Platform voor de interieurbouwbranche
Interieurbouwers kiezen voor verregaande automatisering van hun productieproces
Met Korpus kan men alles parametrisch uittekenen, beelden renderen, technische plannen maken en de productie aansturen. AutoFIT optimaliseert de productieprocessen.

Interieurbouwers kiezen voor verregaande automatisering van hun productieproces

De automatisering van het machinepark en de investering in een 3D CAD/CAM-pakket zijn ook voor interieurbouwers, meubelmakers, maatkastenbouwers en schrijnwerkers echt een stap vooruit. De kwaliteit stijgt, het risico op fouten vermindert en de snelheid en efficiëntie op de werkvloer nemen toe. Softwarespecialist Vlecad biedt met Korpus en AutoFIT een all-in-one 3D CAD/CAM-oplossing. Korpus Web laat gebruikers toe om online data in te geven en processen aan te sturen. Met het tekenprogramma Korpus Draw kan een plaatser zelf tekenen met de eigenschappen van de productie-unit, waarna die tekeningen productieklaar aangeleverd worden.

Productiebedrijven met Korpus kunnen een licentie van Korpus Draw huren en die aan hun klant verhuren. Zo kan hij zelf tekeningen maken, die productieklaar zijn.

Vlecad is dé softwarepartner voor kastenbouwers en interieurspecialisten. De firma ontwikkelt al sinds 1987 CAD/CAM-software voor de meubel- en interieurindustrie en met Korpus en AutoFIT biedt de firma een all-in-one 3D CAD/CAM-oplossing. 

“Korpus wordt gebruikt voor het parametrisch uittekenen van kasten en kamers, het renderen van beelden, het aanmaken van technische plannen en het aansturen van de productie. Met AutoFIT beschikt de klant over een volwaardige software voor de optimalisatie van de productieprocessen. Zo krijgt bijvoorbeeld de (opdeel)zaag de nodige data om de stukken op een correcte wijze te kunnen produceren. Met deze software worden ontwerpen omgezet naar aansprekende 3D-presentaties en met een 3D-bril kunnen klanten alles virtueel bekijken en naar eigen wens verder aanpassen. Klanten kunnen die virtueel gerenderde ruimte op een smartphone downloaden om ze aan familie of vrienden tonen”, licht Lars Vliegen van Vlecad toe. 

“We spelen ook in op Industrie 4.0. We kunnen met de software alle merken en types machines en magazijnen vanuit de tekening aansturen. Operatoren kunnen die machines met één barcode aansturen, terwijl ze de nodige feedback op het beeldscherm krijgen en zien wat de volgende bewerking is. Werkvoorbereider, projectleider en zaakvoerder behouden op elk moment een overzicht van het volledige productieproces.”

Om op de stijgende vraag naar web-gebaseerde applicaties in te spelen, introduceert Vlecad Korpus Web.

Web-gebaseerde applicatie

Intussen blijft Vlecad de software verder optimaliseren met nieuwe functies, waarmee fabrikanten onder meer nog sneller kunnen tekenen of meerdere werkstukken samen kunnen nemen om bijvoorbeeld te boren. Ook de vraag naar web-gebaseerde applicaties blijft groeien en daarom introduceerde het softwarehuis Korpus Web. Daarmee kan men van op afstand het nodige uitwerken en aansturen om de processen vlot te laten verlopen. Verder bestellen eindklanten ook steeds vaker meubilair online. Fabrikanten kunnen deze bestanden downloaden, in de software plaatsen en produceren. 

Vanuit Korpus kunnen alle merken en types van machines vanuit de tekening aangestuurd worden: freesmachines, opdeelzagen, CNC-bewerkingscentra, nesting machines, platenmagazijnen, kantenlijmmachines, ….

Tekenprogramma biedt meerwaarde

Bij Vlecad stelden ze ook vast dat hun klanten steeds meer opdrachten voor derden uitvoeren. De tekeningen die ze daarvoor toegestuurd krijgen, moeten ze opnieuw tekenen. Daardoor wordt de werkvoorbereiding duurder, is er veel nazorg en groeit ook het risico op fouten, waarvoor de fabrikant finaal ook verantwoordelijk is. Die productiebedrijven kunnen nu een licentie van de Korpus Draw huren en die aan hun klanten doorverhuren. 

Deze zogenaamde Korpus Member kan zo zelf tekenen met de eigenschappen van de Korpusdata van de productie-unit. Als de tekening klaar is, kan de productie onmiddellijk starten. 

“Uiteraard moet de productie-unit over een Korpus software met NC-aansturing beschikken en wordt de Korpusdata naar een Cloud-omgeving gekopieerd. De firma huurt een licentie van Korpus Draw om die aan hun klant te verhuren”, legt Vliegen uit. 

“Via Cameyo wordt een klantspecifieke login aangemaakt en de link wordt vervolgens naar de Korpus Member doorgestuurd. Die kan zijn tekeningen enkel in de cloud-omgeving opslaan. Zodra het tekenwerk van de Korpus Member klaar is, kan het productiebedrijf de tekeningen openen en de productie starten, zonder nog verdere ingrepen te moeten uitvoeren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.