01:26
18-09-2015

Interieurbouwbeurs & Hout Vakbeurs samen met Bouw Compleet

Van 15 tot en met 17 september vindt in Gorinchem wederom de Interieurbouwbeurs plaats; deze keer onder de naam Interieurbouw & Hout Vakbeurs (IHV). Een andere verandering dat deze nu is samengevoegd met de Bouw Compleet Beurs. Een bewuste keuze volgens de organisatie; door dit besluit hebben bezoekers meer te kiezen. Overigens hebben alle exposanten wel gewoon een stand op de beurs die het beste aansluit bij het eigen product.

De IHV blijft natuurlijk de enige vakbeurs in Nederland voor toeleveranciers van interieurbouw en de houtbranche. Hier komen alle betrokken partijen uit deze sector bij elkaar om zich te presenteren, te laten informeren of gewoon om te netwerken. Deze vakbeurs blijft de ideale plek om inspiratie op te doen in een ontspannen sfeer. Tijdens de vorige editie in 2013 waren ruim 5700 bezoekers in Gorinchem aanwezig.

Beursorganisator Sanne Kanter geeft uitleg waarom deze nu samengaat met de Bouw Compleet Beurs. “De IHV is natuurlijk een aftakking van de bouwsector. Voor ons was dat een goede reden om deze twee beurzen samen te voegen. Wij verwachten dat veel bezoekers in beide evenementen geïnteresseerd zijn, maar de stands staan niet door elkaar heen. Wij zien het als een meerwaarde voor alle betrokkenen: exposanten, organisatie en beursbezoekers. Wie iets specifieks zoekt, gaat gewoon naar het event van zijn keuze.”

In tegenstelling tot de IHV is Bouw Compleet Beurs meer gericht op groothandelaren, maar ook voor uitvoerders en woningbouwverenigingen. Tevens richt deze beurs zich ook op bijvoorbeeld architecten en aannemers; twee partijen die ook in het aanbod op de Interieurbouwbeurs geïnteresseerd zijn.

Door de gunstige ligging van de Evenementenhal in het midden van het land verwacht de organisatie bezoekers uit

alle windstreken. Kanter: “Veel mensen vergelijken deze beurs vaak met de IHK in Hardenberg die jaarlijks plaatsvindt; dat is natuurlijk niet terecht. Hier in Gorinchem is het aanbod toch iets ruimer. Een voorbeeld: in Hardenberg stonden afgelopen voorjaar drie machinebedrijven; op deze beurs staan er zeven. En dat geldt voor het totale aanbod. Dit is voor alle betrokkenen uit deze sector dit najaar dé plek om aanwezig te zijn. Uit onderzoek en analyse van voorgaande edities blijkt namelijk dat 88% van de bezoekers van de Interieurbouw & Hout Vakbeurs beslissingsbevoegd is. Wat overeind blijft, is natuurlijk de vertrouwde full-service formule waarbij zowel exposanten als beurs­bezoekers voorzien worden van eten en drinken.”

Mogen de bezoekers buiten de stands nog iets extra’s verwachten? “We zijn nog aan het brainstormen of we op het machineplein demonstraties van de machines laten verzorgen. Als dat gebeurt, dan verzorgen de exposanten dit zelf. Laat dat dus nog even een verrassing zijn.”

Tekst: Rob Buchholz   

Binnenwerk partners