Platform voor de interieurbouwbranche
Inspirerend Tiny House is hét gespreksonderwerp op de InCoDa

Inspirerend Tiny House is hét gespreksonderwerp op de InCoDa

Van 24 tot en met 26 september 2023 vindt de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) plaats in Evenementenhal Gorinchem. Het is dé plek waar de bezoekers volop inspiratie vinden op het gebied van ruimtebekleding, vloeren, lijmen, akoestiek en interieurbouw. De komende editie wordt bijzonder, want… er zijn méér projecten op het gebied van interieurbouw dan ooit tevoren. Van een Tiny House project met een maatwerkkeuken en lounge bank tot verschillende inspirerende projecten van de talenten van het Hout- en Meubileringscollege. De redactie van Binnenwerk sprak met de organisatie.

De stands zien er zoals altijd prachtig uit. Het zijn de plekken waar je ontmoet!

“Voor de aankomende editie kunnen wij met veel plezier en trots een mooi deelnemersveld en programma delen met de interieurbranche.” Aan het woord is Mascha de Bruin, Head of Cluster Retail & Interior bij beursorganisatie Easyfairs. “Uiteraard kan iedereen veel vaste partners tijdens het event bezoeken. Denk daarbij aan bedrijven zoals Arte – HookedOnWalls, B&C Raamdecoratie, BerryAlloc, Bijlard Bouwchemie, Bostik, Deli Home, Exclusive Decor, Fetim Group Mondial, Forbo Eurocol, Indivipro & Carpetlinq, JOKA Nederland, Kerakoll, Koninklijke Peitsman, RIGO Verffabriek, Rubio Monocoat, Stauf, Stone Age, TFD Floor Tile, THOMSIT, Vink VTS, Vyva Fabrics en nog veel meer.’ 

Kleurrijk en een duurzame uitstraling.

“Daarnaast zitten echter tussen de ruim 200 deelnemende merken ook verschillende bedrijven die wij weer terug of voor het eerst mogen verwelkomen”, vervolgt Mascha. “Denk aan Bart Brugman, Calitex BV groothandel in vloeren, Dersimo, GMD Elite First Class Metalstuc, Handelsonderneming Heditex | Meister & Bodiax, House of Floors/Enia-Flooring, Parketfabriek Lieverdink, Sanderson Design Group, Your Floor® / Your Walls® / Republic Floor en Zwoosch Interior Solutions.”

Een goed gesprek, netwerken én elkaar inspireren. Zoals het hoort op een beurs.

Maar bovenal is het opvallend dat er bij de aankomende editie veel akoestische oplossingen worden gepresenteerd. Bedrijven als Akupanel, Decobel, Meister, Tacito visueel en akoestisch comfort, Your Walls®, VANDE / OAKE en Wallmakers.nl & FORM AT WOOD laten zien wat ze kunnen, wat ze maken én welke expertise ze hebben.

Het volledige overzicht van de merkenlijst is uiteraard te vinden op de website interieurcollectiedagen.nl.

Tiny House

Mascha vertelt dat de bezoekers verrast en geïnspireerd gaan worden door het speciaal ontworpen Tiny House. “Dit is in samenwerking met interieurarchitect Saskia Beekmans van Beekmans Design (BNI-lid), fabrikant Precofab en diversen sponsoren, neergezet. Het Tiny House wordt samen met twee andere stijlvolle presentaties, het masterclass programma gepresenteerd op InCoDa’s Interieur Festival. Deze bijzondere samenwerking is meer dan slechts alleen een presentatie hoe je een kleine ruimte mooi kunt inkleden. Samen met alle betrokken partijen willen we een stuk bewustwording creëren. Zoals de vraag: waar gaat de woningmarkt in Nederland naartoe? En, hoe wonen wij over 10 jaar?”

Volgens Mascha laat het Tiny House project dan ook diverse uitdagingen op de woningmarkt zien. “Het verbindt het begrip ‘wonen’ meer dan ooit met mensen, maar men kijkt ook naar de effecten van de vergrijzing en de behoeften van de jonge generatie. Interieurarchitect Saskia Beekmans creëert impactvolle ruimtes die de wereld mooier maken en mensen met elkaar verbinden. Het gaat dus om de essentie van het leven: hoe laat je gevoel en functionaliteit in een Tiny House goed en optimaal samensmelten?”

Het bedrijf Precofab is nauw betrokken bij het Tiny House project. “In het dagelijkse werkleven levert dit bedrijf hoogwaardige, op maat gemaakte recreatie- en woningbouwoplossingen, inclusief uitbreidingen en privé sanitair. 

Met hun expertise in chalets en hun kennis van de bouw van recreatie-accommodaties is het bedrijf in staat om ook bijvoorbeeld een aanbouw voor woningen snel – in enkele dagen – te realiseren.”

Mascha legt uit dat er nog meer leveranciers betrokken zijn bij het project. “Denk daarbij aan de vertrouwde InCoDa segmenten zoals raamdecoratie, vloeren, wandbekleding, stoffering en akoestiek, maar ook aan sanitair, verlichting, tegels én interieurbouw. De sponsors zijn Allure kasten op maat, Berry Alloc, Interfloor, LAUFEN, Masureel International, Rubio Monocoat, TEXDECOR (Casadeco en Casamance) en The Mosaic Factory.”

Daarnaast leveren BST Midden Nederland en De Boer Maatwerk ook hun bijdrage inzake interieurbouw, zo zegt Mascha.

Op de beurs gaat het vanzelfsprekend ook om de letterlijke ervaring: het aanraken en voelen van het materiaal.

Precisie en innovatie

BST Midden Nederland zegt hierover: “Wij creëren een wereld waar technische uitdagingen worden aangepakt met precisie en innovatie, waarbij elke oplossing nauwkeurig wordt afgestemd op de behoeften van de klant. Wij werken veel voor architecten en ontwerpers met eigen mensen uit het vakgebied. Zij snappen als geen ander hoe het is om vooruit te denken en te innoveren. Saskia heeft ons gevraagd om een bijdrage te leveren. En dat doen we dus graag.”

Ook De Boer Maatwerk kijkt uit naar de beurs en naar het project rondom het Tiny House. Eigenaar Jacob de Boer zegt: “Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van interieuroplossingen. Die realiseren wij met een eigen productie in Alphen aan den Rijn en in onze eigen ontwerpstudio in Gouda. We hebben nu dus ook het concept van het Tiny House ontdekt.”

“Wij halen veel energie uit de momenten dat wij samen met onze partners iets vernieuwends en uitdagends mogen presenteren. Maar ook gaan we het gesprek aan: waar staan wij als markt over 10 jaar en hoe gaan we om met een thema als duurzaamheid? Ja, dit wordt steeds belangrijker, maar hoe koppelen we dit dan aan de ontwikkelingen van de Tiny Houses? Realiseren we ons wel genoeg dat onze manier van leven is veranderd waardoor de leefruimtes, waarin we vertoeven, ook zullen mee moeten evolueren?”

Naar verwachting wordt de editie van 2023 ook weer goed bezocht!

INSPIRATIESESSIES

Mascha: “Saskia Beekmans geeft op maandag 25 en dinsdag 26 september  een inspiratiesessie over dit mooie project. Daarnaast is er elke dag een trendlezing bomvol inspiratie te volgen. Sprekers en inspirators zoals Anna Hutten van InRetail, Hilde Francq van Francq Colors en interieurarchitectenbureau Lasut & Braun geven dan acte de présence. Maar niemand minder dan de voormalige voormalige Senior Specialist Visual van de Bijenkorf, Ronny de Vylder, spreekt en er is elke dag een actueel ronde tafelgesprek tijdens de live podcast van vakbladen Mobilia en Vloeren Business Magazine.”

HMC

Mascha vertelt tot slot dat ook het Hout- en Meubileringscollege (HMC) een mooie presentatie zal verzorgen met tien verschillende afstudeerprojecten in de interieurbouw, interieurstyling en herstoffering. 

“Jaarlijks studeren veel toptalenten af bij onze vaste partner HMC. Die wil je een podium geven. Bovendien zijn er al jarenlang het NK Woning- en Projectstofferen en NK Parketleggen een vast evenement waar wij met veel plezier een mooi podium bieden aan het ambacht en opkomend talent. We geven ze graag een kans om in contact te komen met de branche. Netwerken dus! Voor de tweede keer bieden wij ook een speciaal makers podium aan de andere jonge talenten van het HMC die zeker een kickstart van hun carrière verdienen”, zo sluit Mascha af.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.