Platform voor de interieurbouwbranche
Interieurbouwsoftware voor elk project
Het ontwerp voor de kantine van een transportbedrijf.

Interieurbouwsoftware voor elk project

Beter en sneller plannen met 3D-tekenprogramma

Op HoutPro+ toonde de grote drukte bij op de stand van PaletteCAD al aan dat de softwarespecialist flink aan de weg timmert. “Onze naamsbekendheid is toegenomen”,  zegt Jeroen Smeets. “Interieurbouwers ontdekken steeds meer dat we een ideaal alles-in één-softwareconcept bieden.”

Een muziekhoek in een woonkamer.

“Steeds meer professionals gaan onze ontwerpsoftware gebruiken”, zegt Smeets. “De interieurbouwers hebben het nog steeds druk en onze software helpt hen om beter en sneller te plannen. Ook machineleveranciers zijn enthousiast over ons, omdat de koppeling naar machines toe erg goed werkt en ons programma de werkvoorbereiding vereenvoudigt.”

PaletteCAD is de meest gebruikte CAD-CAM combinatie in de interieurbouw. “Ons pakket bevat producten, materialen, werktuigen en catalogussen die zijn afgestemd op de planningsvereisten in onder meer de meubel- en interieurbouw. Dit maakt het mogelijk om, sneller dan met eenvoudige interieurplanners, professioneel, snel en efficiënt te ontwerpen. Daarna zorgen onze renders voor een mooiere presentatie.” 

Met PaletteCAD kunnen complete interieurinrichtingen ontworpen worden.

Naast de voorgeprogrammeerde data is PaletteCAD zeer geschikt voor ambachtelijk maatwerk. “Het is een misvatting dat PaletteCAD niet geschikt is om de vrije vormen, die een interieurbouwer moet kunnen maken, uit te tekenen. Ook als een ontwerp achteraf aangepast moet worden dan is dit snel gebeurd.”

De PaletteCAD software zorgt voor zaagoptimalisatie

Het doel van de softwarespecialist is om zijn gebruikers zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Smeets: “In het ontwerp kunnen we ook de installatiepunten weergeven, bijvoorbeeld van stopcontacten, of de waterafvoer. Daarnaast zijn doorsnedes van een bepaalde kant mogelijk, zodat de interieurbouwer meer dan voldoende informatie heeft om te zien wat het eindresultaat moet zijn. Deze informatie voegen wij makkelijk samen in een PDF.” 

Na het ontwerpen volgt de koppeling met de machine. “In PaletteCAD kan de gebruiker eenvoudig zien hoeveel platen hij nodig heeft voor het ontwerp en wat de materiaalkosten zijn. Ook hoeveel kantenband nodig is, berekent het programma. De plaatnerf wordt daarna altijd goed meegestuurd naar de CNC machine, waarbij de software zorgt voor zaagoptimalisatie. Zo wordt het materiaal zo efficiënt mogelijk gebruikt.”

Blijven verbeteren

Smeets: “Op detailniveau zijn we doorlopend bezig om het programma allround nog verder te verbeteren. Hierbij is gebruiksgemak een belangrijke focus, omdat wij ons hierin onderscheiden. PaletteCAD is heel goed aan te leren, ook zonder ervaring met computers en tekenen. Daarnaast is het niet alleen een kastenprogramma, maar is het tevens een ontwerpprogramma voor het productie-klaar designen van complete interieurinrichtingen.” 

Om de gebruiker te ondersteunen geeft PaletteCAD online trainingen en trainingen op locatie. Inmiddels is echter ook het online trainingsplatform PaletteUniversity beschikbaar. “Hier staan nu al honderden filmpjes op, waarin elke functie van onze software uitgebreid wordt uitgelegd. Onze gebruikers kunnen hierin zoeken naar antwoord op hun vraag. Ze kunnen kennis tot zich nemen op het moment dat het hen uitkomt. Het aanbod van filmpjes zal alleen maar blijven groeien.”

Ter afsluiting, tot eind van dit jaar is het voor producenten van o.a. meubelbeslag en keukenapparaten nog steeds mogelijk om 200 producten aan te leveren die gratis worden opgenomen in de digitale bibliotheek van PaletteCAD. “Deze bibliotheek is gevuld met objecten en geometrische vormen in 3D die de gebruiker in een ontwerp kan slepen.”

De afgebeelde projecten bij dit artikel zijn van Het Interieurhuys.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.