Platform voor de interieurbouwbranche
Bewerkingsmachines

Italiaanse innovatie en kwaliteit

Kantenaanlijmmachines in showroom De Groot.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | De Groot Bewerkingsmachines

9 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het familiebedrijf De Groot Bewerkingsmachines is in Nederland de exclusieve dealer van de Italiaanse machinebouwer Biesse. Innovatie, kwaliteit en een prachtig design, dat kan men volgens Roel de Vries van De Groot Bewerkingsmachines verwachten van de machines van Biesse.

“Biesse is veruit marktleider in Nederland op het gebied van CNC freesmachines. Maar op het gebied van kantaanlijmmachines verdient het merk meer naamsbekendheid, omdat het hele goede machines maakt. Wereldwijd is Biesse de nummer twee op dit gebied. Het merk ontwikkelt zichzelf telkens door, is bezig met de toekomst en de volgende stap. Maandelijks zijn er innovaties op het gebied van kantaanlijmen.”

Zero Joint Kantaanlijmen.

Kwaliteit van groot naar klein

Biesse kent een lange historie in de industriële kantaanlijmmachines. Vanuit deze ervaring zijn ze ook kleinere kantaanlijmmachines gaan maken. De Vries: “Industriële oplossingen vragen om snelheid, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien is de kantenaanlijmmachine de meest complexe machine op het gebied van plaatbewerking. Het verbreden van het aanbod door ook op kleinere plaatbewerkers te gaan richten was dan ook een logische stap.”

Biesse biedt drie typen kantaanlijmmachines, en daardoor voor elk soort interieurbouwer een geschikte oplossing. “De Biesse Jade-lijn bestaat uit twee standaardmachines. Zij zijn zo geconfigureerd dat de meeste kleine tot middelgrote interieurbouwers met redelijke snelheid kunnen kantaanlijmen.” 

De Akron lijn is volgens de Vries meer op maat samen te stellen. “Deze productlijn begint met de 1100. Die is het instapmodel voor wie voor het eerst professioneel aan de slag gaat. Voor alle kleinere interieurbouwers.” In totaal zijn er vier Akron modellen. “De modellen uit de 1300 en 1400 serie zijn geschikt voor de grotere interieurbouwers. Hierbij zijn ook verschillende lijmtechnieken mogelijk, de gewone lijmtechniek en hete lucht. Die hete lucht techniek smelt een thermoplastisch polyurethaan laag op het kantenband, waardoor een helemaal afgesloten verbinding ontstaat. Dat ziet er strak en luxe uit en is waterdicht, ideaal voor intensief gebruik.”

Kantenaanlijmmachine techniek.

Snel, sneller, snelst

De Biesse Stream-lijn is geschikt voor (semi-)industrieel gebruik en nog sneller dan de Akron 1300 (12 meter p/m) en de Akron 1400 (18 meter p/m), hij verwerkt namelijk tot 25 meter per minuut met slechts 450 mm tussenafstand. “Bij een kennismaking vragen wij altijd hoeveel uur iemand bezig is met het lijmen van panelen. Tot drie uur per dag kies je voor Akron 1100 of Jade 240, bij meer dan drie uur is een Jade 340, Akron 1300 of Akron 1400 aan te raden, bij zes uur of meer raden we de Stream serie aan.”

Kantaanlijm kennissessie met medewerking van Ostermann

In de ochtenden van 16 en 17 juni organiseert De Groot Bewerkingsmachines samen met Ostermann twee Kantaanlijm Kennissessies. Er zijn specialisten van Biesse aanwezig, er zijn demonstraties (o.a. van Zero Joint kantaanlijmtechniek) en er wordt een bezoek gebracht aan KEK in Den Bosch, die net een Stream A machine in gebruik heeft genomen. De Vries: “De dagen zijn bedoeld voor bedrijven die de volgende stap willen zetten op het gebied van kwaliteit en snelheid. We willen hen graag laten zien wat er allemaal mogelijk is.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht