Platform voor de interieurbouwbranche
Interieursector breekt alle records na jaar in eigen huis

Interieursector breekt alle records na jaar in eigen huis

Tekst: Jerry Helmers / Van Hoecke   Beeld: Van Hoecke / Juan Wyns

Een jaar lang vormde ons huis meer dan ooit het middelpunt van ons leven. Het was ons kantoor, ons restaurant, ons hotel, … Dat alles zorgde ervoor dat vele thuisblijvers hun woning op een andere manier gingen bekijken. Dit resulteerde  dan ook in een grote stijging in de vraag naar nieuwe, praktische meubelen. De interieursector piekt als meer dan ooit tevoren. Dit gebeurt zelfs zo hard dat de hele supply chain onder enorme druk kwam te staan en er tekorten volgden in materialen, maar zeker ook in arbeidskrachten.

Peter van Hoecke.

Pre-corona brachten we veel tijd door op allerlei verschillende plaatsen. Thuis, op het werk, op restaurant, bij vrienden, op vakantie, op café, in de winkel, … Dit maakte dat er niet veel tijd thuis gespendeerd werd. Nu de tijd die we thuis doorbrachten fors toegenomen is, leek de belangrijkste investering van het afgelopen jaar het comfort van onze eigen woning. Het budget dat voorheen in luxe buiten de woning zat, kon nu geïnvesteerd worden in een thuis waarvan je niet hoeft te ontsnappen. 

Dit merken we in de interieursector heel goed aan de stijgende vraag naar alle soorten interieurmaatwerk, gaande van keukens tot dressings. Van Hoecke uit Sint-Niklaas is één van de belangrijkste toeleveranciers voor deze sector en zit met haar lades, scharnieren of ander meubelbeslag geïntegreerd in nagenoeg ieder meubel.

“Aan de vooravond van de eerste lockdown wist niemand wat er op ons afkwam en wat het effect op de economie in het algemeen en onze sector in het bijzonder zou zijn”, vertelt Peter Van Hoecke (CEO Van Hoecke). 

“Intussen is duidelijk dat de interieursector in dit verhaal één van de sectoren is waar een duidelijke groei op te tekenen is, dat merken we zelf ook aan onze orderinstroom. Zo’n onverwachte stijging zorgt ervoor dat wij en andere toeleveranciers op sommige momenten alle zeilen moeten bijzetten om aan de grote vraag te blijven voldoen.”

Het bedrijf uit Sint-Niklaas zag het afgelopen jaar zijn omzetcijfers met 15% stijgen en schrikt er dan ook niet voor terug om te blijven investeren en nieuwe medewerkers te werven. Vóór de coronacrisis telde het personeelsbestand 240 medewerkers. 

“Het afgelopen jaar hebben we maar liefst 69 personen in dienst genomen. Dit zijn niet alleen mensen die ons tijdelijk doorheen deze drukke periode helpen, maar ook 45 medewerkers met een langdurig contract en uitzendkrachten met optie op een vast contract. Zeker 13 collega’s hebben we het afgelopen jaar onmiddellijk vast in dienst genomen. En daar stopt het niet bij, want op dit ogenblik hebben we nog een dertigtal openstaande vacatures. Al deze mensen zullen ons de komende maanden en jaren bijstaan om onze groeicijfers te bevestigen en versterken. We zijn immers nog maar net begonnen aan de internationale uitbouw van ons bedrijf en verwachten ook daarmee onze groei te kunnen voortzetten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.