Ohra Opslagsystemen
01:17
05-10-2018

De juiste stelling voor de interieurbouwer komt uit Duitsland

Als interieurbouwer kent u het probleem: waar laat u alle volumineuze materialen die benodigd zijn bij het bouwen van interieurs? Niet alleen is een veilige opslag van de kostbare grondstoffen noodzakelijk. Om het productieproces vloeiend te laten verlopen, moeten de materialen ook logisch opgeslagen en makkelijk bereikbaar zijn. 

Een goede reden om te investeren in stellingen die precies die functionaliteit bieden. Bij Ohra Opslagsystemen denkt men graag mee over het logisch inrichten van de werk- of opslagplaats. We spreken met Frans van der Zee, die samen met Ton Overmeer de verantwoordelijkheid heeft voor de Nederlandse markt die door het Ohra Regalanlagen GmBH wordt bediend.

Probleem oplossende opslag van volumes
“OHRA biedt opslag- en stellingsystemen voor onder andere de bouwmaterialen-, hout- en metaalhandel en gebruikt voor zijn stellingsystemen uitsluitend hoogwaardige, massieve, warmgewalst constructiestaal. We zien nu een toename van klanten die werkzaam zijn in de interieurbouw en dat is volkomen logisch”, opent Van der Zee het gesprek. 

“We zijn vooral gespecialiseerd in de opslag van volumineuze en lengte materialen, maar ook kunnen we met de inzet van onze zware palletstellingsystemen, eventueel met daarbij een geïntegreerd verticaal opslagsysteem, de juiste passende oplossing bieden.”

Ohra Opslagsystemen
De stelling als verkoopinstrument.

Veilig, snel en efficiënt
“De interieurbouwer heeft tegenwoordig ook volumineuze platen van 4100x 2070 mm in op voorraad.  Voor dit soort afmetingen hebben wij de juiste stelling, naast de opslag van de voorraad zijn er ook stellingen nodig naast de bewerkingsmachines. Verticale opslag is hier meestal een goede oplossing. Met onze platenstelling en A-stellingen kan de klant eenvoudig zijn plaat en profielen grijp-klaar en gesorteerd bij de machines opslaan”, aldus Van der Zee.

Magazijnen worden steeds vaker bij de winkel betrokken
Van der Zee merkt dat magazijnen steeds vaker onderdeel van de winkel worden. “Goederen die voor de klant klaar moeten worden gezet om af te halen, staan dan in onze stellingen opgeslagen. We zien steeds meer dat men dan een paar aanbiedingen op pallets neerzet in de stelling, inclusief de bijbehorende reclamedragers. Een stelling die voor opslag bedoeld is, krijgt dan ineens een totaal andere functie. Het logische gevolg daarvan is dat de interieurbouwer vaker geconfronteerd zal worden met de vraag om ook zorg te dragen voor deze gecombineerde opslag/winkelstelling, met als doel de overgang tussen winkel en magazijn vloeiend te laten verlopen.”     

Tekst: Jan Mol   Beeld: Ohra Regalanlagen GmbH

Binnenwerk partners

AkzoNobel Wood CoatingsBijlard International