Platform voor de interieurbouwbranche
IVC lanceert nieuwe sterke en stille vloeroplossing: LayRed 55

IVC lanceert nieuwe sterke en stille vloeroplossing: LayRed 55

IVC Group, de grootste Europese producent van vinylvloeren, lanceert zijn allernieuwste innovatie: LayRed 55. Deze onbuigzame engineered rigid click LVT-vloer is het resultaat van twee jaar intensief onderzoek en engineering in IVC’s Centre of Excellence voor vinylvloeren. De combinatie van verschillende lagen zorgt voor uitstekende akoestische prestaties in ruimtes met een druk beloop en is bijzonder geschikt voor renovaties. LayRed 55 werd ontworpen en ontwikkeld in IVC’s Belgische hoofdkantoor in Avelgem en zal daar ook worden geproduceerd.

De luxueuze vloeroplossing waar het hele huis stil van wordt
LayRed 55 is een echte premium LVT-vloer die design combineert met comfort en duurzaamheid. De collectie omvat 23 dessins, die allemaal over ongeëvenaarde akoestische prestaties beschikken en  kras-, vlek- en waterbestendig zijn.

“Met LayRed 55 wilden we onze klanten een hoogwaardige engineered vinylvloerbieden die eruitziet als natuurlijk hout of steen”, legt Marketing Director IVC Group Cindy Van Moorleghem uit. “LayRed 55 dankt zijn comfort, stevigheid en design aan zijn meerlagige samenstelling. Bovendien roept het biofilisch designvan de vloer een sfeer van rust en welzijn op. Dat evenwicht tussen uiterlijk en prestaties is overigens iets waar we altijd naar streven. Bij de LayRed 55 engineered click-collectie zijn we daar bijzonder goed in geslaagd.”

Welzijn stimuleren door middel van duurzame vloeren
De biofilische LayRed 55-collectie bevat bovendien geen orthoftalaaten gaat heel wat verder dan de wettelijke vereisten voor de binnenluchtkwaliteit.

Bovendien staat duurzaamheid centraal in het productieproces en de levenscyclus van LayRed 55. Deze nieuwe collectie bestaat voor 30% uit gerecycleerd materiaalen door de lijmloze plaatsing kunnen de planken na gebruik gemakkelijk worden weggehaald. Uiteraard is de LayRed 55 zelf ook volledig recycleerbaar.

Makkelijk te plaatsen dankzij zijn stevige, akoestische onderlaag
LayRed 55 geeft je welzijn niet alleen een boost door zijn duurzaamheid en mooie design, maar ook door zijn akoestische prestaties. Cindy: “De geïntegreerde ondervloeren geavanceerde akoestische laag beperken het transmissiegeluid  met wel 10 dB Llin en zorgen ervoor dat het reflectiegeluidmaximaal wordt gereduceerd.”

De geïntegreerde ondervloer maakt ook een snelle plaatsing mogelijk, zelfs op oneffen oppervlakken, waardoor LayRed 55 ideaal is voor renovaties. Doordat deze engineered vinylvloer nauwelijks tot geen voorbereiding van de ondergrond vereist, versneden kan worden met een Stanleymes en de planken zonder lijm worden geplaatst, is een snelle installatie mogelijk.

Cindy: “LayRed 55 is speciaal ontworpen om de plaatsing zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Bedrijven zoals hotels en restaurants hoeven zelfs niet te sluiten tijdens de plaatsing, omdat deze snel, stil en stofvrij gebeurt. Hierdoor sparen ze flink wat tijd én geld uit!”

Waarom is LayRed 55 de meest beloftevolle vloeroplossing op de markt?

  • Sterk en stabiel: LayRed 55 biedt bescherming tegen zichtbare oneffenheden. Hierdoor hoeft de ondergrond niet geëgaliseerd te worden en kunnen kieren en oneffenheden gemakkelijk worden overbrugd.
  • Zacht en stil: LayRed 55 is de enige plank in de collectie hard vinyl die zo sterk, comfortabel en stil is. De vloer voelt zacht en warm aan onder de voeten en de akoestische laag dempt zowel het reflectie- als het transmissiegeluid met wel 21 dB.
  • Mooi design en topprestaties: LayRed 55 ademt de rust van het bos. De natuurlijke look en topprestaties van het engineered vinyl zorgen voor een luxueuze ervaring die niemand nog wil missen. LayRed 55 gaat bovendien lang mee: zijn uitstekende kras-en vlekbestendigheid doen alle zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • Duurzaam: LayRed 55 bevat geen orthoftalaat en bestaat voor 30% uit gerecycleerd materiaal: een mooie illustratie van IVC’s engagement op het vlak van duurzame vloeren. Het LVT is ook volledig recycleerbaar.

Meer weten over de nieuwe LayRed 55-collectie van IVC? Ga dan naar www.ivc-commercial.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.