Platform voor de interieurbouwbranche
Inspiratiebron door decorvrijheid en kwaliteit. ‘Kwalitatief hoogwaardig HPL’
(Beeld: Christoph Hess Fotodesign)

Inspiratiebron door decorvrijheid en kwaliteit. ‘Kwalitatief hoogwaardig HPL’

“Met onze duidelijke en nuchtere handelsgeest leveren wij producten die passen bij de behoefte van onze klanten”, aldus Bas van Petersen. “In de trendgevoelige markt waarin wij ons begeven, werken wij altijd met de nieuwste trends. Hiermee blijven wij de interieurbouwer en architect verrassen.” Dit doet Alldeco dus onder meer met het Duitse merk Resopal. “Wij zetten ons in om dat merk nog meer op de kaart te zetten.”

Met zijn uitgebreide aanbod van kleuren en structuren kan Resopal zich een van de grootste HPL producenten van Europa noemen. Het bedrijf levert zowel uni-, hout-, steen-, metaal- als grafische decoren. “De HPL van het Resopal is een van de beste die er is. Daarnaast biedt het bedrijf dus een hele brede collectie, zowel qua decor als structuur, waarvan wij veel op voorraad houden.” 

Decorvrijheid en extra eigenschappen

Om de vier jaar introduceert Resopal nieuwe decors, waarin voor iedereen eigenlijk wat wils te vinden is. “Resopal is vanwege de kwaliteit en decorvrijheid een inspiratiebron voor zowel architect als interieurbouwer”, aldus Van Petersen. Niet alleen vanwege de decoren, maar ook vanwege de extra eigenschappen die het bedrijf zijn producten meegeeft. “Zo heeft Resopal voor de meeste producten standaard een antibacteriële bescherming zonder meerprijs.” Juist in deze tijd, waarin hygiëne extra belangrijk is kan dit volgens Alldeco nog een extra verkoopargument zijn.

Voor het SpaStyling concept van Resopal is de antibacteriële afwerking extra belangrijk. We hebben het hier over platen met een watervaste kern, die zowel op de wanden, als op de vloer en zelfs in de badkamer gebruikt kunnen worden. De panelen hebben door hun grote formaat nauwelijks naden en kunnen over de tegels heen gemonteerd worden.

Geen vingerafdrukken meer

Naast de antibacteriële bescherming heeft Resopal een compleet aanbod in zogeheten ‘Anti-fingerprint’ oppervlaktes onder de naam Resopal Traceless. “Deze bewerking zorgt ervoor dat vingerafdrukken niet te zien zijn op kleuren als zwart, wit en crème. Dat is heel erg ‘hot’ en een mooie oplossing voor een storend probleem.” De Resopal Traceless panelen zijn er voor zowel verticaal als horizontaal gebruik. Resopal onderscheidt hierin 3 verschillende structuren namelijk TL, TS en TP (horizontaal).

Door corona heeft Alldeco het volgens Van Petersen alleen maar drukker gekregen. “Er is momenteel zoveel vraag naar decoratief plaatmateriaal. Dat komt omdat er nu ineens veel verbouwd wordt. Wij zetten alle zeilen bij om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit is mogelijk dankzij onze eigen voorraadlocatie, logistiek én complete assortiment.” Alldeco is onderdeel van de Legit Forum Groep, een groep bedrijven met 16 zelfstandige werkmaatschappijen. Deze groep heeft onder meer twee grote logistieke centra, in Utrecht en Best.

Alldeco gebruikt de decoren van Resopal ook voor het eigen merk Pantoni (www.pantoni.nl). Hét onafhankelijke merk dat decoratieve oppervlakken en constructieve dragers samenbrengt. Het is een praktische collectie geproduceerd met kwaliteitsmaterialen, geleverd op topsnelheid. De keuze van kern en oppervlak is helemaal aan de klant. Onder deze naam verlijmt Alldeco zelf platen, zodat een kant en klaar plaat ontstaat met een einddikte van 18mm. “Deze platen hebben het grote voordeel dat de einddikte meteen de dikte is waarop de meeste werktekeningen berekend zijn. De verwerker kan hier dus direct mee aan de slag.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.