Platform voor de interieurbouwbranche
Italiaanse innovatie. Onderscheidend door specialisatie

Italiaanse innovatie. Onderscheidend door specialisatie

GN Kantentechniek is sinds 2013 een expert in kantenband, lijmen en deuvels. Naast deze gebruiksartikelen vertegenwoordigt het bedrijf de Italiaanse machinebouwer Fravol. Deze werkzaamheden zijn vanaf dit jaar ondergebracht onder zusterbedrijf Fravol Nederland.

De nieuwe Fast F650-23 PLUS.

Fravol is gevestigd in het Italiaanse Vigonza, vlakbij Padova.  “In het meubel-Mekka van het land”, zegt Geert Nefkens, directeur en eigenaar van GN Kantentechniek. Fravol maakt al sinds 1957 oplossingen voor het verlijmen van kanten. “Het bedrijf is een echte specialist, waarbij innovatie centraal staat. Het bedrijf is steeds bezig met technische verbeteringen. Dat Fravol zich alleen op deze machines concentreert is onderscheidend. Op een aantal van hun producten hebben zij ook patenten. Dit geldt bijvoorbeeld voor een universeel 5-in-1 lijmsysteem met voorsmelter, voor grotere productiemachines.” 

De kantenlijmmachines worden in eigen beheer met de hand geassembleerd. “Tijdens de montage wordt de machine uitgebreid getest en mag pas daarna de productiehal verlaten.” De machines worden door Fravol ook geleverd in landen als Canada, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.

Het team medewerkers is klaar voor de volgende fase!

Support voor Nederlandstalige markt

“Wij verdeelden de kantenlijmmachines van Fravol al vier jaar. In die tijd is het machinaal verwerken van kanten steeds specialistischer geworden. De diverse lijmsystemen, maar ook de uiteenlopende plaatmaterialen maken het verwerken veeleisender. Daarom hebben we voor een nieuwe bedrijfsnaam gekozen, die ook helpt bij de vindbaarheid van Fravol.” 

Met advies, verkoop en onderhoud richt het bedrijf zich op de Nederlandse en Vlaamse markt. Door de aanwezige vakkennis, support en eigen servicedienst wil het bedrijf zich onderscheiden. Nefkens: “De levertijd is nu een half jaar vanaf bestelling. Dit komt omdat we momenteel, net als veel andere bedrijven, te maken hebben met uitgestelde levertijden door schaarste op het gebied van technische componenten. We kunnen nog steeds sneller leveren dan veel concurrenten, maar het is aan te raden om op tijd actie te ondernemen en verder vooruit te kijken.”

Fravol Nederland vertegenwoordigt dus de machines van Fravol, terwijl GN Kantentechniek de verbruiksproducten levert, van merken zoals Lamello, Frencken, Hranipex, Jowat, Klingspor en Riepe. “Onze boodschap is helder: we staan garant voor gespecialiseerde producten van topmerken. We werken daarom alleen maar samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers waarbij kwaliteitsbewaking, een prima service en een betrouwbare relatie voor de lange termijn altijd de basis blijven.”

GN Kantentechniek en Fravol Nederland nodigen de plaat verwerkende professionals vanaf 1-4 november graag uit op de HoutPro+ in Den Bosch. “Nu de tijden weer wat normaler lijken te worden, kijken we erg uit naar een beurs waar we de hele branche weer kunnen ontmoeten én we Fravol Nederland verder kunnen presenteren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.