Platform voor de interieurbouwbranche
Kantaanlijmmachines van topkwaliteit
Drukte op HoutPro+.

Kantaanlijmmachines van topkwaliteit

‘Als je naderhand moet poetsen dan gaat er iets niet goed’

HoutPro+ was in één woord ‘heftig’, zo zegt Geert Nefkens. Als eigenaar van GN Kantentechniek en Fravol Nederland specialiseert hij zich in het verbinden en bewerken van kanten, hout en plaatmateriaal. “Het was een uitdaging om de stand in te richten en te bemannen, maar na vijf jaar was het heel fijn dat de beurs weer plaats kon vinden.”

In Den Bosch werden de machines van Fravol gedemonstreerd.

“Natuurlijk heb ik niet alle 15.000 bezoekers de hand geschud, maar ik heb veel mensen gesproken die interesse toonden. De eerste offertes zijn er al uit. We krijgen ook berichten van mensen die onze stand niet bezocht hebben, maar ons wel zagen staan en behoefte hebben aan meer informatie.” 

Geert Nefkens (l) en Andrea Battistello van Fravol Italië.

Nefkens heeft al met al een goed gevoel over de beursdeelname. “In onze branche hebben we te maken met veel onzekere factoren, zoals de energieprijzen en de oorlog in Oekraïne. Wat de toekomst brengt weet ik niet, maar ik hoor dat er nu nog volop werk is. Ik merk dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar een manier om in kwaliteit te verbeteren. Tegenwoordig kunnen de machines er immers voor zorgen dat het product er spik en span afgewerkt uitkomt. Dat bespaart tijd en geld.” 

De kantaanlijmmachine optimaal benutten

Toch twijfelen de professionals soms nog, omdat ze een kantaanlijmmachine als een moeilijke machine zien. “Dat vind ik niet. Volgens mij gaat het vooral om kennisoverdracht, zodat je weet waar je machine toe in staat is en hoe je er het beste uit kunt halen. Als je naderhand moet poetsen dan gaat er iets niet goed. Dan moet je bellen en dan lossen wij het op. Ik hoor echter veel onvrede bij interieurbouwers omdat ze deze begeleiding van leveranciers elders in de markt missen. Dat is dan ook precies iets waarin wij ons onderscheiden. We bieden veel begeleiding én we delen onze uitgebreide kennis van lijmen en kantenband graag.”

Praktische ervaring doet Nefkens zelf elke dag weer op, niet alleen door de verkoop van kantenband en kantaanlijmmachines, maar ook door het ‘Kant aan Plaat’ initiatief. “We hebben een volledig uitgeruste kantenlijmer van Fravol gebruiksklaar staan. Deze machine wordt gebruikt door plaatmateriaal verwerkende bedrijven. Onder begeleiding kunnen zij snel en eenvoudig een kant aan plaat lijmen. Er zijn interieurbouwers die hier wekelijks met een busje vol materiaal komen, omdat ze zo tevreden zijn over het resultaat.” 

Van zaaien naar oogsten

Nog niet iedereen in de markt kent Fravol. “Gelukkig neemt deze naamsbekendheid wel toe, maar het kost jaren.” De Italiaanse specialist in kantaanlijmmachines is al 60 jaar actief en wordt sinds acht jaar door Nefkens vertegenwoordigd. “In het kort kun je stellen dat dit ‘plus-plus machines’ zijn. Waar machines van andere merken basic zijn, zo combineert Fravol de beste componenten en de beste elektronica in erg goede machines. We maken bijvoorbeeld gebruik van teflon gecoate lijmunits en gehard stalen aandrukrollen. Dat hoor je bij andere bedrijven niet.” 

Nefkens vervolgt: “We merken dat steeds meer interieurbouwers interesse tonen. Zelfs van bekenden krijgen we de vraag om eens op de koffie te komen, omdat ze erover denken om hun machine op termijn te vervangen. Op HoutPro+ is het zaaien dus weer geslaagd, maar nu volgt de tijd van bellen en opvolgen. Op weg naar de oogsttijd! Al met al hoeven we zeker niet te klagen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.