07:54
20-07-2015

Journaal

Tilburgs winkelcentrum krijgt duurzame uitbreiding

Het bestaande winkelcentrum ‘Heyhoef’ in de Tilburgse wijk Reeshof krijgt een duurzame uitbreiding. Recentelijk klonk het officiële startsein van de bouw.

De uitbreiding van winkelcentrum Heyhoef omvat 5.000 m2 extra BVO, waarvan 2.500 m2 beschikbaar is voor nog nader in te vullen commerciële ruimtes. De overige ruimte wordt voorzien van een duurzaam en modern Lidl-filiaal. Onder dit filiaal komt een parkeergarage met circa 165 parkeerplaatsen.
Het filiaal krijgt een A++++ label. Een aantal duurzaamheidsmaatregelen die worden getroffen zijn zonnepanelen, led verlichting, verhoogde isolatiewaarden en regen infiltratie.
Wethouder Mario Jacobs van Ruimtelijk Ordening is tevreden met de langverwachte uitbreiding. “De extra winkeloppervlakte en discountsupermarkt Lidl zijn een welkome aanvulling op het bestaande winkelaanbod in de wijk Reeshof. Na deze uitbreiding is winkelcentrum Heyhof weer klaar voor de toekomst.”

Bron: duurzaamgebouwd.nl


Ventilatie drijvende kracht achter gezond wonen

De kwaliteit van ontwerp, uitvoering en prestatie van ventilatiesystemen staat onder druk. Terwijl deze juist bij zouden moeten dragen aan comfort, energieprestatie én bovenal gezondheid.

De focus bij woningrenovatie ligt momenteel sterk op de energe­tische component (isolatie, terugdringing energieverbruik), maar dat gaat veranderen. Het meetbaar borgen van de gezondheid wordt in de toekomst dé belangrijkste uitdaging. Decentraal ventileren wordt steeds populairder bij woningrenovaties omdat zo snel, effectief en met meetbare prestaties in elke ruimte een woning snel op alle fronten verbeterd kan worden.
In dit webinar krijgt u informatie over trends, techniek en de toepassing van decentrale ventilatie in de woningrenovatie.
Doelgroep: de adviserende en installerende installateur/bouwer in de particuliere en projectmatige woningrenovatie

www.onlineseminar.nl


Aanmelding Houtwereld praktijkdag

De inschrijving voor de Houtwereld Praktijkdag is geopend! Centrop Houtimport, Trima en Houthandel Van Dam zijn de gastbedrijven voor de vijfde editie van de succesvolle Houtwereld Praktijkdag die het vakblad Houtwereld en Ingenieursbureau Evan Buytendijk op vrijdag 30 oktober dit jaar organiseren.

Het unieke vakevent voor en door de houtbranche vindt plaats in Zaandam. Binnen PontMeyer NV vervullen de drie zusterondernemingen de rol van importeur/groothandelaar/grossier. Daarbij is Centrop gespecialiseerd in naaldhout, Trima in plaatmaterialen en Van Dam in tropisch hardhout.
Hout is ‘hot’. En hout is ‘beleving’. De houtbranche neemt de positieve signalen in de markt met veel plezier en enthousiasme waar. Want we geloven in hout. Het thema van de Praktijkdag van dit jaar luidt dan ook: ‘Iets met Hout’. We hebben immers ‘iets’ met hout. We willen ‘iets’ met hout. Iets meer. Iets leuks. Iets moois. Iets nieuws. Dat geldt ook voor de klant: want die doet ‘iets’ met hout.
Wat kunnen en willen we voor deze klant in de toekomst (blijven) betekenen? Hoe kunnen we de klant nog meer van dienst zijn? Met productontwikkeling, verkoop, marketing, maatwerk, leveringen, logistiek, innoverende samenwerkingen? Hoe kunnen we modetrends beïnvloeden? ‘Hypes in hout’ veroorzaken? Hout onmisbaar maken bij de professional en de consument? Daarover gaat de Houtwereld Praktijkdag 2015.
Professionals uit de houthandel en houtindustrie kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname à 50 euro (excl. BTW) per persoon. Met ingang van half juni geldt dat ook voor potentiële standhouders.

www.houtwereldpraktijkdag.nl
BW3-Journaalbericht3-Houtwereldpraktijkdag


96.000 bezoekers Ligna

De Ligna in Hannover heeft als vakbeurs voor houtbewerking en bosbouw vorige week 96.000 bezoekers weten te trekken.

De organiserende Deutsche Messe spreekt van een succes voor alle betrokken partijen. Niet alleen waren er veel exposanten en bezoekers, er was ook sprake van een aanbod met volop innovaties en ontwikkelingen voor houtbewerking, houtverwerking en bosbouw.
In totaal herbergde de Ligna vorige week 1.567 standhouders die samen 120.000 vierkante meter beursvloer in beslag namen. Van de genoemde 96.000 bezoekers kwamen er naar schatting 40.000 van buiten Duitsland naar Hannover – tegenover ruim 32.000 tijdens de vorige editie in 2013. In de geslaagde Wood Industry Summit zag de organisatie een bevestiging van het feit dat de Ligna naast een vakbeurs ook een internationaal netwerkevenement is.
De volgende Ligna vindt wederom plaats in Hannover, en wel van 22 tot en met 26 mei 2017.

www.ligna.de
BW3-Journaalbericht4-Ligna


Sterk herstel bouw in 2015

Goed nieuws! De bouwproductie herstelt dit jaar verder. Volgens voorspellers mogen we zelfs een krachtige groei verwachten zodat het herstel zich ook in 2016 doorzet.

Met groeicijfers van 4% in 2015 en 3,5% in 2016 zal de bouwnijverheid ook relatief krachtig groeien binnen de Nederlandse economie. De bouwproductie zal dit jaar licht toenemen, daar waar eerder nog van een kleine daling werd uitgegaan. Dit blijkt uit de jongste (september)raming van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Het duurt echter nog wel even voordat de werkgelegenheid weer serieus zal toenemen.
De orderontwikkeling was het sterkst in de woningbouw, gevolgd door de burgerlijke en utiliteitsbouw. In de grond-, water- en wegenbouw was de toename mondjesmaat. Volgens het EIB gingen de meeste klussen naar grote bouwondernemingen.

www.bouwendnederland.nl
BW3-Journaalbericht5-bouwnederland


Ostermann levert ook … Forbo Furniture Linoleum!

Furniture Linoleum van de firma Forbo is het unieke bekledingsmateriaal voor iedereen die zich wil onderscheiden met prachtig ontworpen en functioneel meubilair. Het hoogwaardige, natuurlijke en licht elastische materiaal voelt zeer aangenaam aan. Furniture Linoleum is een hoogwaardig materiaal dat bekend staat als stijlvol en duurzaam.

Ostermann levert meubellinoleum in twee verschillende productlijnen Desktop Linoleum, Walton crocodiles zoals prikbordlinoleum (Bulletin Board) in aantrekkelijke kleuren.
Desk Top is een collectie met twintig elegante, effen kleuren die ieder meubelstuk een gedistingeerd uiterlijk geven. De kleurencollectie is volledig met eigentijds wit en antraciet, verschillende meer uitgesproken kleuren en een aantal donkere tinten gebaseerd op hout en leer. Bovendien bevat de collectie frisse en stijlvolle kleuren, warme kleuren en natuurtinten die goed passen in een klassiek-modern interieur en een uitnodigende sfeer creëren.
Ostermann adviseert om bij de verwerking van linoleum hetzelfde materiaal als achterkant te gebruiken. Hiervoor levert Ostermann vanaf nu ook het juiste artikel. De zwarte achterkant van linoleum kan met de gangbare witte lijm, zoals Ostermann Kombicoll, gelijmd worden en is al vanaf 1 meter leverbaar.
Voor de reiniging van linoleum biedt Ostermann de Finish-Reiniger aan met een praktische sproeikop. De reiniger is in de verpakkingen van 0,5, 5 en 20 liter leverbaar.

www.ostermann.eu
BW3-Journaalbericht7-Ostermann


Abet Laminati toont fraaie nieuwe decors

Voor de beurs Design District die op 3-4-5 juni 2015 in Taets Zaandam plaats vond bouwde Abet Laminati traditionele schoolbanken om tot interactieve meubelobjecten om de collectie 2015-2018 te tonen.

Wat bleek: de collectie uniekleuren is uitgebreid om nog meer inspiratie en combinatiemogelijkheden te kunnen bieden. Ook is de oppervlaktestructuur Papier toegevoegd, die een hele matte uitstraling heeft en minder gevoelig is voor vingerafdrukken.
Het aantal houtprints is uitgebreid met een aantal nieuwe decors en daarnaast heeft de vraag naar natuurlijk ogende en voelende producten ertoe geleid dat de structuren Root en Cross zijn ontwikkeld. Ook is de serie Full-Wood te bewonderen: houtprints met een gekleurde kern, voor een fraai, tijdloos ontwerp.
Buiten bovenstaande zijn er meerdere nieuwe series met onder ander digital prints van Karim Rashid en Fluorescerende kleuren te bewonderen.

www.abet.nl
BW3-Journaalbericht10-Abet


De Groot en Maiburg bundelen de krachten

De Groot en Maiburg bundelen de krachten en organiseren een demonstratiedag in de 16.000 m² grote showroom van De Groot in Rosmalen. Binnen 2 tot 3 uur bent u volledig up-to-date.

Maiburg en De Groot hebben de grote internationale LIGNA en INTERZUM beurzen bezocht en brengen de laatste ontwikkelingen voor u samen in Rosmalen. Het biedt een unieke gelegenheid om in één dag uw kennis te vergroten en op de hoogte te komen van al het nieuws op het gebied van machines voor houtbewerking, schuur- en lijmtechniek, plaatmateriaal en duurzaamheid.
Met doorlopend demonstraties en presentaties bent u snel bijgepraat en vindt u aanknopingspunten voor verbeteringen. Natuurlijk is er volop gelegenheid om uw vakspecifieke vragen te bespreken met onze productspecialisten. Tijdens deze dag maakt u kennis met de nieuwste trends en innovaties en worden handige tips & tricks vanuit de praktijk gegeven.

www.demonstratiedag.com


BW3-Journaalbericht6-DeGroot


Stofzuigrevolutie komt naar Nederland

strong>BISSELL, een van ’s werelds grootste vloerreinigingsproducenten komt met een gloednieuw, innovatief product op de Nederlandse markt: de Vac & Steam.

Dit product is feitelijk twee producten in één: een stofzuiger en een stoomreiniger. Zo kan men eerst de vloer stof- en vuilvrij maken om het vervolgens met stoom echt schoon te maken. Stofzuigen en stoomreinigen kan zelfs tegelijkertijd! De Vac & Steam is vanaf deze maand bij de betere witgoed specialist te koop.
Voor veel gezinnen is het schoonmaken van de vloer geen gemakkelijke taak. Allereerst moet de vloer namelijk vrij worden gemaakt van stof, kruimels en ander vuil. Daarna kunnen de hardnekkige vlekken en viezigheid pas verwijderd worden met een mop of stoomreiniger. Feitelijk maken we de vloer dus twee keer schoon. BISSELL ontwikkelde om deze reden de Vac & Steam die de twee functies van een stofzuiger en een stoomreiniger combineert in een slim apparaat. Deze twee functies kunnen los van elkaar maar ook tegelijkertijd gebruikt worden. Hierdoor bespaar je niet alleen enorm veel tijd, de vloer wordt door de stoomfunctie ook echt schoon gestoomd.

www.bissell-nederland.nl
BW3-Journaalbericht11-Bissell


HuisVeendam slaat handen ineen met Baars & Bloemhoff

Het bio-laminaat van HuisVeendam is vanaf nu verkrijgbaar via Baars & Bloemhoff. Dit Nederlandse product is gemaakt van organische reststromen en aardappelzetmeellijm. Dit unieke productieproces borduurt voort op de rijke regionale historie van aardappelzetmeel als bindmiddel.

Deze oude ambachtelijke techniek verdween met de opkomst van de petrochemische industrie en wordt nu door Tjeerd Veenhoven met HuisVeendam nieuw leven ingeblazen. Hiermee ontstaat een pure materiaalinnovatie voor interieurontwerpers en –bouwers. Baars & Bloemhoff en HuisVeendam presenteerden de nieuwe collectie bio-laminaat op 3,4 en 5 juni op Design District 2015 in Zaandam.
Het bio-laminaat van HuisVeendam is gemaakt van verschillende reststromen zoals bollenpel, riet en olifantsgras en met aardappelzetmeellijm verwerkt tot bio-laminaat. Het product is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar en wordt geproduceerd zonder schadelijke dampen. Het bio-laminaat is geschikt voor gebruik op wanden, objecten zoals tafelbladen en meubelfronten, en in de toekomst ook op vloeren.
Eman van Doorn, projectadviseur architecten bij Baars & Bloemhoff: “Vanaf de eerste ontmoeting zijn we gevangen door de passie en visie van Tjeerd Veenhoven en de duurzame schoonheid van zijn materialen. Met bio-laminaat bieden wij interieurontwerpers en –bouwers nieuwe materialen aan die niet alleen duurzaam maar ook erg stijlvol en puur zijn.”

www.huisveendam.nl
BW3-Journaalbericht9-Huisveendam


BREEAM ook voor de woningbouw?

“Waarom bestaat er geen BREEAM voor de woningbouw?” zo vraagt Onno Dwars zich op de website duurzaamgebouwd af. Welke kansen kan dit bieden? En, zitten we er eigenlijk wel op te wachten?

Een ding mag duidelijk zijn: kantoren met woningen vergelijken is hetzelfde als het vergelijken van appels met peren. Zeker op het gebied van duurzaamheid. 80% van alle (her) te ontwikkelen kantoren krijgt een BREEAM-label. Dat is niet om ze Pass (de laagste normering) te laten keuren, maar omdat eigenaren, huurders en belleggers het graag beter willen doen dan de norm en zo een waardevastere vastgoedportefeuille creëren. De beleggers in een kantorenmarkt die ik ken, willen pas praten als een gebouw een duurzaam label heeft.
De kantorenmarkt wordt steeds duurzamer. Ieder jaar wordt het BREEAM-label verder aangescherpt. Hierdoor is Outstanding in 2012 niet meer gelijk aan Outstanding in 2015. Dit zorgt ervoor dat onze ambities steeds hoger liggen. Dat is logisch, want de stand der techniek verandert ook. Een BREEAM-label scoort goed in een utiliteitsmarkt die wordt gedomineerd door beleggers die gewend zijn vanuit waarde te denken. In de woningmarkt gebeurt dan nog niet zo structureel. Ondanks dat het in de woningmarkt wel weer eenvoudiger om zeer energiezuinige of zelfs energieleverende woningen te realiseren. Dit moet toch resulteren in lage woonlasten voor huurders en wellicht een lage mutatiegraad en hogere huuropbrengsten.
Stel nu dat er ook een BREEAM-label komt voor woningbouw. Zou dit aanslaan? Een label zoals BREEAM draagt bij aan het inzichtelijk maken van de duurzaamheid van een portefeuille. De eerste stap is al gezet met het energielabel dat informatie geeft over de energiezuinigheid van een woning. Stel dat we het energielabel koppelen aan het BREEAM-label, waarbij ook gekeken wordt naar bijvoorbeeld grondstoffen en gezondheid, dan moet dit toch ook interessant zijn voor een koper en een huurder van een woning?
Of je nu voor- of tegenstander van labels bent, feit is dat BREEAM in de kantorensector bijgedragen heeft aan een duurzamere vraag naar kantoren en vernieuwende inzichten. Dat kan ook voor de woningmarkt.

www.duurzaamgebouwd.nl
BW3-Journaalbericht8-BREEAM


Stofarm doorslijpen en sleuven maken

Bosch breidt zijn stofafzuigingssysteem voor de vakman uit met stofafzuigkappen voor haakse slijpmachines. Daarmee biedt Bosch de vakman naast een uitgebreid programma voor stofarm boren en hakken voortaan ook oplossingen voor gezonder doorslijpen en sleuven maken in steenmaterialen als beton, tegels, baksteen en zandsteen, waarbij het gereedschap wordt gespaard.

De stofafzuigkappen passen op de gangbare haakse slijpmachines van Bosch. Er zijn vijf verschillende modellen verkrijgbaar: twee ‘Easy Adjust’-stofafzuigkappen die zich onderscheiden door een zeer eenvoudig en snelle montage en drie ‘Full Cover’-versies die het stof door hun gesloten constructie nog efficiënter afzuigen precies daar waar het stof ontstaat. Lastig schoonmaken na het werk is niet meer nodig. Hierdoor kunnen vakmannen in de hoogbouw, dakdekkers, elektro- en sanitair-installateurs en vloeren- en tegelleggers gezonder, sneller en nauwkeuriger werken.
De ‘Easy Adjust’-stofafzuigkappen GDE 125 EA-S Professional en GDE 125 EA-T Professional zijn snel en zeer eenvoudig te monteren. Beide stofafzuigkappen zijn ontworpen voor kleine haakse slijpmachines met een diameter van 125 millimeter en zijn afgestemd op de verschillende bevestigingsmanieren van de beschermkappen van de desbetreffende haakse slijpmachines. De ‘Full Cover’-versies GDE 115/125 FC-T Professional, GDE 230 FC-S Professional en GDE 230 FC-T Professional voldoen aan de hoogste eisen voor bescherming tegen stof. Ze worden in tegenstelling tot de ‘Easy Adjust’-stofafzuigkappen niet over de aanwezige beschermkappen geschoven, maar vervangen deze helemaal. Door hun gesloten constructie zuigen ze het stof nog efficiënter af.
Alle stofafzuigkappen zijn compatibel met het Bosch ‘Click & Clean-systeem’. Gezamenlijk zorgt dit voor gezonder, sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken, waarbij het gereedschap wordt gespaard.

www.bosch-pt.grayling.nl
BW3-Journaalbericht12-Bosch


Nieuwe locatie GN Kantentechniek

Na enkele maanden van voorbereiding en verbouwing, is het zover: sinds 15 juni is GN Kantentechniek gevestigd in een nieuw pand. Zowel het kantoor als het magazijn zijn sinds die dag gevestigd op een nieuwe locatie gelegen aan de Venloseweg in Horst, aan de rand van bedrijventerrein Hoogveld op 300 meter van de op-/afrit van de snelweg A-73 Nijmegen/Venlo.

Het nieuwe adres wordt:
Venloseweg 70F
5961 JD Horst

Iedereen is hier altijd van harte welkom voor:
– persoonlijk advies;
– het afhalen van goederen;
– demonstraties kantenaanlijmen op kantenaanlijmmachine
(op afspraak).

Gedurende de eerste twee maanden heeft GN Kantentechniek de beschikking over een kantenaanlijmmachine waarmee het mogelijk is op één machine diverse lijmsystemen te demonstreren zoals het naadloos aanlijmen van laserkanten met een HOT-AIR-SYSTEEM

Lees meer over: nieuws items , Productinformatie

Binnenwerk partners