Platform voor de interieurbouwbranche
Innovatieve interieurbouw materialen
(Beeld: Jeffrey de Bie)

Innovatieve interieurbouw materialen

Zie, voel en beleef

Tijdens HoutPro+ presenteert DecoLegno op imposante wijze haar collectie materialen voor interieurbouw en meubelmaatwerk. Niet alleen de noviteiten van het Italiaanse merk Cleaf staan in de schijnwerpers, maar ook het solid surface programma van Durasein® en de AFX HPL Specials.

Vakmanschap in verwerking

Cleaf is innovatief als het gaat om voelbare structuren in plaatmateriaal. De diepe reliëfs in de synchroonstructuur van Okobo en de grafische structuren van Riga en Cheope vragen om extra aandacht tijdens de verwerking. Een uitgelezen kans dus om het vakmanschap voor de professionele verwerker uit te lichten op HoutPro+. In de nieuwste collectie Jiometori staat het spelen met voelbare lijnen juist centraal. Deze opvallende verschijning is geïnspireerd op de geometrische vormen van Brion Tombe in Italië.

Het grafische lijnenspel van de Riga structuur, decor LR28.

Alternatief voor echt hout

Het assortiment van Cleaf doet met haar natuurgetrouwe decors en voelbare structuren niet onder voor echte materialen zoals hout, natuursteen, stof en leer. Op HoutPro+ bewonder je de Quercia structuur die haar oorsprong vindt in eikenhout. De voelbare synchroon nerf van kwartiers hout geeft je de ervaring van geborsteld fineer. De platen zijn aan twee zijden afgewerkt met deze structuur en daardoor uitermate geschikt voor verwerking in open kasten. Ook maak je kennis met synchroon structuur Corteccia,
geïnspireerd op kastanjehout. De lang gerekte vlammen geven ieder interieur of meubelontwerp een eigentijdse moderne of juist klassieke uitstraling. 

De voelbare houtnerf van de Quercia structuur uit de Cleaf collectie, decor S184. (Beeld: Davide Cerati)

AFX HPL Specials

De laatste nieuwkomer van DecoLegno zijn de AFX HPL Specials. Dit HPL combineert zijn anti-vingerafdruk toplaag met een superglad en ultramat oppervlak. De state-of-the-art EBC (Electron Beam Curing) technologie waarmee het materiaal werd ontwikkeld, zorgt voor een niet poreus oppervlak. Ideaal, want hiermee is het antibacterieel, antivirus, vocht-, schimmel- en krasbestendig en makkelijk in onderhoud. Bovendien kun je lichte beschadigingen thermisch repareren. AFX HPL Specials zijn leverbaar in 11 eigentijdse unikleuren en veelzijdig toepasbaar. De waterafstotende eigenschap maakt het geschikt voor maatwerk in vochtige ruimtes, maar het is ook de perfecte keuze voor ruimtes die intensief gebruikt worden. 

Ontdek zelf alle nieuwe materialen van DecoLegno op HoutPro+. 

DecoLegno Hal 5 – stand 5210

Durasein® Hal 5 – stand  5102  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.