Platform voor de interieurbouwbranche
Kant aan Plaat

Kant aan Plaat

Fravol Nederland heeft door vraag uit de markt een nieuwe dienstverlening ontwikkeld genaamd ‘Kant aan Plaat’

Naast verkoop, service en advies van Fravol kantenlijmers heeft Fravol Nederland in het Noord-Limburgse Horst een volledig uitgeruste kantenlijmer gebruiksklaar beschikbaar staan voor alle plaatmateriaal verwerkende bedrijven om onder begeleiding snel en eenvoudig een kant aan plaat te lijmen.

Selfservice

Op afspraak kan de selfservice Drive in bezocht worden met vooraf op maat gezaagd plaatmateriaal: inrijden, lossen, kanten lijmen, laden en uitrijden. De kantbewerking wordt in één cyclus uitgevoerd, van lijmen, frezen tot de finishing, en is van hoge perfectie met een virtueel onzichtbare lijmvoeg. Geen nawerk met beitel of poetsen. De maximale materiaaldikte bedraagt 60 mm.

Profielkeuze

Alle gangbare kanten vanaf rol zoals ABS, PVC, PP, Melamine, massief fineer en HPL stroken in dikte vanaf 0.3 mm tot 3 mm dikte kunnen verwerkt worden. De kantafwerking kan op de diamant

multitool frees in 5 verschillende keuzes ingesteld worden: vlak 0°, radius 1, 2 of 3 mm of 30° schuin, mede afhankelijk van de kantdikte.

Lijmkeuze

De geheel teflon gecoate lijmunit en het inwendige gepatenteerde systeem heeft de unieke mogelijkheid om 3 soorten ‘ongevulde’ smeltlijmen te gebruiken: EVA, PU of PO.

PO (Polyolefine) smeltlijm heeft bij Fravol Nederland de voorkeur en wordt in transparant of wit verwerkt. Waar vocht een belangrijke rol speelt is het advies PU te gebruiken.

Kant aan Plaat is interessant voor bedrijven die (nog) niet over productiemiddelen beschikken of beperkingen hebben zoals een te laag afwerkingsniveau, een zichtbare lijmvoeg, plaatdikte 10 of > 45 mm niet kunnen verwerken of geen mogelijkheid hebben PU lijm of lijm op kleur toe te passen. Ook bij productie uitval of te weinig capaciteit is Kant aan Plaat een extra ondersteuning.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.