Platform voor de interieurbouwbranche
HoutPro+

Kennismaken met allround software

Plek-6501—Concept-V003_aangepast
De stand van PaletteCAD ontworpen met de eigen software.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | PaletteCAD

24 oktober 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Groei zet door in beurs en team

Natuurlijk kan PaletteCAD niet ontbreken op vakbeurs HoutPro+. Het is immers de meest gebruikte CAD/CAM combinatie in de interieurbouw. De stand biedt bezoekers de kans om de software te leren kennen en de professionals van het bedrijf te bevragen.

Jeroen Smeets: “We hebben dit jaar een grotere stand dan gebruikelijk en kijken erg naar de beurs uit. Ons team is ook groter, we zijn met negen mensen aanwezig en kunnen niet wachten om ons programma te laten zien aan iedereen de langsloopt.”

Het team van de softwarespecialist.

Vertrouwen van machineleveranciers

HoutPro+ is voor PalatteCAD een ideaal platform, omdat de software van het bedrijf werkt met alle machines die hier te zien zijn. “Eigenlijk gaan we samen met alle leveranciers. Dat de koppeling naar machines toe erg goed werkt en de werkvoorbereiding voor de klant vereenvoudigd is, is ook de reden dat veel machineleveranciers enthousiast over ons zijn.”

Dit jaar heeft PaletteCAD drie presentatietafels en extra werkplekken waarop het programma te zien is. Jeroen: “We hebben dit keer ook een balie, waar mensen wat kunnen komen drinken. We vinden het erg gezellig als klanten even blijven hangen voor een drankje en om met ons te kletsen. Ook de VR showroom zal er weer staan, zodat bezoekers live kunnen ervaren hoe de VR bril werkt.”

Printscreen PaletteCAD.

Allround en ook vrije vormen tekenen

De software zelf is niet ingrijpend veranderd, maar blijft zich wel ontwikkelen. “Op detailniveau werken we eraan om het programma allround nog verder te verbeteren. Ik denk dat gebruiksgemak heel belangrijk blijft. Hierin onderscheiden wij ons. Ons programma is heel goed aan te leren, ook zonder ervaring met computers en tekenen. Daarnaast is het niet alleen een kastenprogramma, maar heel breed georiënteerd. Je kunt er complete interieurinrichtingen productie-klaar mee ontwerpen. Hele woningrenovaties, winkel- en kantoorinrichtingen, buitenruimtes en standbouw met rondwerk, het is allemaal mogelijk. Een gehoorde misvatting is dat je in ons systeem niet gemakkelijk vrijevorm bladen en schenkels voor balies, tafels of zelfs scheepsinterieur uit kunt tekenen, dat kan dus zeker wél.”

Daarnaast denkt PaletteCAD mee met de gebruikers en levert het maatwerk. “We kijken per klant waar hij behoefte aan heeft, zowel met betrekking tot de bibliotheek, machine-aansturing en training. Elke klant werkt anders en bij onze klanten is iedere situatie ook anders. Een gereedschap kan zich bijvoorbeeld anders gedragen bij andere plaatmaterialen, -bewerkingen of -doeleinden. Hier stellen wij onze CAM-koppeling op in.” 

Dit jaar heeft PaletteCAD nog meer ruimte ter beschikking.

Ondertussen blijft PaletteCAD groeien. “De afgelopen twee weken hebben we weer extra mensen aangenomen. Eerst staken we onze energie enkel in goede service. Dit hoofddoel blijft, maar de nieuwe personeelsleden zijn verkopers, zodat we iedereen die geïnteresseerd is, nu ook beter kunnen bedienen. Hier zijn we heel blij mee.” 

Wie interesse heeft in PaletteCAD en de beursactie van het bedrijf, moet zeker langsgaan.

HAL 6 – STAND 6502  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht