Platform voor de interieurbouwbranche
Interieurspecialist automatiseert om productieproces te optimaliseren

Interieurspecialist automatiseert om productieproces te optimaliseren

Firma’s automatiseren om de mogelijkheden uit te breiden, het risico op fouten te reduceren, de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer te verbeteren en uiteindelijk het rendement te verhogen. Bij Interieur Lievens, specialist in de uitwerking en productie van standaard- en maatoplossingen voor interieurinrichting sinds 1993, zetten ze dit jaar ook de stap naar een geautomatiseerd productieproces: van tekening tot afgewerkt geheel. Na een grondige evaluatie van de verschillende mogelijkheden op de markt koos zaakvoerder Peter Pauwelyn voor de Korpus-software van Vlecad.

Al meer dan 25 jaar zetten de ervaren meubelmakers van Interieur Lievens de ontwerpen van binnenhuisarchitecten en ideeën van particulieren om in maatoplossingen. De firma uit Izegem is gespecialiseerd in de tekening, productie, levering en installatie van plafonds, binnendeuren en ander binnenschrijnwerk, maar legt de focus vooral op maatmeubilair voor livings, keukens, badkamers, slaapkamers, dressings, … én de totaalinrichting van particuliere woningen, winkels en kantoorruimtes.

“Carlos Lievens bouwde zijn eenmanszaak op korte tijd uit tot een sterke lokale speler met vijf medewerkers en een up-to-date machinepark”, zegt huidig zaakvoerder Peter Pauwelyn. “Toen mijn vrouw en ik in 2013 zijn levenswerk overnamen, hebben we onszelf 5 jaar de tijd gegeven om de markt en de mogelijkheden door en door te leren kennen. Vandaag willen we Interieur Lievens, dat intussen elf medewerkers telt, verder uitbouwen.”

Investeren in automatisering

Om de efficiëntie en productiviteit verder te optimaliseren, de mogelijkheden uit te breiden en het risico op fouten nog meer te beperken, besloot Peter Pauwelyn om te investeren in de automatisatie van het productieproces.

“In het verleden tekenden we eerst alle plannen volledig uit. Na goedkeuring door de klant werden de gegevens manueel ingegeven in een ander programma, dat de stuklijsten voor de machines genereerde. Dat betekende veel tijdverlies én verhoogde ook het risico op fouten”, geeft de zaakvoerder aan.

De firma beschikt over een ervaren team van medewerkers en een up-to-date machinepark.

 

“Op Prowood bekeken we alle bestaande pakketten en Korpus van Vlecad voldeed het meest aan onze behoeften. Met deze software kunnen we alle plannen voor de mensen op de werkvloer nu vanuit de productietekening afdrukken. Zo zijn tekening en productie perfect op elkaar afgestemd. We kunnen ook een 3D-beeld van elk element weergeven. Daardoor kunnen eventuele fouten al voor de productiefase ontdekt worden, wat veel tijd en kosten spaart.”

Doorgedreven opleiding werpt vruchten af

Bij Interieur Lievens lopen vandaag ongeveer 50 % van de opdrachten via Korpus. Alleen de projecten, die van voor de overgang dateren, worden nog op de oude manier afgewerkt, maar tegen het einde van het jaar moet alles geautomatiseerd geproduceerd worden.

Met de Korpus-software van Vlecad wil men het productieproces optimaliseren en bijgevolg het rendement verhogen.

 

“Onze medewerkers stonden eerst wat sceptisch tegenover de automatisatie en hadden schrik dat ze met die software niet overweg zouden kunnen. Logisch als je al vele jaren op een bepaalde manier werkt”, zegt Peter Pauwelyn. “Na een doorgedreven opleiding door de ervaren specialisten van Vlecad waren ze echter overtuigd. Die mensen kennen hun product door en door en legden alles tot in de kleinste details uit. Ze maakten daarbij gebruik van duidelijke voorbeelden die perfect op onze behoeften afgestemd waren. Bovendien kregen we ook tijdens de installatie nog heel wat nuttige informatie. Verder geldt hier ook het motto ‘al doende leert men’ en kunnen we met al onze vragen steeds bij Vlecad terecht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.