Platform voor de interieurbouwbranche
Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

Gecoate multiplex platen geven meubels een hoogwaardige uitstraling. Als er een alternatief op een multiplex plaat gewenst is, kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer met echt houten kanten een plaat ‘omtoveren’ tot een plaat met het uiterlijk van massief multiplex. Ostermann levert multiplex kanten direct uit voorraad.

Van designmeubels op kantoor of in de woonkamer tot robuuste meubels in de kinderkamer – gecoate multiplexplaten bieden de keuken-, meubel- en interieurbouwer volop mogelijkheden. Een van de redenen voor de populariteit van het oppervlak is de meerlaagse optiek. Dit geeft meubels een hoogwaardige, warme uitstraling. Door het oppervlak verder te behandelen met beits, olie of lak creëert men een echte blikvanger. Echter de gewenste uitstraling kan ook worden bereikt met een spaanplaat in combinatie met echt hout fineer multiplex. Dit is vooral handig wanneer multiplexplaten niet direct leverbaar of te prijzig zijn voor een project. De kanten zijn bij Ostermann in de houtsoorten Beuken en Berken, in verschillende breedtes en diktes, direct uit voorraad verkrijgbaar. Op verzoek zijn de kanten ook voorgelijmd met smeltlijm verkrijgbaar of voorbereid voor de verwerking met verschillende nulvoegtechnologieën. Wie tijd wil besparen, bestelt de kanten direct samen met de overige materialen, zoals het meubelbeslag, de inbouwartikelen en werkplaatsbenodigdheden. Meer informatie over de varianten vindt men via het zoekbegrip “#Highlights06” op de Ostermann website www.ostermann.eu.

De creatieve oplossing

Afhankelijk van de kwaliteitseisen, de toepassing en het budget zijn er verschillende mogelijkheden om de multiplex look te realiseren. Een MDF- of spaanplaat kan een hoogwaardige afwerking krijgen door eerst een massieve echt houten kant in multiplex-look aan te brengen en vervolgens de plaat te bekleden met een HPL- of Furniture Linoleum oppervlak. Ostermann heeft hiervoor de 2,65 mm dikke kantlat Fineer kant originele Multiplex Berken, geschuurd in het assortiment. De kant is verkrijgbaar in twee breedtes (23 en 43 mm) met een lengte van 4000 mm. Aan beide zijden heeft de kant een freesrand van 4 mm, waardoor er voldoende ruimte is voor de radiusbewerking.

De praktische oplossing

Anderzijds is het sneller en voordeliger om een klassieke multiplex fineerkant (op rol) aan te brengen op een reeds gecoate plaat. De fineerkanten zijn bij Ostermann direct uit voorraad leverbaar in de houtsoorten Berken en Beuken in 4 breedtes (24, 30, 33 en 43 mm) en 3 diktes (0,5 mm, 1 mm en 2 mm). Keuken-, meubel- en interieurbouwers die de fineerkant niet machinaal kunnen verlijmen, kunnen bij Ostermann de 0,5 mm variant voorgelijmd met smeltlijm direct uit voorraad bestellen. De andere twee diktes (1 en 2 mm) zijn voorzien van een primer. Op verzoek zijn deze diktes bij Ostermann ook voorgelijmd met smeltlijm of geschikt voor verwerking met nulvoegtechnologie verkijgbaar.

Berken of Beuken?

De multiplex fineerkanten Berken en Beuken onderscheiden zich niet alleen in houtsoort, maar ook in uitstraling. De afzonderlijke strepen (lagen) bij de Berken fineerkanten zijn onregelmatiger en fijner en bij Beuken fineer daarentegen iets breder, duidelijk rechter en strakker. Beide kanten worden met een geschuurd oppervlak direct uit voorraad geleverd en krijgen hun uiteindelijke kleur en effect door de afwerking van het oppervlak.

Praktische toebehoren

Voor de verwerking van de kanten levert Ostermann ook de passende toebehoren, waaronder witte lijmen en smeltlijmen. Voor het handmatig verlijmen van de kantlatten adviseren de experts van Ostermann om de witte lijm REDOCOL Kombicoll Super-N D3 te gebruiken. Voor de verlijming van de (fineer)kanten met een kantaanlijmmachine is er bij Ostermann een veelvoud aan producten van toonaangevende merken verkrijgbaar. Hoogwaardig én prijsgunstig zijn de producten die gevoerd worden onder het door Ostermann ontwikkelde kwaliteitsmerk REDOCOL.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.