij hogere prestaties mogelijk zouden zijn, indien men betere gereedschappen toe zou passen”, opent Van Dijk het gesprek. “Daar kun je zeer theoretisch over zijn, er is echter niets zo overtuigend dan de praktijk. Daarom nemen we onze klanten graag mee naar Broeinest UTR, om in de praktijk te laten zien middels demo’s en workshops wat geoptimaliseerde inzet van het juiste gereedschap doet binnen het productieproces.”

De machines die in Utrecht staan opgesteld, zijn een formaatzaag, een opdeelzaag, een 5-assige CNC-freesmachine en een kantenaanlijmmachine, allemaal geleverd door Klingelnberg-Klauss. PCK zorgt daarbij voor de juiste afzuiging. “Op die machines kunnen we de bewerkingen van diverse materialen tonen die Baars & Bloemhoff levert. Bijvoorbeeld Solid Surface, wat vraagt om een specifieke bewerking. Trainer bij Broeinest UTR, Anthony Jannink, begeleidt alles.”

Inzichten verschaffen in secuurder en efficiënter werken

Voor Leitz Service is Broeinest UTR een perfecte plek om te laten zien wat de juiste keuze in gereedschappen voor verschil kan uitmaken. “We geven de plaatbewerker inzichten in secuurder en efficiënter werken. Dat dat kostenbesparend werkt, moge duidelijk zijn”, aldus Van Dijk.

Leitz Service is betrokken geraakt bij Broeinest UTR omdat Baars & Bloemhoff al in gesprek was met Klingelnberg-Klauss, vernemen we. “Zo kwamen wij ook in aanraking met het verhaal, als specialist op het gebied van gereedschap in Nederland. Voor ons is het een mooi verlengstuk van onze nieuwe showroom in Elst(GLD), die prachtig is, maar waar geen bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. In Utrecht kunnen we de gereedschappen in volle actie tonen. Iedere professional in plaatbewerking is van harte welkom. Een telefoontje of een mailtje om een afspraak te maken volstaat, dan regelen we een bezoek.”

Ideaal voor presenteren innovaties

“Leitz Service is continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van gereedschappen. Broeinest UTR is voor ons een ideale locatie om noviteiten te presenteren. De prestaties kunnen
meteen getoond worden. Dat werkt overtuigend. Dat klanten daar terechtkomen in een prettige en sfeervolle omgeving, open van structuur en omgeven door mooie materialen, is natuurlijk de kers op de taart”, zegt Van Dijk tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.