Platform voor de interieurbouwbranche
Invisidoor 2.0: universele profielen voor onzichtbare binnendeuren

Invisidoor 2.0: universele profielen voor onzichtbare binnendeuren

Voor draaideuren bestaat dit uit een aluminium kader om in te pleisteren dat kan uitgerust worden met de compatibele argenta invisible neo scharnieren en slotplaat. Met dit op maat bestelbare systeem gooide argenta al eerder hoge ogen op het vlak van high end design als het op onzichtbaar ingewerkte binnendeuren aankomt.

Universele profielen

Met de invisidoor 2.0 gaat de specialist in onzichtbaar deurbeslag nog een stap verder. Voortaan zijn de profielen voor de in te pleisteren deurlijsten in twee universele varianten verkrijgbaar: eentje voor binnendraaiende en eentje voor buitendraaiende deuren. 

Die profielen zijn bestelbaar op lengtes van 6 m voor deurbladen van 40 mm en zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant én het bovenprofiel van het deurkader. Je kan dus als schrijnwerker alle onderdelen zelf op maat in verstek zagen voor binnendeuren tot maximum 4000 mm hoog en 1250 mm breed. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op zodat je de verstekken eenvoudig en mooi kan laten aansluiten. Dat lukt door simpelweg één inbusschroef aan te draaien. 

Van schroefgaten is dus voortaan geen sprake meer bij de montage van een invisidoor deurkader. Verder is de profilering langs buiten zó vorm gegeven dat het deurkader voortaan ook met raamankers bevestigd kan worden. De zwaluwstaart profilering zorgt ook hier – net zoals bij de oorspronkelijke invisidoor-profielen – voor een betere hechting van PUR en van de vezelversterkte pleister.

Adaptoren voor slot en scharnieren

In het U-profiel van het deurkader schuif je naar keuze de adaptoren voor scharnieren én het deurslot op hun plaats. Dankzij die adaptoren is er niet langer sprake van uitgefreesde slot- of scharniergaten, waardoor het profiel nergens aan stevigheid moet inboeten. Bij afwerking van het gemonteerde deurkader met gipskarton of pleister levert dat het grote voordeel op dat je niet extra hoeft te verstevigen waar anders aluminium uit het profiel weg gefreesd was.

Opvullen tussen de adaptoren doe je door de op maat gezaagde afdekprofielen in datzelfde U-profiel vast te klikken. De naad die zichtbaar blijft, kan je naar wens nog afkitten en vlak schuren. Zelfs na installatie is het nog steeds mogelijk om de scharnier- en slotkant van een Invisidoor binnendeur om te wisselen zonder het hele deurkader te moeten demonteren. Of een deur links of rechts moet opendraaien, hoef je dus niet op voorhand uit te maken. Ook een extra scharnier voorzien is perfect mogelijk na plaatsing. In dat geval hoef je enkel het afdekprofiel weg te halen en een extra scharnieradapter te monteren. Die adaptoren zijn trouwens perfect compatibe met argenta’s invisible neo scharnieren.

Invisidoor 2.0 wint IF Design Award 2020

Na de IF Design Award voor de nieuwe Invisidoor S in 2019, valt argenta ook dit jaar in de prijzen. Dit keer gaat dezelfde internationale award naar de Invisidoor 2.0. Voor argenta betekent dit een nieuwe internationale erkenning voor het innovatieve karakter van het merk in het algemeen en voor dit vernieuwende concept in het bijzonder. www.arlu.be  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.