Platform voor de interieurbouwbranche
Italiaans notenhout zorgt voor sfeer en warmte. Design, ambacht en materiaal in opperste harmonie
Een kunstzinnig lijnenspel, veel dieptewerking door fineer in verschillende niveaus toe te passen en indirecte led verlichting maken van het bed bord een waar kunstwerk.

Italiaans notenhout zorgt voor sfeer en warmte. Design, ambacht en materiaal in opperste harmonie

In het historische stadscentrum van Deventer bevindt zich een bijzonder appartement. De eigenaren, die de woning als pied-à-terre in bezit hebben, gaven Manon Huiskes en Suzanne Ros van SKIER Interieurontwerp de vrije hand in het ontwerp. De ideeën werden zorgvuldig uitgevoerd door maatwerkspecialist De Pander uit Enter. Het eindresultaat: een plek waar design, ambacht en materiaal in opperste harmonie verkeren. Het is een toevluchtsoord dat als een warme deken om je heen valt. In de woning is een centrale rol weggelegd voor fineer van Italiaans notenhout. We spreken met Paul Lammertink van De Pander, over een bijzonder project.

De keuken is uitgevoerd in eiken fineer en heeft een zwarte beits gekregen, die daarna is afgelakt.

Fineer zorgt voor verbinding

“Het Italiaans notenhout dat is toegepast zorgt voor verbinding van de diverse ruimtes”, opent Paul het gesprek. Op de vraag wat De Pander allemaal heeft gerealiseerd in het appartement, luidt het antwoord: “We hebben alle fineerwerk gedaan, denk aan de binnendeuren, de trapomkleding, de radiatorombouw, de inbouwkasten en de bed ombouw. Daarnaast hebben we gezorgd voor het glaswerk, de balustrades, de spiegels, de ledverlichting en het metalen rek boven het kookeiland. Eigenlijk alles behalve de losse meubels.” Voor het Italiaans notenfineer werd fineerspecialist Kuiper Holland ingeschakeld. “De kwaliteit die we daar kunnen inkopen is ongeëvenaard”, zegt Paul. “Het Italiaans notenhout heeft een lichte whitewash gekregen en is daarna afgelakt. De keuken is uitgevoerd in eiken fineer en heeft een zwarte beits gekregen, die daarna is afgelakt. 

De rechte trap is onderdeel van de pantry in de keuken.

Op avontuur met een natuurproduct

“Het mooie van fineer is dat het een echt natuurproduct is en daarom uniek in uitstraling. SKIER Interieurontwerp heeft een knap design geleverd. De rechte trap is onderdeel van de pantry in de keuken, de ombouw van fineer sluit schitterend aan op de daarnaast gelegen doorgang. Deze doorgang is voorzien van een fineerkader, het geheel geeft een effect alsof je in een houten tunneltje loopt. Je kunt echt op avontuur met een natuurproduct als fineer. Voor mij is de absolute topper het ontwerp van de fineerpanelen achter het bed. Het is een kunstzinnig lijnenspel en er is veel dieptewerking door fineer in verschillende niveaus toe te passen. Bovendien maken de indirecte led verlichting van het bed en het bord een waar kunstwerk”, schetst Paul.

Deze doorgang is voorzien van een fineerkader, het geheel geeft een effect alsof je in een houten tunneltje loopt.

Ook in de badkamer is er sprake van harmonie tussen de toegepaste materialen. Paul: “Zowel bij de achterwand van de keuken die geheel naar de bovenverdieping doorloopt, haard en in de douche treffen we stuc design aan, ook kunstig gedaan. Het fineer dat is gebruikt bij het wastafelmeubel sluit schitterend aan bij het stucwerk in de douche.”

Stapsgewijs

Sinds de jaren ’70 worden er bij De Pander al meubels gemaakt, eerst geheel van massief hout, later in combinatie met fineer. De relatie die De Pander heeft met Kuiper Holland stamt al uit de jaren ’90. De vader van Paul maakte vroeger meubels en betrok daarvoor het fineer al bij Kuiper Holland. “Zelf ben ik in 1997 bij De Pander begonnen. We zijn toen stapsgewijs op maatwerkinterieurs overgestapt en bleven trouw aan Kuiper als fineerleverancier. Voor mij is de relatie met Kuiper dan ook meer een partnerschap”, legt Paul uit. Op onze laatste vraag, of er nooit een uitstap is gemaakt naar een andere fineerleverancier, antwoordt Paul: “Kuiper Holland is en blijft onze absolute voorkeursleverancier, vanwege de kwaliteit en het nakomen van afspraken. Daar valt niet aan te tornen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.