Platform voor de interieurbouwbranche
Jochem Hofstede, productspecialist beslag en lades 
Jochem Hofstede.

Jochem Hofstede, productspecialist beslag en lades 

Op het moment dat (ruim 20 jaar geleden) de firma Ostermann in Nijverdal beslag in het assortiment opnam, startte Jochem Hofstede (nu, 49 jaar) als commercieel medewerker. “Ik heb de verkoop daarvan vanaf nul helpen mogen opbouwen tot alles wat het nu is. Zo zijn we anno 2024 de grootste vakhandelaar in Hettich meubelbeslag.”

Jochem erkent dat die beginperiode niet altijd even makkelijk was. “Er waren toen in Nederland al zeker zes handelaren actief met beslag op de markt. En wij kwamen dan daar dus als zevende partij bij. Maar het was voor ons wel een heldere keuze. We leverden al kantenband. Dus, dan kunnen we ook heel goed meubelbeslag in het assortiment opnemen. We staan immers al zo dicht bij de klant, dat we ook daarin met onze kwaliteiten als firma een echt goede partner zullen zijn.”

Geavanceerde lade van Avantech You.

Als Jochem wordt gevraagd waar die kennis dan precies in zit, dan is zijn antwoord helder. “Voordat ik bij Ostermann kwam werken, was ik in dienst bij een interieurbouwer. Ik had dus al flink wat ervaring opgedaan in het vak. Ik denk dat ik daarom precies weet hoe de kostenstructuur van een product en het proces bij een interieurbouwer in elkaar zitten. Zo heb ik altijd een goed inzicht in de vraag hoe lang het duurt om bijvoorbeeld lades in elkaar te zetten. Ik ben er bovendien van overtuigd dat niemand beter dan een interieurbouwer zelf lades op maat kan maken. Ik weet dus hoe en waar het geld wordt verdiend.”

De lade loopt heel stabiel in en uit.

Mazzel

Natuurlijk is Jochem er net als zijn collega’s van overtuigd dat je altijd een goede relatie met je netwerk moet zien op te bouwen. “Ik heb de mazzel dat ik hier werk, want we hebben praktisch alles onder één dak: dat maakt het ook ‘makkelijk’ om die relatie op te bouwen omdat je op bijna elke vraag vanuit de markt een antwoord hebt. De crux is het complete assortiment. Bovendien zijn wij dusdanig groot, met een professionele en innovatieve Duitse moeder in Bocholt, waardoor we ook de service en snelheid kunnen leveren waar men behoefte aan heeft in de markt.”

Inbouw van lichtstrips in lades. De toekomst is nu.

Luxer en chiquer

Zo vooruitkijkend naar de innovaties en trends in de markt – natuurlijk met de focus op lades – denkt Jochem dat lades vooral luxer en chiquer worden. “Ook wordt de geleiding beter. De stabiliteit van de Avantech You lade is beter dan die van andere lades. Dit komt door de Actro-geleiders. Daardoor loopt de lade heel stabiel in- en uit. De lade zwabbert niet! Verder denk ik dat er steeds vaker lichtstrips worden toegevoegd. Het upgraden van lades is dus geen fantasie meer. Het is – en daar ben ik blij mee – de mooie werkelijkheid geworden.” 

Over Ostermann

Met service, veelvoud en snelheid is Ostermann uit Nijverdal dé vakhandel voor de keuken-, meubel,- en interieurbouw. Men vindt naast het grootste uit voorraad leverbare kantenassortiment van Europa tevens meubelbeslag van HETTICH en GRASS, meubelverlichting, -grepen of innovatieve design oppervlakken en decoratieve wandbekleding. Tevens vindt de klant een uitgebreid assortiment lijmen en reinigingsmiddelen. Verder biedt Ostermann talrijke verschillende services en bewerkingen aan, zoals het leveren van kanten per meter of kanten geschikt voor de verwerking met nulvoegtechnologie. Maar, dat is nog lang niet alles: tot de uitgebreide service hoort tevens het kant-en-klaar op maat confectioneren van verschillende meubelelementen, zoals schuifdeuren, aluminium kaders, meubelfronten of lades op maat.

In aflevering 2 (Binnenwerk ed. 4/2024) maken we kennis met Patrick Harink (verkoopleider). In aflevering 3 (Binnenwerk ed. 5/2024) komt key accountmanager Jeroen Prins aan het woord.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.