Platform voor de interieurbouwbranche
Innovatieve software voor interieurbouwers
Paul van ’t Hoff, Applicatie engineer van TopSolid.

Innovatieve software voor interieurbouwers

CAD/CAM-softwarepakket biedt alle ruimte voor creativiteit

In de wereld van interieurbouw draait alles om maatwerk, precisie, efficiëntie en creatieve vrijheid. Voor bedrijven die streven naar perfectie en optimalisatie is een geavanceerd CAD/CAM-softwarepakket essentieel. Paul van ’t Hoff, Applicatie engineer van TopSolid, legt uit waarom TopSolid’Wood volgens hem de beste keuze is voor de interieurbouwer.

Van ’t Hoff neemt jaren aan ervaring in de interieur- en luxe jachtinterieurbouw mee in zijn nieuwe functie bij TopSolid. “Ik begon mijn loopbaan als meubelmaker, dus ik weet wat de klant verwacht en nodig heeft. Eerst bracht ik veel tijd door achter de CNC-machine en later werkte ik in de tekenkamer. Na jaren 2D getekend te hebben, bleef er altijd het verlangen om 3D te werk te gaan. Zo leerde ik TopSolid’Wood kennen.”

Om het design tot leven te brengen is er TopSolid’Virtual.

De Applicatie engineer is een groot pleitbezorger van automatisering. “Er ontstaat steeds meer schaarste op de werkvloer. Het werk verplaatst zich daardoor naar de tekenkamer en maakt automatisering onmisbaar. Als TopSolid nemen wij de klant bij de hand om de oplossing te bieden die bij hem past. Dat kunnen grote bedrijven zijn, met 28 tekenaars in dienst, maar het is net zo goed de interieurbouwer met één CNC en twee man in de werkplaats.”

Samen met een salesmanager geeft Van ‘t Hoff demonstraties bij de interieurbouwer. Vervolgens is hij samen met een collega verantwoordelijk voor de implementatie. “Wij analyseren het productieproces, verzorgen de installatie van de software en de machinekoppelingen.” Daarnaast verzorgt Van ’t Hoff trainingen en is hij actief bij de supportafdeling van TopSolid.

Programma naar wens uit te breiden

“Met TopSolid’Wood kun je alles wat je bedenkt, uitwerken. Er zijn vrijwel geen beperkingen”, vertelt Van ’t Hoff. “Daarnaast kun je het programma altijd uitbreiden. Sommige interieurbouwers beginnen met tekenen, maar breiden uit met TopSolid’WoodCam om machines automatisch aan te sturen en uiteindelijk zelfs 3D of 5-assig te frezen. Dit maakt het mogelijk om steeds creatiever te zijn met materialen, zoals bijvoorbeeld Solid Surfaces. Na het tekenen van de 3D vorm kan de software deze ‘platslaan’, en met een paar muisklikken is het ontwerp vervolgens gereed voor productie. Door middel van parametrisch werken is het model gemakkelijk aan te passen en past TopSolid’Wood zowel de 2D tekeningen als de materiaal- en houtstaten en CNC toolbanen
automatisch aan.”

TopSolid’Wood gebruikers profiteren ook van de uitgebreide bibliotheek. Deze is helemaal aanpasbaar en kan de klant aanvullen met eigen onderdelen en meubels, en ook met beslag en materialen van zijn leveranciers. “Wij luisteren naar onze klanten en voegen elk jaar nieuwe mogelijkheden toe. In de update van 2024 zijn bijvoorbeeld de verschillende typen Peanut plaatverbinders van Inteligent Fixings toegevoegd.” 

Van ontwerp naar realistische rendering.

Om het design tot leven te brengen is er TopSolid’Virtual, de nieuwe Virtual Reality presentatiesoftware van TopSolid. “Hiermee kun je door middel van een VR- bril in je eigen ontwerp stappen. Dankzij de hoge resolutie kun je zelfs details, zoals de diepte van de nerf en glansgraden, zien. Het is ook mogelijk om mooie renderingen en montage- of demontage video’s te maken.” 

Alle nieuwe ontwikkelingen worden door TopSolid aan hun klanten voorgesteld tijdens de Userday die jaarlijks georganiseerd wordt. Kennismaken met TopSolid? Paul van ’t Hoff komt graag langs voor een demonstratie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.