Platform voor de interieurbouwbranche
Internationale prijzen voor innovatieve concepten op Interzum

Internationale prijzen voor innovatieve concepten op Interzum

Interzum is een internationale toonaangevende vakbeurs die bekend staat als dé locatie waar exposanten nieuwe normen neerzetten en baanbrekende innovaties presenteren. Voor Decospan een prachtig compliment dat het juist op deze beurs twee prijzen wist te winnen. Zowel voor het nieuwe Querkus Vintage Intense als voor Woodcoustics wist het Belgische bedrijf een prijs voor ‘high product quality’ in de wacht te slepen. Brandmanager Wouter Polfliet is vanzelfsprekend uiterst content met de prijzen. “Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt, maar het blijft telkens een aangename verrassing.”

Voor Decospan een prachtig compliment dat het juist op deze beurs twee prijzen wist te winnen. Zowel voor het nieuwe Querkus Vintage Intense als voor Woodcoustics wist het Belgische bedrijf een prijs voor ‘high product quality’ in de wacht te slepen. Brandmanager Wouter Polfliet is vanzelfsprekend uiterst content met de prijzen. “Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt, maar het blijft telkens een aangename verrassing.”

Waarin onderscheiden deze twee innovaties zich van de rest? “Woodcoustics is een oplossing voor akoestische uitdagingen in interieur. De panelen spelen in op auditief comfort en het corrigeren van de nagalm van de menselijke stem. Het is een serie akoestische fineerplaten die we samen met Triplaco NV ontwikkeld hebben. De reden om dit te ontwikkelen is omdat wij bij projecten merkten dat de akoestiek veel beter kon. Dit heeft namelijk een negatieve uitwerking op het welzijn van bewoners of medewerkers. Om die reden hebben wij dertien akoestische producten ontwikkeld. Dit is een mix van micro- en nanogeperforeerde, gegroefde en geboorde types.” 

Woodcoustics

Meedenken met de architect en opdrachtgever.

Tevens presenteerde Decospan op Interzum ook de nieuwe, exclusieve oppervlaktebewerking van Querkus; een collectie rond fineer van Europees eiken. “De naam van deze nieuwe lijn is Querkus Intense. Het kenmerkt zich door een uitgesproken diep reliëf in het oppervlak. De beursbezoekers waren erg enthousiast en zien deze uitbreiding als een uitstekende aanvulling op onze collectie. Deze nieuwe collectie zorgt namelijk voor nog meer beleving van het hout, met name dankzij de uitgesproken krachtige uitstraling.”

Volgens Polfliet tonen deze ontwikkelingen aan dat Decospan zich niet meer manifesteert als louter een fabrikant van fineer. “Wij zijn een bedrijf dat meedenkt met de architect en opdrachtgever en hen ondersteunt om hout op de best mogelijke manier te integreren in hun project. De beleving rondom hout is steeds belangrijker geworden. Ons werk is meer consultancy dan puur een productieproces. Mensen associëren hout met warmte en gezelligheid. Wij zijn in de gelegenheid om producten te maken die passen bij het project. Dit heeft op lange termijn veel meer waarde voor de klant. Om die reden hebben wij ook gekozen voor een nieuwe huisstijl, nieuw logo en nieuwe website. Bovendien worden onze experience centres steeds belangrijker. Deze zijn te vinden in Menen, Londen, New York en Parijs.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.