Platform voor de interieurbouwbranche
Karakter voor elke houtsoort

Karakter voor elke houtsoort

Rubio Monocoat is de bekende King of Colours. Het bedrijf is gespecialiseerd in producten die het de interieurprofessional makkelijk maken om hout een mooie kleur te geven. Eiken is en blijft de meest gebruikte houtsoort, maar andere houtsoorten krijgen dankzij Rubio producten een even mooie uitstraling.

Mooi op kleur met Monocoat

De prijs van eiken blijft stijgen en dat voelt iedereen in de branche. Het blijft de meest gebruikte houtsoort, toch kijken interieurbouwers daarnaast steeds vaker naar alternatieven. Verkoopmanager Sjoerd Bos: “Voor welke houtsoort de interieurbouwer ook kiest, met onze producten is het materiaal mooi op kleur te brengen. Hiervoor adviseren wij een combinatie van Monocoat Pre-Aging en daarna 1 van de 40 standaard Monocoat kleuren, al krijg je met Pre-Aging  vaak al een hele gave kleur.”

Pre-Aging voor een nieuwe look

Rubio Monocoat Pre-Aging is een niet-reactieve voorbehandeling van hoge kwaliteit, die toepasbaar is op vrijwel alle houtsoorten. Het kleurenspectrum loopt van een lichtere grijze uitstraling naar een donkere gerookte look. Het resultaat geeft een diepe kleuring met subtiele accenten. Bos legt uit dat Pre-Aging op waterbasis bij andere houtsoorten dan eiken vaak noodzakelijk is voor een goed resultaat. “Deze houtsoorten zijn iets minder makkelijk te kleuren, maar Pre-Aging maakt dit wel goed mogelijk. Zelfs een simpele vuren balk of berken multiplex kan met onze producten al een hele andere uitstraling krijgen. We zien dit ook regelmatig gebeuren met vloerdelen van grenen. Op dit moment is diep zwart heel populair, naast een zo onbehandeld mogelijke uitstraling.”

Bos legt uit dat de keuze in kleuren gigantisch is. “Alleen al in Pre-Aging bieden we 11 verschillende kleuren aan en daarnaast is Rubio Monocoat Oil Plus 2C voor binnen beschikbaar in 40 standaardkleuren. Er zijn dus maar liefst 40 x 11 verschillende tinten mogelijk.”

Rubio Monocoat Oil Plus 2C is een houtolie van de nieuwste generatie die het hout kleurt en beschermt in één enkele laag. De combinatie van de olie (A) met de accelerator (B) garandeert een snelle droging en doorharding, en een superieure houtbescherming. Het product is tevens geschikt voor werkbladen en andere oppervlakken die met voedsel in contact komen.

Ook voor kleurafwijkingen

Bij verschillende projecten werden de producten van Rubio Monocoat al gebruikt om houtsoorten een mooiere uitstraling te geven. “Bij een project was eiken wandbekleding begroot, maar het budget was hiervoor niet toereikend. Uiteindelijk koos men voor gedisseld vuren, dat met Pre-Aging behandeld werd. Zo werd een mooie wand bereikt, voor minder geld.”

Bij een ander project ontdekte de klant tijdens het schuren een afwijkende houtsoort. Bos: “Hij heeft alleen die drie planken met Pre-Aging aangekleurd en hier vervolgens Monocoat overheen aangebracht. Hiermee loste hij het probleem van een kleurafwijking op. Hiervoor is de combinatie van Pre-Aging en Monocoat dus ook erg geschikt.”

Rubio Monocoat voorziet interieurbouwers en parketteurs graag van vloeibare monsters, waarmee zij zelf kunnen uitproberen wat de producten voor hen kunnen betekenen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.