Dekker Zevenhuizen
01:52
30-10-2018

Het interieur is op zoek naar rust en soberheid

Dé grote vraag in interieurland is elke keer weer: wat zijn de meest relevante trends van dit moment? En specifiek nu: wat zijn deze voor het jaar 2019? Enerzijds lastig om die te voorspellen, anderzijds is er toch ook een indicatie waar voor iedereen – binnen en buiten het vakgebied – ­de herkenning in zit. Aan het woord is Ben van Elk, Marketing Manager bij Dekker Zevenhuizen. 

Vanuit het dit jaar geopende prachtige Dekker Trend Centre in Zevenhuizen vertelt hij andermaal dat de collectie nooit een toevalstreffer is. “Wij laten de huidige en toekomstige trends door externe professionals grondig analyseren. Wij maken daar dan in ons aanbod bewuste keuzes op.”

Volgens Ben is de samenleving meer en meer op zoek naar bezinning, minder prikkels en structurelere rust. Mensen hebben (weer) de behoefte om te ontsnappen aan de overkill aan informatie, waar iedereen 24/7 aan is blootgesteld. “Je leest het steeds vaker in de media: er is heel veel stress, onder andere op de werkvloer. Burn-out lijkt volksziekte nummer 1 te worden. Er wordt veel (te veel?) van de mensen verwacht. Het lijkt alsof we in een keiharde deadlinemaatschappij leven waar bijna geen ruimte meer is om te ontspannen of een time-out te nemen. Ik zie een tegenbeweging op gang komen; niet alles ‘moet’ meer. Je ziet dat mensen langzaamaan bewuster worden van de keuzes die ze kunnen maken ten aanzien van hun persoonlijke welzijn en welbevinden. Plat gezegd; we willen al die prikkels niet meer. Misschien gaan we zelfs weer een beetje terug naar wie we werkelijk zijn?” Het zou zomaar kunnen. 

Voor Dekker Zevenhuizen ligt er daarom de uitdaging om in te spelen op die ‘tendens naar meer rust’. “Ik zie vanuit dat perspectief beredeneerd veel meer sobere kleuren en natuurlijk (verweerde) materialen. Beton, marmer, bruin en hout.”

Dekker Zevenhuizen

RAW RITUALS
“Zo wordt in de trend Raw Rituals de natuur op een rauwe manier toegepast in de keuken en badkamer”, vervolgt Ben. “Het draait hierbij om wellbeing en spiritualiteit. Grof hout, metaal, natuursteen, marmer en beton zijn de kleuren die essentieel zijn en ook een bijdrage leveren aan die wens naar meer rust. Hout wordt met natuursteen gecombineerd; in keukenbladen, wanden, kookeilanden en uiteraard ook de meubelen, vloeren en accessoires. Belangrijk in de collectie zijn de traditionele steenkleuren, zoals in de nieuwe kleuren TopCore marmer wit, marmer zwart en leisteenstructuur. Het leidt tot een inspirerende verstilling in de totale Look and Feel van de keuken.”

NEW CLASSIC
Maar er is ook behoefte aan iets stoers. Een beetje dandy. “In de trend New Classic herleven de warme retro-kleuren in het interieur met een nieuw gevoel van grandeur en glamour”, vertelt Ben. “Hier gaat het om de creatie van een nostalgisch gevoel terwijl deze tegelijkertijd in de tijd van nu passen. Dit lukt onder andere door de nieuwe kleuren van Fenix NTM Night Blue en Forest Green gecombineerd met gouden kranen en spoelbakken.” 

Concrete inspiratie kan worden opgedaan in het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen. Maak een afspraak voor een bezichtiging via info@dznet.nl    

Dekker Zevenhuizen


Breaking news
Sinds 1 september 2018 heeft Dekker Zevenhuizen de vertegenwoordiging van de kranen van Gessi verworven voor de Nederlandse en Belgische markt. “We gaan de komende maanden hiermee naar zeker 150 showrooms”, zegt Ben. “De kranen hebben een grote verscheidenheid op de kleuren en de grafische prints. Het doordachte design is uniek. Over de kwaliteit is geen twijfel mogelijk.

Tekst: Jerry Helmers  Beeld: Dekker Zevenhuizen (LevendEcht)

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Binnenwerk partners

MeubelverlichtingTheNewMakers