Platform voor de interieurbouwbranche
Kantenband met de perfecte functionaliteit, maar wel in talrijke varianten
Kantenband geschikt voor de plaat- en laminaatcollecties van alle toonaangevende fabrikanten

Kantenband met de perfecte functionaliteit, maar wel in talrijke varianten

Fabrikant opent hypermodern logistiek centrum

Al meer dan 50 jaar biedt REHAU meubelfabrikanten met RAUKANTEX de perfecte kantenbandoplossing voor hun projecten. Met RAUKANTEX kan iedere vakman – meubelmaker of industriële fabrikant – meubelen creëren met daarbij passende kantenband. Daarbij biedt REHAU haar klanten tal van services die het makkelijk maken om vlot en eenvoudig de juiste kantenband te kiezen en te bestellen.

REHAU heeft onlangs haar logistiek- & servicecentrum in het Duitse Visbek uitgebreid, waarmee ook het dienstenaanbod verder is vergroot: voortaan kunnen klanten gebruik maken van nog meer voorraadartikelen en uit een nog groter dienstenaanbod kiezen; deze voorraadartikelen worden nog dezelfde dag verzonden!

Of het nu gaat om een keukenwerkblad, een keukenkast of kantoormeubilair: met de RAUKANTEX kantenbandcollectie kan elke meubelmaker het gewenste meubel op maat vervaardigen. 

Er is kantenband in tal van varianten: met meer dan 2000 kleuren en decors in meer dan 200.000 verschillende varianten zijn de kantenbanden uit de standaardcollectie 100% geschikt voor de plaat- en laminaatcollecties van alle toonaangevende fabrikanten wereldwijd. En daar komen ieder jaar nog zo’n 300 nieuwe kleuren en decors bij. 

Met dit gamma blijft REHAU trouw aan haar belofte: ‘De perfecte kantenband voor iedere wens’. Een belofte die geldt voor de decors en ook voor de verwerkingswijze. 

Naargelang de behoefte kunnen klanten uit drie varianten kiezen: de perfecte nulvoegkantenband RAUKANTEX pro dankzij de polymere functielaag, de instap-nulvoegkantenband RAUKANTEX plus of de klassieke kantenband met hechtprimer RAUKANTEX pure.

RAUKANTEX kantenband – de perfecte nulvoegkwaliteit dankzij RAUKANTEX pro

Nieuw logistiek centrum: een investering met een Europese uitstraling

Net zoals de collectie omvangrijk kan worden genoemd, zo kunnen we de REHAU-diensten als comfortabel omschrijven. Volgens ons motto ‘Elke hoeveelheid, elke lengte’ levert REHAU zowel RAUKANTEX pure als RAUKANTEX plus al in een lengte vanaf 1 meter.

Wie de functionele en optisch perfecte nulvoegkantenband RAUKANTEX pro gebruikt, kan dit product per rol afnemen. En ook in de breedte is er volop flexibiliteit. 

Hebt u een andere breedte dan standaard nodig? Geen probleem: REHAU snijdt de kantenband op maat volgens uw wens! Via de gebruiksvriendelijke online-zoekfunctie kunt u de juiste kantenband bovendien snel opzoeken en zelfs een monster ervan gratis bestellen. De bestelprocedure is al net zo eenvoudig: REHAU werkt samen met lokale partners, bij wie u de kantenband of zelfs prefab meubelonderdelen kunt bestellen. 

Dankzij de uitbreiding van het logistiek centrum wordt ook de levering verder verbeterd: met de automatisering komen de digitale koppelingen van alle processen en hypermoderne transportsystemen bij elkaar, en dit zijn enkele aspecten van het uitbreidingsconcept waarmee REHAU haar capaciteiten voor het leveringsprogramma van kantenbanden verhoogt. 

Ook het tempo gaat omhoog: “Productie en logistiek zijn zo goed op elkaar afgestemd, dat bestellingen van voorraadartikelen die in de middag worden ingevoerd, nog dezelfde dag verzonden worden! Dit is inclusief individuele wensen zoals aangepaste breedtes en lengtes vanaf één meter”, bevestigt Lukas Bachmann, bedrijfsleider van het nieuwe logistieke centrum. Dankzij deze dienstverlening kunnen klanten vertrouwen op REHAU.

Nieuw logistiek centrum: een uitgebreider kantenbandassortiment en meer services. (Beeld: Christian Hartz)

De toekomst van de kantenband: digitaal, milieuvriendelijk en brandveilig

Met #edgeisdigital heeft REHAU drie jaar geleden al de weg ingezet naar de digitale transformatie: hierdoor biedt REHAU voor alle kantenbandrollen een extra dienstverlening aan, die de volledige vervoers-, productie- en opslagketen omvat en de productie zo nog slimmer en efficiënter maakt. Wat zowel de meubelsector als andere klanten meteen ook de mogelijkheid biedt om een grote stap in de richting van de Smart Factory te zetten. 

En ook bij de kantenband zelf blijft REHAU verder innoveren: RAUKANTEX heeft niet alleen op het gebied van looks en verwerkingscomfort voor de nodige ontwikkelingen gezorgd, maar de kantenband is tegenwoordig ook met verschillende speciale functies verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld scratch.protect, dat een bijzonder hoge krasvastheid biedt, of de zelfdovende kantenband fire-protect. 

Voor optische hoogtepunten moeten we bij de lichtgevende kantenbanden zijn, en met RAUKANTEX evo en eco biedt het bedrijf – dat al jarenlang in een duurzaamheidsbeleid investeert – twee kantenbanden aan als antwoord op de vraag naar milieuvriendelijke producten. 

Samengevat: wie ‘kantenband’ zegt, zegt ‘Rehau’.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.