Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Interieursector breekt alle records na jaar in eigen huis

Als we terugblikken op een jaar corona, dan kunnen we vast stellen dat deze crisis een grote negatieve invloed had op de meeste sectoren. Al zijn er ook sectoren die net een duwtje in de rug kregen.

Productie-05 kopiëren

3 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Tekst: Jerry Helmers / Van Hoecke   Beeld: Van Hoecke / Juan Wyns

Een jaar lang vormde ons huis meer dan ooit het middelpunt van ons leven. Het was ons kantoor, ons restaurant, ons hotel, … Dat alles zorgde ervoor dat vele thuisblijvers hun woning op een andere manier gingen bekijken. Dit resulteerde  dan ook in een grote stijging in de vraag naar nieuwe, praktische meubelen. De interieursector piekt als meer dan ooit tevoren. Dit gebeurt zelfs zo hard dat de hele supply chain onder enorme druk kwam te staan en er tekorten volgden in materialen, maar zeker ook in arbeidskrachten.

Peter van Hoecke.

Pre-corona brachten we veel tijd door op allerlei verschillende plaatsen. Thuis, op het werk, op restaurant, bij vrienden, op vakantie, op café, in de winkel, … Dit maakte dat er niet veel tijd thuis gespendeerd werd. Nu de tijd die we thuis doorbrachten fors toegenomen is, leek de belangrijkste investering van het afgelopen jaar het comfort van onze eigen woning. Het budget dat voorheen in luxe buiten de woning zat, kon nu geïnvesteerd worden in een thuis waarvan je niet hoeft te ontsnappen. 

Dit merken we in de interieursector heel goed aan de stijgende vraag naar alle soorten interieurmaatwerk, gaande van keukens tot dressings. Van Hoecke uit Sint-Niklaas is één van de belangrijkste toeleveranciers voor deze sector en zit met haar lades, scharnieren of ander meubelbeslag geïntegreerd in nagenoeg ieder meubel.

“Aan de vooravond van de eerste lockdown wist niemand wat er op ons afkwam en wat het effect op de economie in het algemeen en onze sector in het bijzonder zou zijn”, vertelt Peter Van Hoecke (CEO Van Hoecke). 

“Intussen is duidelijk dat de interieursector in dit verhaal één van de sectoren is waar een duidelijke groei op te tekenen is, dat merken we zelf ook aan onze orderinstroom. Zo’n onverwachte stijging zorgt ervoor dat wij en andere toeleveranciers op sommige momenten alle zeilen moeten bijzetten om aan de grote vraag te blijven voldoen.”

Het bedrijf uit Sint-Niklaas zag het afgelopen jaar zijn omzetcijfers met 15% stijgen en schrikt er dan ook niet voor terug om te blijven investeren en nieuwe medewerkers te werven. Vóór de coronacrisis telde het personeelsbestand 240 medewerkers. 

“Het afgelopen jaar hebben we maar liefst 69 personen in dienst genomen. Dit zijn niet alleen mensen die ons tijdelijk doorheen deze drukke periode helpen, maar ook 45 medewerkers met een langdurig contract en uitzendkrachten met optie op een vast contract. Zeker 13 collega’s hebben we het afgelopen jaar onmiddellijk vast in dienst genomen. En daar stopt het niet bij, want op dit ogenblik hebben we nog een dertigtal openstaande vacatures. Al deze mensen zullen ons de komende maanden en jaren bijstaan om onze groeicijfers te bevestigen en versterken. We zijn immers nog maar net begonnen aan de internationale uitbouw van ons bedrijf en verwachten ook daarmee onze groei te kunnen voortzetten.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%