Platform voor de interieurbouwbranche
Introductie van de nieuwe collectie. Altijd op weg naar praktische oplossingen!

Introductie van de nieuwe collectie. Altijd op weg naar praktische oplossingen!

Juist ja! MAKE YOUR VISIONS WORK. Het is daarom de hoogste tijd om te kijken naar de nieuwe collectie 2021-2024. 

Het gaat – as we speak – om 284 decors, die beschikbaar zijn in Duropal HPL en in 100% circulaire Thermopal gemelamineerde spaanplaat. Uit deze totaalcollectie is speciaal voor de Nederlandse markt een keuze gemaakt, samengevat in de DST-collectie 2021-2024. Het resultaat? 178 decors, waaronder zo’n 60 compleet nieuwe decors en diverse verbeterde structuren! Deze decors en nog zo’n 60 hardlopende extra decors zijn standaard uit voorraad leverbaar in DUROPAL HPL 4100 x 1300 x 0,8mm en THERMOPAL GEMELAMINEERD SPAANPLAAT 2800 x 2070 x 18mm. Natuurlijk zijn van alle decors de bijpassende ABS-kantenbanden beschikbaar.

Belangrijke aanpassingen in de nieuwe DST-Collectie 2021-2024 zijn behalve zo’n 60 nieuwe decors ook de introductie van de nieuwe standaard structuren Sandpearl (SD) als vervanger voor de MP-structuur en Natural Wood (NW) als vervanger voor diverse houtstructuren. Dit betekent gelukkig niet dat deze structuren uit het assortiment verdwijnen! Goed lopende decor-/structuur-combinaties blijven gewoon in het (voorraad)assortiment leverbaar.  

SANDPEARL (SD)

De SD-structuur is een zeer fijne, homogene parelstructuur met een subtiel glans-mat effect dat mooi combineert met de unikleuren uit de DST-collectie. Deze sluit perfect aan op de huidige interieurtrends. Binnen de voorraadcollectie worden alle unikleuren en creatieve decoren daarom standaard voorzien van de SD-structuur.

NATURAL WOOD (NW)

Natuurlijkheid en precisie vormen deze fijne houtstructuur. Het oppervlak lijkt hierdoor licht geschuurd. De poriën zijn onregelmatig en lineair gerangschikt wat samen met verschillende dieptes en grote randscherpte uiterst authentiek werkt. Natural Wood is universeel toepasbaar voor houtsoorten met veel houtporiën maar ook op unidecors werkt Natural Wood vanzelfsprekend – als gekleurd gebeitst hout.


ZINTUIGEN

Oppervlakken bepalen onze perceptie. De juiste structuur maakt materialen tastbaar en prikkelt de zintuigen. De functionele XTreme-oppervlakken van Pfleiderer leggen de lat in dit opzicht echter hoger. Ze combineren een verfijnde look van een mooi decor met een warm, fluweelzacht gevoel met verschillende technische eigenschappen op een unieke manier. 

De gladde, supermatte XTreme-oppervlakken met hun anti-fingerprint-effect zijn verkrijgbaar als robuust hogedruklaminaat of compactlaminaat, als directe coating op decoratief PrimeBoard XTreme en ook op hoog UV- en weerbestendig Duropal XTerior compact hogedruklaminaat voor buitengebruik. Zo realiseert de meubelmaker supermatte designconcepten die esthetisch, robuust en geschikt voor alledaags gebruik zijn. Daarnaast biedt Pfleiderer voor PrimeBoard XTreme XTreme High Gloss, de perfecte afwerking voor verticale toepassingen met hoogglans spiegeleffect.

Pfleiderer is zich maar al te goed bewust van de verantwoordelijkheid voor mens en natuur. Milieubescherming is daarom een stabiel onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Denk daarbij aan recycling, een ISO 14001 gecertificeerd milieubeleid, milieu-informatie over de producten met behulp van een EPD (Environmental Product Declaration) en de duurzaam hout-certificeringen PEFC en FSC. 

CRADLE TO CRADLE

Grote investeringen zijn daarom gedaan in machines om reststromen hout te bewerken; het gaat daarbij om het verkrijgen van een hoger rendemen. En, vanzelfsprekend een betere reiniging. Ook zijn inspanningen gedaan om het volume reststromen hout te vergroten, dat wordt terug gehaald uit de markt. Het resultaat daarvan is volledig circulair plaatmateriaal met dezelfde producteigenschappen en – hoe kan het ook anders – van hoge constante kwaliteit.  

Om de mate van duurzaamheid aan te tonen heeft Pfleiderer een aantal producten kritisch laten beoordelen. Cradle to Cradle Certified™ is een wereldwijd erkende en wetenschappelijk onderbouwde maatstaf voor veiligere, duurzamere producten gemaakt voor de circulaire economie. Pfleiderer Decoboard en Primeboard zijn Cradle to Cradle Bronze Certified en Pfleiderer Livingboard is Cradle to Cradle Silver Certified beoordeeld. 

DE PFLEIDERER COLLECTIE IS TE VERKRIJGEN BIJ MAIBURG HOUT

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.