Platform voor de interieurbouwbranche
Kantaanlijm Kennissessies succesvol. Kennismaken en vragen stellen
Presentaties over kanten en lijmen.

Kantaanlijm Kennissessies succesvol. Kennismaken en vragen stellen

Allereerst werden de deelnemers getrakteerd op een ontbijt en interessante presentaties over soorten kanten en lijmen. Daarna volgden interactieve demonstraties op de machines. Marketeer Roel de Vries: “Het grote voordeel van kleine groepen is de ruimte voor interactie. En dat hebben we gemerkt! We zijn overspoeld met vragen. Gelukkig hadden we veel kennis in huis. Naast onze eigen specialisten en technici, was ook Biesse zelf aanwezig om alles over de machines te vertellen. Voor informatie over lijmsoorten, kanten en schoonmaakmiddelen hadden wij Ostermann Nederland uitgenodigd.”

Machines in werking.

Demonstratie Jade en Akron

Doordat de machines echt in werking gezien konden worden, gaven de Kantaanlijm Kennissessies inzicht in de specifieke voordelen van elk model. Zo kan de eerste machine, de Jade 340, 3 tot 5 uur per dag operationeel zijn en EVA of PU lijmen. De Akron 1300 werd vervolgens ingezet om hete lucht kantaanlijmen te demonstreren. De ontwikkelingen in dit deelgebied gaan hard. “De materialen worden continu getest en verbeterd”, vertelt verkoopleider Patrick Harink van Ostermann.

Firma Ensuite interieurbouw was één van de bezoekers van de Kennissessie. Eigenaar Paul Ligtvoet: “Onze huidige machine is redelijk gedateerd. Hij werkt nog prima, maar we zijn wel op zoek naar een vervanging. Voor ons is belangrijk dat de volledige afwerking machinaal gebeurt. Nu zijn er nog wat handelingen die we met de hand doen, een nieuwe machine zal voor tijdswinst en een hogere kwaliteit zorgen.

Details tellen.

Op zoek naar winst

Eigenlijk is het pech dat SeBo op de Kennissessie is, grapte René Blom. Het bedrijf maakt keukens en interieurs in het hoge segment, en specialiseert zich in zadelkamerinrichting. “Onze kantenaanlijmmachine is helaas aan vernieuwing toe. We zijn hier om te kijken welke machine voor ons de juiste is. De vraag is dan natuurlijk ook hoe snel we hem terug kunnen verdienen.” 

Jeroen Kloppenberg van Kloppenberg Meubelen heeft de knoop al doorgehakt. Een paar maanden geleden kocht hij de kantenaanlijmmachine Akron 1300. “Deze wordt binnenkort geleverd. Ik ben hier om te kijken welke (extra) mogelijkheden deze machine allemaal biedt. Het is mogelijk om de machine uit te breiden, ik wil graag weten of dit voor ons gunstig is.” 

Een specialist van De Groot aan het woord.

Momenteel wordt er bij Kloppenberg nog veel met de hand afgewerkt. “Onze huidige kantenaanlijmmachine is te langzaam. Met het nieuwe model kunnen we ons hele proces versnellen.”

Na de uitgebreide presentaties bij De Groot brengen de gasten een bezoek aan interieurbouwer KEK BV in Den Bosch. Hier zagen zij een Biesse Stream A kantenaanlijmmachine met terugloopbaan in actie. Hiermee heeft het bedrijf sinds februari al 35 km (!) aan band geplakt. Voor wie los of na de Kennissessies meer wil weten neemt De Groot overigens alle tijd. De Vries: “We waarderen kritische vragen van onze klanten en gaan een machine graag een dag met hen testen, of misschien wel drie dagen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.