Platform voor de interieurbouwbranche
Het is zeker niet eenzaam aan de top met vier nieuwe dealerschappen!

Het is zeker niet eenzaam aan de top met vier nieuwe dealerschappen!

Wanneer je als kwaliteitsmerk in laksystemen je unieke producten nog bereikbaarder wilt maken voor echte professionals in spuitwerk, dan zijn nieuwe verkooppunten de kers op de taart. Noteer je dan vier nieuwe dealers, die snappen hoe hoog de lat ligt als het op het leveren van kwaliteit aankomt, dan mag je zeer tevreden zijn. 

Dat is Zweihorn dan ook. Het ijzersterke merk ontketende onlangs nog een ware revolutie met de introductie van het Futurecryl watergedragen laksysteem en mag zich sinds kort verheugen in vier nieuwe dealers, die al langer bekend zijn met de producten van AkzoNobel.

We spreken met Gerrit en Hendricus Tacoma van YEC in Drachten, Giso Verschoor van Van Dongen Verf uit Middelharnis, Piet Hagens van VVBHUSAN Industrial Coatings uit Raamsdonkveer en met Theo van Veghel, van Sikkens Van Veghel uit Veghel. Vier bedrijven die allemaal een krachtige, eigen identiteit hebben en onlangs unaniem voor Zweihorn kozen.

Een perfect jachtinterieur vraagt om de allerbeste lak
“Kennis van zowel lakken als spuitprocessen is net zo belangrijk als de lak zelf”, opent Gerrit Tacoma het gesprek. “YEC is een belangrijke speler binnen de jachtbouw en tal van andere industrieën, tevens onderdeel van de ALTAC groep. We leveren breed in de industrie onze lakken en spuitequipment. Het inte­rieur van een luxe jacht is zoveel veeleisender dan een gewoon interieur, dat je alleen met de allerbeste lak onderscheidend kunt zijn. Zweihorn is het merk dat het verschil maakt en is daarom zo belangrijk voor ons.”   

Was de kwaliteit de doorslaggevende factor? “Nee, het gaat ook om de interactie met de mensen van AkzoNobel en Zweihorn. We spreken elkaars taal. Zeer benaderbare specialisten die meedenken”, aldus Hendricus Tacoma. “Zweihorn sluit verder uiteraard fantastisch aan bij onze kwaliteitsfilosofie, met de certificaten die men al heeft op de binnenlak voor superjachten.”

Zweihorn
Theo van Veghel: “Zweihorn neem je bij ons af als totaalconcept.”

Ook Giso Verschoor ziet in Zweihorn de ideale partner voor interieurlakken voor het binnenwerk van jachten: “Onze core business was altijd de buitenkant van de jachten. We conserveerden de binnenkant wel, maar richten ons nu ook echt op de afwerking daarvan. Dan is er echt maar één merk lak dat in aanmerking komt, vanwege de kwaliteit en het meest uitgebreide, bij de jachtbouw passende assortiment.” 

Ook voor hem geldt dat het niet alleen om de lak gaat, maar ook om de mensen achter het merk. “Gebruik maken van elkaars expertise staat bij Zweihorn hoog in het vaandel. Dat kennen we al van AkzoNobel, we zijn misschien wel hun oudste International Yachtpaint dealer in de Benelux. Ook Zweihorn denkt mee op ondernemersniveau. Als businesspartner waarmee je een passie voor kwaliteit deelt.”

Interieur- en meubelspuitwerk naar het hoogste plan getild
Wat voor een jachtinterieur geldt, gaat even goed op voor interieurs en meubelen die aan de hoogste standaard moeten voldoen. Theo van Veghel heeft met zijn bedrijf al een lange relatie met Sikkens en AkzoNobel Woodcoatings. Hij vertelt: “Door omstandigheden deed zich de kans voor om Zweihorn dealer te worden. Wanneer je als expertisebedrijf dàt in je schoot geworpen krijgt, dan geldt: 1 + 1 = 2. We grepen deze kans met beide handen aan. Werken met Zweihorn vraagt om veel expertise, om tot grandioze resultaten te komen. Die expertise hebben we en door ons nieuwe dealerschap kunnen we een hoger marktsegment bedienen. Voor de meubelindustrie en interieurwerk is Zweihorn de absolute top. Ons bedrijf werkt breed samen met professionals in de spuitindustrie en biedt hen naast onze lakken ook onze expertise en service aan. Zweihorn neem je bij ons dan ook af als totaalconcept, omdat wij ons medeverantwoordelijk voelen voor het eindresultaat bij de klant. AkzoNobel Woodcoatings en Zweihorn profiteren op hun beurt van ons zeer fijnmazige netwerk.”

Zweihorn
Zweihorn ontketende onlangs nog een ware revolutie met de introductie van het Futurecryl watergedragen laksysteem. (Beeld: door Van Dongen Verf)

Voor Piet Hagens is het Zweihorn dealerschap een mooie opsteker voor het onlangs opgezette VVBHUSAN Industrial Coatings. Naast deze vestiging telt de VVB-holding 14 VVBHUSAN vestigingen, 11 Sikkens Zuid-Oost vestigingen en 3 Verfland zaken. Piet Hagens geeft aan dat de tijd rijp is om door te schakelen naar de hoogste kwaliteit in laksystemen. 

“Of je nu werkt met Zweihorn watergedragen of oplosmiddelhoudende lakken, het is een geweldig label. In februari volgde ik de training in Hilden. Ik ben daar echt over te spreken. In de training kregen we een geweldige uitleg over de producten en een maximale support. De kwaliteit van Zweihorn komt ook terug in het gemak om kleuren te maken in het automatische mengsysteem en in de Eye-One kleurmeter, die moeiteloos van een gemeten kleur een recept maakt. De klant kan er hierdoor op rekenen altijd de juiste kleur te krijgen. Dat telt vooral bij repeterende orders. We zijn natuurlijk pas net begonnen, maar het valt nu al op hoeveel klanten ons spontaan bellen en vragen naar Zweihorn. Dit merk gaan we breed uitzetten in de organisatie. Samen met een aantal medewerkers dat de kennis heeft om de juiste support te leveren. Ons motto is ‘U levert het vakwerk, wij doen de rest’. Deze wijze van samenwerken past helemaal in de filosofie van Zweihorn.”

Tekst: Jan Mol  Beeld: Sikkens Van Veghel/Van Dongen Verf
Uitgelichte afbeelding: 
Ook voor Van Dongen Verf geldt dat het niet alleen om de lak gaat, maar ook om de mensen achter het merk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.